English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

پشت پرده افت ۷۳ درصدی غویتا

در حالی که این روزها خبرهای درباره گرانی مواد غذایی منتشر شده و بسیاری از نمادهای بازار سرمایه به این خبرها واکنش مثبت نشان داده اند، نماد غویتا همچنان در حال نوسان گیری است و هیچ حقوقی برای سهامدار خرد خود قائل نیست!

پشت پرده افت ۷۳ درصدی غویتا

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، در حالی که این روزها خبرهایی درباره گرانی مواد غذایی منتشر شده و بسیاری از نمادهای بازار سرمایه به این خبرها واکنش مثبت نشان داده اند اما شرکت ویتانا با نماد غویتا همچنان در حال نوسان گیری است و هیچ حقوقی برای سهامدار خرد خود قائل نیست! چراکه این نماد در یک سال گذشته با افت ۷۳ درصدی، بدترین عملکرد را در کنار غپینو و غسالم ثبت کرده و با وجود اینکه بارها اعتراض سهامداران خرد این نمادها در رسانه ها هم خبرساز شده، اما همچنان هیچ واکنشی ندارد گویا سرمایه سهامدار خرد را حقوق خود می دانند!

حالا بعد از اینکه شاخص کل بورس نزدیک به ۲۰۰ هزار واحد رشد داشته است، نماد غویتا همچنان در حال نوسان گیری بوده و در محدوده شاخص یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد کدهای حقیقی این شرکت عرضه بالایی داشتند و این نشان دهنده جلوگیری از رشد ارزش سهام شرکت است.

این شرکت در شرایط کنونی مشکلات حقوقی هم پیدا کرده، زیرا ۳۰ میلیارد تومان در حساب ذخیره خود از سال ۹۶ داشته که ۱۲.۸ میلیارد تومان آن بیش از رقم ابزاری بود و هم اکنون این مساله در هیات بدوی حل اختلاف در حال بررسی است، هرچند شرکت مدعی شده مالیات بر درآمد سال ۹۸ به دلیل عدم پذیرش معافیت مالیات افزایش سرمایه پرداخت نشده و باید رقم مالیات تشخیصی عودت داده شود. اما مساله اینجاست که هنوز شرکت ویتانا مالیات سال ۹۹ را پرداخت نکرده، هرچند مدعی است که در حساب ذخیره، اعتبار کافی برای تسویه آن وجود دارد.

از طرف دیگر این شرکت پروژه ۱۰۰ میلیارد تومانی تعریف کرده که تنها ۳ میلیارد تومان آن را تامین کرده و این پروژه بدون پیشرفت فیزیکی بلاتکلیف مانده و مدیران شرکت اعلام کرده اند پرداخت اقساط تسهیلات دریافت شده منوط به سودآوری پروژه ها در آینده است و همین ابهام در عملکرد شرکت باعث افت زیاد و نارضایتی سهامداران شده است.

در شرایط کنونی برخی از سهامداران نسبت به افشای قراردادهای مهم هم انتقاد دارند و معتقدند که شرکت برخی از این قراردادها را افشا نکرده یا حداقل به موقع در کدال منتشر نکرده است، البته مدیران شرکت در پاسخ به این ادعا اعلام کرده اند که روال قراردادها زمانبر بوده به همین دلیل منتشر نشده و در صورتی که هرگونه قراردادی با افراد حقیقی و حقوقی منعقد شود، منتشر می شود.

حالا با توجه به چالش هایی که این نماد دارد به نظر می رسد روند صعودی این سهم به صورت موقتی باشد، زیرا در گزارش های یک ساله هم با وجود اینکه بسیاری از نمادهای غذایی به رشد خوبی رسیده اند، این نماد نتوانسته رکورد سال های قبل را بشکند. به عبارت دیگر در زمان کرونا بسیاری از نمادهای غذایی افت تولید و سودسازی داشته اند و در سال ۱۴۰۰ که محدودیت های کرونایی حذف شد، توانسته بودند به رشد خوبی در سودسازی دست پیدا کنند، اما نماد غویتا بهره چندانی نبرده است و این موضوع نشان از ضعف عملکرد مدیران شرکت دارد، که نتوانسته اند از سرمایه ها در راستای افزایش تولید و سودسازی شرکت استفاده کنند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه