رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در گرامیداشت روز پرستار،
کمبود پرستار در کرمانشاه به رقم ۰.۸ درصد میانگین کشوری رسیده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به کمبود پرستار در کرمانشاه گفت: نسبت پرستار به تخت در کشور ۱.۱ تا ۱.۳ است و این رقم در استان کرمانشاه ۰.۸ است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه، دکتر محمودرضا مرادی ضمن انتقاد از کمبود پرستار در کرمانشاه، افزود: در کشور به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۲۷۰ پرستار داریم که این شاخص در استان کرمانشاه به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۵۶ نفر است و مسئولین با مشکل کمبود پرستار در کرمانشاه را به حساسیت ویژهای پیگیری و مرتفع سازند.
مرادی در مراسم گرامیداشت روز پرستار و تقدیر از پرستاران نمونه و پرستاران مناطق زلزلهزده استان کرمانشاه، با اشاره به این مطلب که در حال حاضر در کشور ۱۴۰ هزار پرستار داریم، گفت: برآورد میشود در کشور ۱۰۰ هزار نفر کمبود پرستار داشته باشیم و رقم کادر پرستاری استان کرمانشاه ۳۶۸۰ نفر است و در سه سال گذشته ۲۸۳ پرستار پیمانی و شرکتی در استان شروع بکارکردهاند.
بیمه طلب دانشگاه علوم پزشکی را بدهد، معوقات پرستاران را پرداخت میکنیم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه سپس از تأخیر در پرداخت کارانهها بهعنوان یکی از مشکلات و دغدغههای پرستاران استان کرمانشاه علاوه بر کمبود پرستار در کرمانشاه یادکرد و افزود: در حال حاضر حدود 300 میلیارد تومان از بیمهها طلب داریم و اگر این مطالبات پرداخت شود، همه معوقات پرستاران پرداخت خواهد شد.
وی ضمن ول مساعد به پرستاران استان برای پیگیری مطالباتشان، در ادامه از تعرفه گذاری خدمات پرستاری بهعنوان یک اقدام خوب یادکرد و افزود: بودجه این طرح تأمین نشده، اما در دانشگاه تا حدودی این اقدام در حال انجام است.
مرادی در ادامه با اشاره به برنامه استخدام حدود 16 هزار پرستار در کشور در سال آینده، افزود: در بودجه برای تحقق این امر حدود یازده هزار میلیارد تومان کمبود بودجه حس شده که اگر این میزان بودجه تأمین نشود بسیاری از بیمارستانهایی که قرار است سال آینده افتتاح شوند، افتتاح نخواهند شد.
خدماتدهی سالم پرستار درازای خدمات گیری مطلوب از جامعه است
مرادی با تأکید بر اینکه همانطور که جامعه از پرستاران انتظاراتی دارند، پرستاران هم از جامعه انتظار دارند، گفت: باید انتظارات پرستاران از جامعه را تبیین و آن را به گوش مردم رساند.
مرادی همچنین با تأکید بر ضرورت ترویج فرهنگ ملاقات، گفت: مردم باید بدانند ملاقات زیاد و طولانی در کنار پرسیدن سؤالهای مشابه از سوی همراهان بیماران باعث فرسودگی پرستاران میشود و در ادامه گاهاً اضافهکار اجباری برای پرستاران لحاظ میشود، روی کیفیت کار پرستاری اثر سوء گذاشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه با اشاره به زلزله استان کرمانشاه افزود: در 24 ساعت اول وقوع زلزله که کار امدادرسانی بهصورت اورژانسی انجام میگرفت حتی یک مورد مرگومیر هم در اثر جابجاییها نداشتیم و کادر درمانی در پذیرش بیماران و انجام اقدامات درمانی و پیگیری درمان بسیار خوب کارکرد.
مرادی در پایان ضمن صحه گذاشتن بر دغدغه و گلایههای جامعه پرستاری و بهجا بودن درخواست این قشر خدمتگزار مبنی بر کمبود پرستار در کرمانشاه، خاطرنشان ساخت: پرستاران با الگو گیری از حضرت زینب (س) بهعنوان اسوه صبر، مقاومت و ازخودگذشتگی میتوانند به وظایف خود بهتر عمل کنند و مسئولین دولتی و دانشگاه علوم پزشکی نیز بهشدت پیگیر مرتفع سازی این مشکلات است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر