English

تحریم های هزینه ساز برای دولت آمریکا /تاب آوری پتروشیمی در مقابل تحریم ها

دولت آمریکا پس از اینکه مطمئن شد توان به صفر رساندن صادرات نفت ایران را ندارد، تهدیدهای خود را علیه صنعت پتروشیمی آغاز کرده، درحالی که کارشناسان معتقدند تحریم این صنعت تنها برای آمریکا هزینه ساز خواهد بود و صادرات همچنان ادامه خواهد یافت، دلایل این استدلال را در ادامه گزارشی که در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پخش تهیه شده است را بخوانید.

تحریم های هزینه ساز برای دولت آمریکا /تاب آوری پتروشیمی در مقابل تحریم ها

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، دولت آمریکا تقریبا از هفته پیش دور جدید تشدید تحریم های خود را با لغو معافیت های نفتی آغاز کرده و گام بعدی را تحریم صنایع پتروشیمی ایران عنوان کرده است. این موضوع برای نخستین بار دو هفته پیش در نشست خبری پمپئو مطرح شد و بعد از آن مارک دوبوویتز رییس اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی ها آن را تایید کرد، به تازگی نیز فاکس نیوز رسانه وابسته به جمهوری خواهان از طرح جدید خزانه داری آمریکا پرده برداشته است که بر مبنای آن دولت این کشور نمایندگانی را در چند کشور بازار هدف محصولات پتروشیمی ایران همچون مالزی، سنگاپور، افغانستان، هند و...مستقر خواهد کرد تا راه دور زدن تحریم ها به حداقل برسد. این نهاد مالی آمریکایی همچنین عنوان کرده است که به دنبال شناسایی شرکت های صوری در ترکیه، عراق و امارات است که در دور زدن تحریم ها نقش دارند.

دولت آمریکا تهدیدها و تحریم های جدیدی نفتی را همزمان با برگزاری بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پخش وضع کرده است، نمایشگاهی که برای نخستین بار در طول تاریخ برگزاری نمایشگاه های صنعت نفت و گاز تمام سالن های آن پر شده است و بیش از هزار شرکت ایرانی دستاوردهای خود را به نمایش گذاشته اند، اگرچه جای غول های نفتی خارجی خالی است، اما جوینت ونچرهای از ۳۰ کشور دنیا در این نمایشگاه حضور دارند و ۲ سالن آن در اختیار شرکت های پتروشیمی است. حالا باید دید که این تهدیدهای دولت ترامپ در زمینه پتروشیمی چقدر جنبه عملی شدن دارند، چراکه بسیاری از رسانه های آمریکایی در گفتگو با کارشناسان اوپک اذعان داشته اند که گام نخست تحریم ها یعنی به صفر رساندن صادرات نفت ایران غیر ممکن است و برای ماه جاری میلادی نیز صادرات بین ۴۰۰ تا ۷۰۰ هزار بشکه نفت را پیش بینی کرده اند.

مدیر سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در حاشیه نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پخش با اشاره به اینکه در حال حاضر شرکت های خارجی مذاکراتی با ایران برای مشارکت در پروژه های پتروشیمی را دارند، گفت: به طور قطع ایجاد محدویت برای همکاری همه کشورها غیرممکن است، زیرا درست بعد از اینکه رییس جمهور آمریکا اعلام کرد که از برجام خارج می شود نمایندگانی از شرکت های خارجی برای همکاری در بخش پتروشیمی ایران اعلام آمادگی کردند و این مذاکرات در حال حاضر نیز ادامه دارد.

تاب آوری صنعت پتروشیمی در مقابل تحریم ها

ایران به دنبال افزایش تولید و متنوع کردن محصولات پتروشیمی است، اقدامی که در راستای بهره گیری از ظرفیت های داخلی و ایجاد انعطاف پذیری در مقابل تحریم ها است، در همین راستا مدیر عامل شرکت ملی پتروشیمی ایران اعلام کرد تا دو سال آینده ۱۸ پتروشیمی جدید احداث خواهد شد تا درآمد این بخش از صنعت نفت تا سال ۱۴۰۰ به ۲۵ میلیارد دلار برساند، این موضوع صرف نظر از اینکه مسئولان ایرانی معتقدند تحریم های آمریکا در صنعت پتروشیمی تاثیری ندارد حکایت از وجود برنامه ریزی از پیش تعیین شده است که پیش از این راه های مقابله با تحریم ها نیز در آن پیش بینی شده است.

مدیر شرکت سرمایه گذاری ایرانیان در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پخش در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه بازار پتروشیمی بسیار متفاوت از نفت است، گفت:  در حال حاضر در بازار تقاضا برای محصولات پتروشیمی بیشتر از عرضه است به همین دلیل تحریم پتروشیمی به این سادگی نیست. چراکه بسیاری از مشتریان منافع خود را در تامین مواد اولیه کارخانه های خود می بینند.

رسول اشرف زاده با تأکید بر اینکه مواد پتروشیمی قابل حمل با هر نوع کشتی هست از این رو به سختی قابل شناسایی است، افزود: صادرات نفت به دلیل اینکه نیاز به نفتکش های غول پیکر دارد به سرعت قابل شناسایی است، از طرف دیگر مشتریان نفت مشخص هستند، اما بازار پتروشیمی اینگونه نیست و هزاران مشتری در سراسر دنیا دارد که برخی از آنها به ایران وفادار هستند.

همچنین جعفر ربیعی مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس با اشاره به اینکه در تابستان سهام بورس بوعلی عرضه خواهد شد، گفت: پتروشیمی ها بخشی از منابع ارزی خود را صرف تامین تجهیزات می کنند مابقی ارز به صورت کامل وارد سامانه نیما شده است که به طور کلی ۹۰ درصد تخصیص ارز به سامانه نیما محقق شده است.

ربیعی با بیان اینکه تحریم ها در اقتصاد ایران موضوع تازه ای نیست و پیش از این نیز مدیریت شده است، گفت: در حال حاضر با وجود تحریم ها تولید و صادرات پتروشیمی انجام می شود و هدف ما این است که روند کنونی ادامه داشته باشد.

او با تأکید بر اینکه چند پروژه در زمینه جمع آوری گاز فلر نیز انجام می شود، گفت: قرار ۶۰۰ میلیون فوت مکعب گاز فلز جمع آوری کنیم که حجم آن به اندازه دو فاز عسلویه است و به عنوان خوراک پالایشگاهی عرضه خواهد شد. 

جعفر ربیعی مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس با اشاره به اینکه در تابستان سهام بورس بوعلی عرضه خواهد شد، گفت: پتروشیمی ها بخشی از منابع ارزی خود را صرف تامین تجهیزات می کنند مابقی ارز به صورت کامل وارد سامانه نیما شده است که به طور کلی ۹۰ درصد تخصیص ارز به سامانه نیما محقق شده است.

ربیعی با بیان اینکه تحریم ها در اقتصاد ایران موضوع تازه ای نیست و پیش از این نیز مدیریت شده است، گفت: در حال حاضر با وجود تحریم ها تولید و صادرات پتروشیمی انجام می شود و هدف ما این است که روند کنونی ادامه داشته باشد.

او با تأکید بر اینکه چند پروژه در زمینه جمع آوری گاز فلر نیز انجام می شود، گفت: قرار ۶۰۰ میلیون فوت مکعب گاز فلز جمع آوری کنیم که حجم آن به اندازه دو فاز عسلویه است و به عنوان خوراک پالایشگاهی عرضه خواهد شد. 

براساس این گزارش آمریکا گرچه تهدیدها و تحریم های جدیدی علیه اقتصاد ایران آغاز کرده تا منافع خود را پیش ببرد، در حالی که بخشی از این محدودیت ها منافع هم پیمانان آمریکا را به خطر انداخت، از طرف دیگر هزینه های قابل توجهی برای دولت آمریکا خواهد داشت.

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
نویسنده:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه