خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
آشنایی با نکات مورد نیاز در هنگام وقوع زلزله/ در خانه، محیط باز و خودرو چه بکنیم؟
در حقیقت هر فرد تنها چند ثانیه فرصت دارد تا با انتخاب جای مناسبت و با رعایت خونسردی کامل، جان خود و اطرافیانش را هنگام زلزله نجات دهد پس تا پایان این گزارش با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، پنجم دی ماه سال ۸۲ بود که زلزله ایی ۶.۶ ریشتری، باعث ویرانی کامل شهر تاریخی بم و مناطق اطراف آن در شرق استان کرمان شد. زمین لرزه ای که با ثبت ۵۰ هزار کشته به عنوان سومین زلزله پر تلفات تاریخ ایران به ثبت رسید.
در همین راستای مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران به مناسبت سالروز این اتفاق تلخ در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ایران یکی از ۱۰ کشور بلاخیز دنیا است اعلام کرد: مهمترین آمادگی این است که ساخت و سازها درست، منطقی و با حساب و برنامه باشد تا در یک حادثه، آثار نامطلوب را شاهد نباشیم.
وی همچنین تصریح کرد: تهران بر اساس مطالعات بر روی سه گسل قرار دارد؛ لذا باید آماده باشیم چراکه اگر زلزله ای با این شرایط ترافیک و کوچه های تنگ و باریک در تهران رخ دهد، نه فاجعه بزرگ قرن بلکه فاجعه بزرگ تاریخ خواهد بود. به همین خاطر پیشگیری همواره بهتر از اقداماتی است که پس از حادثه باید انجام داد.
در واقع وقتی اسم زلزله به گوشمان می رسد ذهن ما ناخودآگاه به سمت آوارگی، مرگ و میر، آشفتگی زیاد و خراب شدن شهر می رود.
سازمان آتش نشانی تهران، رسانه ها و همه ارگان های ذیربط بارها و بارها بر لزوم آموزش به شهروندان در راستای برخورد صحیح در هنگام بروز زمین لرزه اطلاع رسانی کرده اند و خبرگزاری موج بنا است در این گزارش بار دیگر و با جزئیات کامل نکات مورد نیاز به جهت آمادگی در حین زمین لرزه را اعلام کند.
درحقیقت هر فرد تنها چند ثانیه فرصت دارد تا با انتخاب جای مناسبت و با رعایت خونسردی کامل، جان خود و اطرافیانش را هنگام زلزله نجات دهد پس تا پایان این گزارش با ما همراه باشید.
در واقع در زمان وقوع زمین لرزه، کلید موفقیت در دستان کسانیست که پیش از وقوع حادثه نقاط امن مکان خودشان را شناسایی کرده باشند. در بیان کلی یعنی شناسایی: ستون ها، کنج ها، راهرو ها و میزهای مستحکم
لزوم رعایت نکات ذیل در هنگام حضور در مکان های سرپوشیده مانند: منزل یا محل کار
اگر میز محکم و مقاومی در محل است زیر آن پناه بگیرید، به شکلی که با یک دست پایه میز را نگاه دارید و با دست دیگر از سر و گردن خود محافظت کنید. (میزهای ضعیف و شیشه ای به هیچ عنوان مکان مناسبی برای پناه گرفتن نیستند)
از دویدن به سمت راه پله و استفاده از آسانسورها در هنگام زلزله به شدت خودداری کنید.
در مجاورت پنجره ها، درها و کمدهای شیشه دار قرار نگیرید.
از کنار قفسه ها و اجسام سنگین مانند: مجسمه ها، کمدها و لوسترها که احتمال سقوط دارند دور شوید.
اگر مکان مناسبی برای پناه گرفتن نبود در مقابل ستون های دیوار و یا سه کنج دیوار قرار بگیرید و با هر وسیله ای از سر و گردن خود محافظت کنید. (اگر چیزی در دسترس نبود با دستان خودتان این کار را انجام دهید)
راهروهای داخل منزل یا محل کارو سرویس های بهداشتی و نقاط کم عرض که فاصله دیوارها کمتر است مکان های مناسبی برای پناه گرفتن هستند.
از قرار گرفتن در بلندی ها مانند لبه بالکن ها، پنجره ها و پشت بام خودداری کنید.
اگر در مکانی هستید که اطلاعات دقیقی از مکان های امن آنجا ندارید می توانید در حاشیه کناری اجسام بزرگ مانند: مبل و اپن آشپزخانه پناه بگیرید که اصطلاحا به آن مثلث حیات می گویند.
آشپزخانه به دلیل وجود اجسام سنگین و نا متعادل مانند: یخچال و کابینت ظروف، جای مناسبی برای پناه گرفتن نیست.
از دویدن بی هدف در محیطی که هستید جدا خودداری کنید.
لزوم رعایت نکات ذیل در هنگام حضور در اماکن تجمعی مانند: باشگاه، سینما یا فروشگاه
اگر در این مکان ها هستید از هجوم به درب خروجی خودداری کنید و سریعتر خودتان را به کنار دیوارها و ستونها برسانید و از سرو گردن خودتان محافظت کنید.
با صحبت کردن با سایرین، آن ها را به آرامش دعوت کنید و نقاط امن را به آن ها هم نشان دهید.
کودکان را در آغوش خودتان بگیرید و از آن ها محافظت کنید.
لزوم رعایت نکات ذیل در هنگام حضور در فضای خارج از ساختمان
اگر در زمان زلزله در فضای خارج از ساختمان بودید به سمت نزدیک ترین فضای باز حرکت کنید.
از کنار درختان قدیمی، ستون ها، پل ها، سازه ها، ساختمان های بلند و به ویژه ساختمان های در حال ساخت و شیشه ای دور شوید.
از قرار گرفتن در کنار دکل ها، تیرهای برق و کابل ها خودداری کنید.
از ایستادن در حاشیه رودها، دره ها وشیب های تند که احتمال سقوط یا رانش زمین وجود دارد خودداری کنید.
هرگز از روی پل ها، تونل ها وگذرگاه هایی که احتمال آسیب دیدن آن ها زیاد است عبور نکنید.
در نزدیکی ساختمان های آسیب دیده و تخریب شده نباشید.
سعی کنید در اطراف منزل خودتان در یک محل امن حضور داشته باشید و از ورود افراد غریبه به ساختمان جلوگیری کنید.
به هیچ عنوان وارد ساختمان های سست وآسیب دیده نشوید.
پس از زلزله و رفع خطر قبل از ورود به ساختمان با مهندسان با تجربه درباره استحکام بنا و ترک های ایجاد شده در ساختمان، به ویژه وضعیت خطوط انرژی یعنی آب، برق، گاز صحبت کرده و اطمینان حاصل کنید.
اگر در نزدیکی ساحل و دریا هستید تا می توانید از آنجا دور شوید و یا در بلندترین ارتفاع قرار بگیرید. (چراکه در زمان زلزله احتمال وقوع سونامی و امواج بلند وجود دارد)
لزوم رعایت نکات ذیل در هنگام حضور در خودرو
اگر در زمان زلزله داخل خودرو بودید خونسردی خودتان را حفظ کنید، به آهستگی خودرو را به کنار خیابان هدایت کرده و دور از نقاط خطرناک توقف کنید وتا پایان لرزش از خودرو پیاده نشوید.
کودکان را به پایین صندلی های خودرو بفرستید و خودتان هم به پایین خم شوید و با دست ها از سرو گردن خود محافظت کنید.
بعد از زلزله و تا مصاعد شدن شرایط داخل خودرو در محل امنی بمانید و از تردد بدون هدف در سطح شهر خودداری کنید.
به گزارش خبرگزاری موج، در کلام پایانی باید گفت حادثه هرگز خبر نمی کند پس باید با رعایت کامل اصول ایمنی و افزایش اطلاعات، شانس سلامتی خود، عزیزان و اطرافیانمان را بالا ببریم.
ارسال نظر