خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
دست های پنهان برای زیان سهامداران خرد در کاما /آقای مدیر شرکت باما، مقصر کیست؟
در شرایط کنونی کاما با اصلاح ۸۰ درصدی مواجه شده و صورت های مالی شش ماهه امسال نشان می دهد که سودسازی شرکت نسبت به سال گذشته بیشتر بوده اما افزایش هزینه های مالی و اداری و... این سودها را از بین برده و وقت آن رسیده که مدیریت شرکت به سهامداران خرد پاسخگو باشد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، در حال حاضر سهام شرکت باما ( کاما ) ، ۸۱ درصد نسبت به سقف تاریخی خود افت پیدا کرده است و همچنان در حال نوسان منفی است. این وضعیت در شرایطی رخ داده که درآمد ۹ ماهه شرکت باما (کاما) در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته تغییری نکرده و به عبارتی از ۷۲۸ میلیارد تومان به ۶۹۵ میلیارد تومان رسیده که افت ناچیزی است و نمی تواند بهانه ای برای اصلاح ۸۰ درصدی یک نماد باشد. از طرف دیگر در ۹ ماهه سال جاری ۶۲۵ میلیارد تومان از درآمد شرکت باما حاصل از صادرات بوده که ۱۱۴ میلیارد تومان آن مربوط به آذر ماه بوده است و با توجه به اینکه قیمت ارز نسبت به سال گذشته رشدی حدود ۳۰ درصدی داشته به نظر می رسد که داده های شرکت شفاف نیست. جالبتر اینکه در گزارشی که در سایت کدال منتشر شده وضعیت تولید نیامده است و بیشتر اطلاعات مربوط به درآمدهای فروش داخلی و صادراتی است و با توجه به تغییر نرخ نمی تواند اطلاعات دقیقی از وضعیت تولید شرکت نمایان کرد و همین ابهام در وضعیت شرکت منجر شده تا قیمت سهام کاما را به شدت کاهش دهند.
صورت های مالی ۶ ماهه
در صورت های مالی ۶ ماهه شرکت باما (کاما) میزان درآمد عملیاتی امسال ۹۱۱ میلیارد تومان عنوان شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که حدود ۵۷۱ میلیارد تومان بوده رشد قابل توجهی داشته است، اما هزینه عملیات در حال تداوم در سال جاری را به شدت بالا ثبت کرده و همین مساله باعث شده سود خالص عملیات در حال تداوم سال جاری به ۴۱۲ میلیارد تومان کاهش یابد؛ با این حال نسبت به سود خالص سال گذشته که ۳۵۵ میلیارد تومان ثبت شده باز هم بیشتر است، اما در ادامه هزینه های مالی و اداری در شش ماهه امسال در کنار درآمدهای غیرعملیاتی سال ۹۹ باعث شده تا در نهایت سود خالص شش ماهه امسال به ۳۵۱ میلیارد تومان برسد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که حدود ۵۹۰ میلیارد تومان بوده، کمتر ثبت شود و این مساله کاملا تحت تاثیر هزینه های بالای مالی و اداری است و به طور قطع مدیریت این شرکت باید به سهامدارن خرد پاسخگو باشد.
دارایی های کاما
طبق صورت های مالی شش ماهه دارایی های شرکت در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته تغییر چندانی نداشته و ۱۰ میلیارد تومان افزایش داشته و در بخش دارایی های جاری اما رشد داشته است و از ۲۰۴۷ هزار میلیارد تومان سال ۹۹ به ۲۱۹۶ میلیارد تومان رسیده است و از طرف دیگر سودانباشته شرکت باما (کاما) هم از ۷۱۲ میلیارد تومان به ۹۰۲ میلیارد تومان رسیده است.
در گزارش شش ماهه جمع بدهی های امسال شرکت باما ۳۳۳۰ میلیارد تومان بوده در حالی که سال گذشته ۳۱۷۳ میلیارد تومان بوده که نشان دهنده روند صعودی بدهی شرکت است و از مجموع بدهی های سال جاری ۲۳۱ میلیارد تومان آن مربوط به تسهیلات و ۱۴.۶ میلیارد تومان آن مالیات است.
بیشتر بخوانید:
صف خرید کاما نوسانی است / زیان سنگین سهامداران در کاما
مافیای بورس چه بر سر کاما آوردند؟
وضعیت اندیکاتورها
در شرایط کنونی بسیاری از سهامداران نماد کاما انتظار داشتند که این نماد نیز مانند هم گروهی های خود عمل می کرد اما از آنجایی که این سهام سال گذشته با سفته بازی رشد قابل توجهی داشت و بیشتر از ارزش «ان ای وی» خود معامله می شد این میزان اصلاح ها هم دور از انتظار نبود، از طرف دیگر بعد از اینکه حقوقی ها سهم را در اوج قیمت خالی کردند، حالا سهام را رها کرده اند و در شرایط کنونی با وجود اینکه در کف قیمت قرار دارد اندیکاتورها هم سیگنال منفی صادر کرده اند. برای نمونه اندیکاتور ایچیموکو سیگنال خروج صادر کرد و اندیکاتور مک دی نیز خروج سرمایه را تایید می کند و آر اس آی هم با عبور از حمایت فیبوری ۳۸ ادامه نوسان منفی سهام را نشان می دهد. حالا باید دید که حقوقی های سهم همچنان می خواهند به سهامداران خرد زیان بزنند یا به اعتبار شرکت هم نیم نگاهی می اندازند.
ارسال نظر