خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
نهاوند، سرزمین خاطرات دور /از قدم زدن در آبشارهای رویایی تا دیدن ۲۰۰ اثر تاریخی
وقتی در حال جستوجوی مقصدی برای سفر هستیم و میخواهیم با یک تیر چند نشان بزنیم و جایی برویم که شگفتیها در یک نقطه ایران جمع شده باشد، شهر نهاوند میتواند بهترین گزینه باشد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج، اگر از گرما هوا کلافه هستید و دنبال آرامش و سکوت میگردید و همزمان تمایل دارید به جایی سفر کنید که پر از جاذبههای تاریخی باشد و جنگل و آبشار هم ببینید و در فضایی رویا گونهقدم بردارید بهترین پیشنهاد جایی جز نهاوند نیست.
نهاوند شهری چهار فصل است و میتوان در هر فصلی از جاهای دیدنی نهاوند بازدید کرد، اما به صورت کلی بهترین فصل برای بازدید از این شهر را از اواسط اردیبهشت تا اواخر شهریور میدانند. در فصل بهار بارش زیاد است و سرسبزی مناظر طبیعی دو چندان میشود. از طرفی در فصلهای پر بارش، هوا بسیار دل انگیز بوده و چشمهها جوش و خروش بیشتری دارند.
این منطقه زیبا در طول تاریخ نامهای متفاوتی همچون نیماوند، اینهاوند، ینهاوند، نیوهاوند، نیاوند و یا به قول بطلمیوس نیموآندای به خود دیده است. در عصر مادها، این منطقه را نهاوند ماد میگفتند. بسیاری از صاحبان فرهنگ لغات عقیده دارند که نهاوند نام شعبهای از موسیقی است و پردهای از موسیقی است که در نیمههای شب مینواختند.
در هر صورت شهرستان نهاوند با ترکیبی از میراث فرهنگی و کهن، همواره پذیرای گردشگران و دوستداران تاریخ و طبعیت بوده است. در این مطلب به اختصار وصفی کوتاه از این سرزمین را توصیف میکنیم.
تپه باستانی گیان با تمدنی هفت هزار ساله
تپه باستانی گیان؛ تپهای پر از رمز و راز و هیاهوی تاریخی، تپهای که خود به تنهایی بخش اعظمی از تاریخ و تمدن انسان را در ایران به دوش میکشد. این تپه در دو کیلومتری سراب گیان و چسبیده به روستای دیروز و شهر امروز گیان واقع شده است.
تمدن هفت هزار ساله گیان جزو یکی از چهار نقطهای است که اقوام آریایی برای سکونت خود در ایران برگزیده بودند، این تمدن باستانی نتایج استقرار هفت هزار سال دوره زندگی مردم این منطقه است و از نظر تاریخی یک اثر تاریخی بسیار کهن و ارزشمند است که در پنج طبقه واقع شده است. این تپه باستانی تا 50 سال مبنای گاهنگاری در غرب و کشور و مبنای پژوهش پژوهشگران در این منطقه بوده است.
درب شیخ
مقبره شیخ ابوالعباس نهاوندی، در محله قدیمی درب شیخ قرار دارد و در مزار شیخ ابوالعباس احمد ابن محمد ابن فضل نهاوندی، ازعرفای نامدار تاریخ تصوف ایران در سده چهارم هجری قمری و معاصر با حکومت عضد الدوله دیلمی است.
مسجد جامع نهاوند
مسجدی مستطیل شکل به ابعاد 12در 17 مترمربع با ساختار یک ایوانه و ستونهای مکعبی بسیار ضخیم، که طاقهای جناغی و ضربی آن را نگهداری میکند و شبستان مسجد نسبت به سطح خیابان 5/5 متر ارتفاع دارد. این مسجد جامع بر دامنه تپهای در مرکز شهر، مجاور بازار و در ضلع شمال غربی میدان قیصریه قرار گرفته است. بنای اصلی مسجد متعلق به عصر سلجوقیان است که در دوره صفویه هم مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. این مسجد با مصالح آجر، خشت خام، سنگ لاشه، خاک رس و نوعی ملات به نام لوویی بنا شده است.
سر آبهای نهاوند
در کوهپایههای نهاوند به دلیل آهکی بودن زمین، آب حاصل از باران با انحلال آهک به راحتی در زمین نفوذ میکند و بهصورت چشمه در سطح زمین جاری میشوند که معمولا بسیار پرآبند. در واقع کلمه سر آب از دو کلمه «سر و آب» تشکیل شده که به معنای سرچشمه آب است. مهمترین این سر آبها در شهرستان نهاوند سر آب گیان، سر آب گاماسیاب، فارسبان، ملوسان و کنگاور کهنه هستند.
سر آب گیان، ، پر آب و زلال در 21 کیلومتری جنوب غربی نهاوند و در پای کوههای گرو(گرین) از سلسله جبال زاگرس جریان دارد که از جنوب به کوههای گرو و از غرب به املاک روستاهای ظفرآباد و مهینآباد محدود میشود، آبدهی این سراب در حدود 2500 لیتر در ثانیه است که پس از مصارف آشامیدنی و کشاورزی اهالی روستاهای اطراف، مازاد آن به رودخانه گاماسیاب میریزد. سر آب گیان از مراکز مهم گردشگری طبیعی شهر نهاوند و استان همدان است و معمولا علاوه بر مردم استان، همواره پذیرای بسیاری از طبعیت دوستان داخلی و خارجی است. در مسیر این سراب، جنگل طبیعی به وسعت بیش از 100 هکتار به وفور دیده میشود.
سراب گامسیاب گاماساب سرچشمه یکی از طولانیترین رودخانههای کشور است که از دامنه ارتفاعات کوه گرو سرچشمه میگیرد و در امتداد کوه گروه ادامه مییابد و آب رودخانههای متعددی را مانند حرم آب، قلقل رود و خرم رود دریافت میکند و پس از سیراب کردن مزارع کشاورزی دشت نهاوند به رودخانههای قرهسو و سیمره و در ادامه به کرخه و در نهایت به هورالعظیم میپیوندد. این رودخانه در استان کرمانشاه به قرهسو، در استان لرستان به سیمره و در استان خوزستان به کرخه موسوم است. در مسیر این رود با احداث نیروگاه برق آبی و حوضچههای پرورش ماهی، در تولید برق و پرورش ماهی بهرهبرداری نمودهاند، این چشمه جوشان و پرآب با ویژگیهای خاص طبیعی، یکی از جاذبههای اصلی گردشگری در استان محسوب میشود.
همچنین سراب ملوسان در ۱۷ کیلومتری شمال شهرستان نهاوند واقع شدهاست. زمینهای اطراف این سراب، سرسبز و خرم و بیشتر روستاهای اطراف آن کوهستانی است و بههمین علت از قدیم، بهترین منطقه پرورش بز کوهی و انواع شکارهای مختلف بودهاست. سراب فارسبان نیز با آبدهی یک و نیم متر مکعب در ثانیه هر ساله تعداد زیادی از گردشگران داخلی را به سوی خود جلب میکند.
بیشتر بخوانید:
۱۵ اردیبهشت؛ روز شیراز - روز بهشت
سایه کوه اورین بر سر شهر آفتابگردانها
راهی زیباترین سواحل ایران شویم؛ از شمال تا جنوب
مناطق گردشگری چهارمحال و بختیاری/ گردشگران نوروزی ۱۴۰۲ به بام ایران سفر کنند +تصاویر
مناطق گردشگری گلستان/ آشنایی گردشگران نوروزی با جاذبه های چشم نواز گلستان +تصاویر
مناطق گردشگری کرمانشاه / هندوستان چهار فصل ایران آماده پذیرایی از مهمانان نوروزی + تصاویر
مناطق گردشگری لرستان/ زیباترین و دیدنی ترین مکان های گردشگری لرستان
مناطق گردشگری کرمان/ سفر به دل تاریخ را با حضور در کرمان تجربه کنید+تصاویر
مناطق گردشگری زنجان/ با سفر به زنجان از سومین گنبد بزرگ جهان بازدید کنید +تصاویر
مناطق گردشگری مازندران/ کندلوس میعادگاه عاشقان طبیعت و تاریخ +تصاویر
مناطق گردشگری یزد/ آثار باستانی و گردشگری شهر جهانی و خشت خام یزد
مناطق گردشگری اصفهان/ نصف جهان گردشگری به رنگ لاجوردی +تصاویر
مناطق گردشگری قم / در شهر قم هم زیارت کنید هم سیاحت +تصاویر
مناطق گردشگری همدان/ همدان یا هگمتانه تونلی برای سفر به تاریخ+تصاویر
مناطق گردشگری شیراز / از شهر راز چه می دانید؟
مناطق گردشگری تهران با روستاهای سرسبز +تصاویر
مناطق گردشگری بوشهر/بهار ۱۴۰۲ را با سفر به بوشهر ماندگار کنید +تصاویر
مناطق گردشگری قزوین/ قزوین پایتخت خوشنویسی ایران
مناطق گردشگری سمنان/لذت تماشای همزمان کویر و جنگل با سفر به استان سمنان
مناطق گردشگری شیراز/گردشگری مذهبی در استان فارس با ۱۴۰۰ بقعه متبرکه و مساجد ارزشمند تاریخی
روستای فارسبان
روستای فارسبان در 30 کیلومتری شهرستان نهاوند و در مسیر همدان جاده آورزمان به طرف روستای فارسبان قرار دارد و دارای 1300 نفر جمعیت است. مهمترین جاذبه طبیعی وضعیت روستا و باغات اطراف آن و سر آب است. از اماکن قدیمی آن حمام کهن روستاست. مهمترین محصولات باغی روستا گردو، آلبالو، گیلاس و غیره است.
سوغات و صنایع دستی نهاوند
شامل گز آردی، سنل ، حلوا گردویی، نقل، عسل، لواشک، خیارشور، لبنیات و انواع مرکبات از سوغات شهرستان نهاوند است و صنایع دستی شهرستان نهاوند نیز شامل گلیم، گبه، قالی و فرش است.
ارسال نظر