English

در همایش بین‌المللی کودکان استثنایی در اردبیل عنوان شد:

دوران قبل از مدرسه زمان طلایی برای مداخله سریع و درمان کودکان عقب مانده ذهنی

فوق تخصص روانپزشکی کودکان و نوجوانان گفت: از نظر سازمان بهداشت جهانی ضریب هوشی زیر ۷۰ به طور عمده به عقب‌ماندگی ذهنی اطلاق می‌شود و افراد دارای این مشکل به طور معمول سه درصد جوامع را تشکیل می‌دهند و اغلب مذکر هستند.

دوران قبل از مدرسه زمان طلایی برای مداخله سریع  و درمان کودکان عقب مانده ذهنی

به گزارش خبرگزاری موج اردبیل، دکتر پرویز مولوی روز چهارشنبه در همایش بین‌المللی کودکان استثنایی در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: سه ماه آخر بارداری از نظر عفونت‌های احتمالی در ایجاد عقب‌ماندگی ذهنی کودکان بسیار حائز اهمیت است و مادران باردار باید مراقبت‌های بیشتری در این دوران مورد توجه قرار دهند.

وی ادامه داد: ۳۰ تا ۴۰ درصد عقب‌ماندگی‌های ذهنی، بدون علت مشخص است و پنج درصد به عوامل ژنتیکی ، پنج درصد به وقایع پزشکی و پنج تا ۲۵ درصد به مسمومیت‌های محیطی مربوط است و دلایل دیگری هم وجود دارد که در کل به قبل، حین و بعد زایمان ارتباط دارد.

این فوق تخصص روانپزشکی کودکان و نوجوانان همچنین خاطرنشان کرد: والدین باید مهارت‌های اساسی را به کودک آموزش دهند ، موفقیت‌های آنها را جشن بگیرند و از ملامت و سرزنش و ترد اجتماعی آنها به شدت پرهیز کنند.

دکتر مولوی گفت: سازمان بهزیستی در پیشگیری از عقب‌ماندگی‌های ذهنی و همچنین توانمندسازی معلولان نقش اساسی دارد.

 

جامعه از اقدامات پیشگیرانه از معلولیت استقبال کند

معاون اداره کل بهزیستی استان اردبیل هم در این همایش گفت: بهزیستی متولی افراد دارای معلولیت است و برای مدیریت امور آن ۲ راهبرد اساسی دارد که نخست اقدامات پیشگیرانه از معلولیت‌ها شامل غربالگری بینایی و شنوایی و مشاوره ژنتیک است و راهبرد دوم ارائه خدمات توانبخشی برای توانمندسازی جامعه هدف است.

رضا محمدی ادامه داد: اداره کل بهزیستی استان بیش از ۲۶ هزار نفر را زیرپوشش دارد و ۶۶ مرکز توانبخشی و نگهداری معلولان با ۲ هزار و ۸۰۰ معلول با همکاری بیش از یک هزار و ۱۰۰ همکار غیردولتی در این استان فعال است.

او افزود: یک هزار و پنج معلول ذهنی ، شنوایی و اوتیسم نیز در ۲۰ مرکز روزانه زیرپوشش بهزیستی استان هستند و از خدماتی همچون روان درمانی، گفتار درمانی، آموزشی و هنری بهره‌مند می‌شوند.

معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان اردبیل نیز گفت: از این همایش انتظار داریم سه اصل مورد توجه همگان قرار گرفته و درباره آنها فرهنگ‌سازی شود ، نخست اینکه جامعه از اقدامات پیشگیرانه از معلولیت‌ها استقبال کند ، دوم اینکه معلول را به عنوان یک شهروند قبول کنیم و سومین انتظار این است که به حقوق معلولان احترام قائل شویم.

سیف‌الله آقاجانی دبیر علمی دومین همایش بین المللی کودکان استثنایی نیز از ورود ۲۷۰ مقاله از دانشگاه‌های شهید بهشتی، تهران، شاهد، علامه، شیراز، اصفهان، کلرادو و آتاتورک ترکیه و پذیرفته شدن ۲۵۰ مقاله برای همایش خبر داد.

وی افزود: امروز در این همایش ۲۱ مقاله پذیرفته و انتخاب شده ارائه می‌شود و به سه مقاله برتر نیز جوایزی اهدا خواهد شد.​

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه