English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

بررسی تاثیر انتخابات ایران و آمریکا بر نوسانات بورس

در حال حاضر سه بازه زمانی مهم برای بورس متصور است؛ نخست بازه اول تا قبل از انتخابات آمریکا، بازه دوم بعد از انتخابات آمریکا، بازه سوم قبل از انتخابات ایران، که در دو بازه اول روند بورس وابسته به استراتژی و جناح رئیس جمهوری بعدی آمریکا خواهد بود اما بازه زمانی سوم به طور قطع بازار صعودی خواهد بود.

بررسی تاثیر انتخابات ایران و آمریکا بر نوسانات بورس

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، به لحاظ تکنیکالی شاخص در محدوده حساسی قرار دارد و ظرفیت تشکیل کف دو قلو و بازگشت را دارد. فیبوی ۳۸ درجه نیز همیشه نقش حمایتی برای شاخص کل داشته از این رو سناریوی خوش بینانه بازگشت از محدوده حمایتی یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی است سناریوی بدبینانه نیز ریزش تا کف ابرکومو در محدوده یک میلیون ۲۰۰ هزار واحدی است و پس از آن نوسان در محدوده ابر و سپس خروج از آن که دست کم دو ماه زمان خواهد برد.

بیشتر بخوانید؛

چه زمانی اصلاح بورس تمام می شود؟ / احتمال درجا زدن سهام های بزرگ تا ۲ ماه آینده

 

طبق سیاست های اخیر سازمان بورس احتمالا حقوقی‌ها (بالاخص وابسته به دولت) در فروش‌های خود بیشتر احتیاط خواهند کرد؛ آنچه متضمن روندی متعادل و صعودی در بازار است دوقطبی شدن بازار است یعنی نیمی از بازار صف خرید و نیمی از بازار صف فروش باشد تا به حالتی نرمال برسد. متاسفانه درهفته های گذشته کمتر سهمی در شرایط تعادل معامله می‌شد. در حال حاضر حضور پر رنگ حقوقی‌ها در نقش بازارگردان کمک می کند عرضه متعادلی در قیمت‌های بالا صورت پذیرد. در معاملات اخیر شاهد ایجاد تعادل و ورود به دامنه مثبت نمادهای بزرگ بودیم، اما در صنایع کوچک‌تر هم‌چنان عرضه ادامه داشت اما با وجود مثبت بودن شاخص کل در روزها آخر هفته پیش، کلیت بازار سهام و شاخص هم‌وزن منفی بود و این موضوع نشان از حمایت حقوقی‌های از سهم‌های بنیادین است.

استراتژی دولت در بورس

نباید فراموش کرد که بسیاری از فعالان بازار نقش بازار سرمایه در تامین بودجه کشور را مهم‌ترین دلیل رشد بازار تا پایان سال در نظر می‌ دانند هرچند این فرضیه زمانی که دولت اولا به دنبال عرضه بلوکی پالایشی‌ها بود و سلف‌نفتی را جایگزین بهتری برای کسری بودجه دیده بود مورد تشکیک قرار گرفت؛ اما در ادامه تامین مالی از طریق بازار سرمایه و فروش سهام در مدیریت دارا‌دوم دولت را به ریل قبلی برگرداند و خروجی شورای پول و اعتباری برای سرمایه گذاری بانک‌ها در بازار سرمایه بار دیگر روند صعودی را تایید کرد و پس از تمدید دارا دوم ثابت شد دولت در جهت فروش هر چه بیشتر واحدهای دارا‌ دوم تلاش می کند تا پس از اینکه نتوانست سلف نفتی بفروشد سرمایه بیشتری از این بخش جذب کند تا بتواند محمل جدی برای تامین  بودجه در شش‌ماهه دوم سال تشکیل دهد.

نقش دو انتخابات در بورس

باید توجه داشت که سهم دولت در اقتصاد کشور انکارناپذیر است. از این رو تصمیم‌های دولتی که ابعاد سیاسی قوی دارد، می‌تواند بازار سرمایه را از چند حیث متاثر سازد. در حال حاضر دو رویداد سیاسی مهم یعنی انتخابات‌ امسال ریاست جمهوری آمریکا و انتخابات ریاست جمهوری ‌ایران در سال۱۴۰۰ می تواند روند بورس را تغییر دهد، از این رو می توان گفت سه بازه زمانی مهم برای بورس متصور است نخست بازه اول تا قبل از انتخابات آمریکا، بازه دوم بعد از انتخابات آمریکا، بازه سوم قبل از انتخابات ایران. در مورد بازه اول مهمترین مساله فضای‌انتظاری بر تصمیم‌های سیاسی و اقتصادی کشور است از هم‌اکنون روند آن آغاز شده و بر بورس تاثیر گذاشته که شامل تصمیم‌هایی نظیر ایجاد دسترسی برای آژانس بین‌المللی اتمی، رفتار تهاجمی ترامپ در آستانه انتخابات آمریکا و اوج فشار حداکثری بر ایران، مقایسه رشد سریع دلار از اول سال تا کنون، همگی نشان دهنده شروع فضای انتظار است.

بازه دوم فاصله انتخابات آمریکا تا تعیین رئیس‌جمهور است و باید دید از چه جناحی پیروز انتخابات می شود و استراتژی‌های مد نظر وی در مقابل ایران چه خواهد بود. باید توجه داشت که نرخ ارز احتمالا مهم‌ترین آیتم بنیادی در این فاصله است که انتخاب هر کدام از دو نامزد احتمالی، حداقل در بازه زمانی کوتاه، راهی کاملا متفاوت برای نرخ ارز از انتخاب کاندید دیگر ایجاد می‌کند. همچنین امکان دارد با انتخاب ترامپ، بازارهای جهانی روند صعودی به خود بگیرند و محرک قیمت سهام کامودیتی (نفت، پتروشیمی، فلزی و ...) باشد. در بازه زمانی سوم که احتمالا با شروع سال ۱۴۰۰ تا انتخابات ریاست‌جمهوری ایران در خردادماه تعریف می شود، با توجه به اینکه بورس در سطح جامعه فراگیر شده، احتمالا بورس در مناظره‌ها و ... مورد توجه قرار می‌گیرد و دولت برای تقویت کاندیدای همسو با خود، بازار سرمایه را تقویت می‌کند. به همین دلیل بازه سوم تنها بازه‌ای است که احتمالا می‌توان از هم‌اکنون آن را صعودی فرض کرد و دو بازه بعدی وابسته به رئیس جمهور انتخابی آمریکایی ها و استراتژی آن است.

بنابراین سرمایه‌گذاران باید اطلاعات دقیق از این موضوعات داشته باشد زیرا تا زمانی که تکلیف انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مشخص نشود همچنان فضای روانی بورس پرنوسان خواهد بود. در این مدت ممکن‌ترین سناریوی بازار سرمایه، خنثی شدن باشد و تا پایان انتخابات آمریکا ادامه داشته باشد، تایید این روند می تواند اصلاحی اخیر در بازار سرمایه باشد که با شیب زیادی اتفاق افتاد و سودها به نوعی بازگردانده شد. البته پس از اینکه رئیس سازمان بورس در خصوص تحقق وعده بازارگردانی کل نمادها اعلام کرده که به طور جدی پیگیر نهایی شدن انتقال یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار هستیم و در هفته آخر شهریور تاثیر آن نمایان می شود و احتمالا فرضیات جدیدی ایجاد می کند هرچند تا انتخابات ۱۴۰۰ ایران، در بورس یک رشد موج پنجی را خواهیم داشت.

آیا این خبر مفید بود؟
نویسنده:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه