English

توری فایبرگلاس چیست؟

توری فایبرگلاس یکی از جدیدترین مصالح ساختمانی است که ساختار کامپوزیتی دارد. برای تولید این محصول از مواد پلیمری و الیاف شیشه‌ای استفاده می شود.

توری فایبرگلاس چیست؟

به گزارش خبرگزاری موج، توری فایبرگلاس یکی از جدیدترین مصالح ساختمانی است که ساختار کامپوزیتی دارد. برای تولید این محصول از مواد پلیمری و الیاف شیشه‌ای استفاده می شود. در واقع الیاف شیشه‌ای به عنوان پایه‌های کامپوزیت عمل می کنند. از این محصول در صنعت ساخت و ساز و به منظور افزایش مقاومت و تقویت بافت سنگ، ترمیم ترک ها و افزایش استحکام ساختمان و یا به عنوان جایگزین وال پست فلزی استفاده می گردد.

همچنین از این توری در صنعت ساختمان سازی، سرامیک و کاشی، تسلیح سطح دیوار، تسلیح عایق های رطوبتی، تقویت سنگ های ساختمانی، مقاوم سازی ساختمان های بتنی و آبی نظیر استخرها و ... استفاده می شود. ساختار توری یا مش فایبرگلاس به گونه ای است که در برابر فشار و خمش و کشش مقاومت خوبی از خود نشان می دهد.

توری فایبر گلاس چه ویژگی های منحصر بفردی دارد؟

همانطور که اشاره نمودیم این توری از الیاف شیشه تولید می شود. به همین دلیل از استحکام و سختی مناسبی برخوردار است. علاوه بر این سبب می شود این توری خواص مکانیکی خوبی در دماهای بالا داشته باشد. از دیگر ویژگی‌های جالب توجه توری فایبرگلاس می توان به برخورداری از مقاومت بالا در برابر رطوبت و خوردگی و قیمتی مقرون به صرفه اشاره کرد.

توری فایبرگلاس انعطاف پذیری بالایی دارد و به دلیل سبک وزن بودن حمل و نقل آن بسیار ساده است. این توری به دلیل داشتن خاصیت ضد اشتعالی آتش نمی گیرد و به هیچ وجه ذوب نمی شود. برخورداری از مقاومت کششی و فشاری، نصب کردن آسان، پوسیده نشدن و داشتن عمر طولانی، مقاوم در محیط‌های قلیایی، عایق الکتریسیته بودن، قابل استفاده در انواع سازه‌ها و سازگار با انواع چسب و رزین مثل رزین اپوکسی از دیگر ویژگی های منحصر به فرد توری فایبرگلاس است.

 

فایبر گلاس 1

انواع توری فایبرگلاس موجود در بازار کدام است؟

یکی دیگر از ویژگی‌های جالب توجه توری یا مش فایبرگلاس این است که در انواع مختلفی تولید می شوند و بر اساس نوع خود کاربردهای متعددی دارند. این محصول از نظر گرم، ابعاد چشمه، ضخامت و ... به انواع مختلفی تقسیم می شوند. به عنوان مثال انواع توری فایبرگلاس از نظر گرم شامل موارد زیر است:

  • توری ۴۵ گرمی: این نوع توری فایبرگلاس معمولا در عرض 100 سانتیمتر تولید می گردد و با توجه به ابعاد چشمه در موارد مختلفی نظیر پیاده سازی کف ‌پوش‌های اپوکسی و پلی یورتان، تولید سمنت برد و میکرو سمنت‌ها استفاده می شود.
  • توری ۶۰ گرمی: این توری معمولا در عرض های 100 تا 120 سانتیمتر تولید می گردد.
  • توری ۶۵ گرمی: سایز این توری معمولا در عرض‌ های 60، 80، 100، 120، 180 و 200 سانتیمتر است.
  • توری ۷۵ گرمی: این توری در عرض های 100 و 120 سانتیمتری تولید می گردد. این توری از استحکام بالایی برخوردار است. به همین دلیل برای فرآوری انواع سنگ نظیر مرمر و چینی استفاده می شود.
  • و ...

علاوه بر این توری های فایبرگلاس را بر اساس ابعاد چشمه هم تقسیم بندی می کنند. از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • توری فایبرگلاس با ابعاد چشمه ۴ میلی ‌متر در ۴ میلی ‌متر و در عرض‌های ۱۲۰،۱۳۰،۱۴۰،۱۵۰،۱۶۰،۱۷۰،۱۸۰،۱۹۰ سانتی ‌متر تا ۲ متری
  • در ابعاد چشمه ۷ میلی ‌متر در 9 میلی ‌متر و 75 گرمی و در عرض ۱۲۰ سانتی ‌متر تا دو متری
  • با ابعاد چشمه ۲ در ۱ و 60 گرمی
  • با ابعاد چشمه 3 در 3 و با عرض 150 سانتیمتر
  • با ابعاد چشمه‌ ۳ در ۳ و با عرض 160 سانتیمتر
  • با ابعاد چشمه 7 در 9
  • با ابعاد چشمه 7 در 9 و ۷۵ گرمی با عرض 120 و 130
  • و ...

کاربرد توری فایبرگلاس در پروژه های عمرانی و ساختمان سازی چیست؟

یکی از مهمترین کاربردهای توری فایبرگلاس در پروژه های عمرانی و ساختمان سازی است. به همین دلیل مورد توجه اغلب پیمانکاران می باشد. از این محصول در صنایع ساخت و ساز به وفور استفاده می شود که از جمله آن می توان به وارد زیر اشاره کرد:  

  • استفاده برای آب بندی مخازن ذخیره سازی بتنی و استخر (توری فایبرگلاس عایق کاری و آب بندی)
  • تقویت انواع سنگ ساختمانی یا توری پشت سنگ اسلب و تایل
  • یکپارچه کردن سیمان و گچکاری با توری فایبرگلاس
  • استفاده برای گچکاری سطوح گچی و زیر گچی
  • مهار دیوار وال پست مش فایبرگلاس (جایگزین وال پست فلزی)
  • ترمیم دیوارها و جلوگیری از ترک خوردن آن ها
  • استفاده در پشت سنگ های تزئینی برای جلوگیری از ترک خوردگی آن ها
  • ساخت قطعات پیش ساخته بتنی
  • مقاوم سازی و بازسازی ساختمان
  • استفاده در زمان چسباندن کاشی، اسلب، سرامیک، تایل و ... در کف سرویس بهداشتی، آشپزخانه و ...

تفاوت توری فایبرگلاس با توری فلزی و رابیتس چیست؟

توری فایبرگلاس یک محصول کامپوزیتی ساخته شده از الیاف شیشه است که دارای صفحات مشبک می باشد. اما توری فلزی و رابیتس که در اصلاح عامیانه به آن راویز می گویند از سیم های فلزی یا مفتول ساخته می شود. به طور کلی طراحی و کاربرد این این توری‌ها تقریبا یکسان است و از همه آن‌ها در عملیات مسطح سازی سطوح‌های افقی و عمودی، مسلح‌ سازی جداره ‌ها و عایق‌ کاری رطوبتی دیوارهای بتنی استفاده می شود.

تفاوت توری فایبرگلاس با توری فلزی و رابیتس در قابلیت های کاربردی و فنی است. به عنوان مثال توری یا مش فایبرگلاس انعطاف پذیرتر از توری فلزی و رابیتس است. به همین دلیل از آن برای پوشاندن سطوح های زاویه دار و منحنی سازه ها استفاده می کنند.

از دیگر تفاوت های توری فایبرگلاس با توری های فولادی نظیر رابیتس و توری فلزی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت شیمیایی فایبرگلاس از توری فلزی و رابیتس بیشتر است.
  • مش فایبرگلاس جاذب رطوبت و آب نیست و مقاومت بیشتری نسبت به توری فلزی و رابیتس در برابر آب دارد.
  • مقاومت کششی مش فایبرگلاس از توری های فولادی بیشتر می باشد.
  • وزن مش فایبرگلاس از توری فلزی و رابیتس کمتر است.
  • درصد پوسیده و خورده شدن توری فایبرگلاس بسیار کمتر از توری فولادی است.
  • نصب مش فایبرگلاس بسیار آسان تر از توری فلزی و رابیتس می باشد.
  • توری فایبرگلاس به سطح کار می چسبد در صورتی که توری های فلزی و رابیتس چنین خاصیتی ندارد و نیاز به زیرسازی و آهن کشی دارند.
  • قیمت مش فایبرگلاس مقرون به صرفه تر از توری فولادی است.

چرا از توری فایبرگلاس در گچکاری و سیمانکاری ساختمان استفاده می شود؟

دلایل زیادی سبب شدند که امروزه از توری فایبرگلاس در گچکاری و سیمانکاری ساختمان‌ها استفاده شود که یکی از مهمترین آن ها افزایش استحکام سطوح است. در واقع استفاده از این توری سبب تقویت سیمان و گچ سطوح می شود. همچنین به دلیل انعطاف پذیری بالایی که دارد سبب می شود فقط به یک لایه نازک سیمان یا گچ نیاز باشد.

به عبارت دیگر توری فایبرگلاس سیمانکاری و گچ کاری سبب یکدست شدن سیمان و گچ بر روی دیوار میشود. این توری عدم ترک خوردگی و سایش سیمان و گچ سازه را تضمین می کند. ثابت نگه داشتن گچ و سیمان، جلوگیری از ریزش ملات سیمان و گچ از روی سطوح و افزایش استحکام سطح سیمانکاری و گچکاری از دیگر دلایلی استفاده از این توری می باشد.

چرا استفاده از توری فایبرگلاس به عنوان وال پست در صنعت ساختمان مرسوم شده است؟

وال پست مش سبک وزن بوده، به هیچ وجه دچار خوردگی نمیشود، در برابر رطوبت و حرارت ساختار فیزیکی و مکانیکی خود را از دست نمیدهد، در محیط‌های قلیایی مقاومت خوبی دارد، از مقاومت کششی و دوام بالایی برخوردار هستند، نصب این توری بسیار ساده است، با انواع پلاستر سیمانی و گچی سازگار است و انعطاف پذیری خوبی دارند.

 

فایبر گلاس2

توری فایبرگلاس عایق کاری و آب بندی چیست؟

این توری یکی از جدیدترین مصالحی است که در عملیات عایق کاری و آب بندی انواع سازه های آبی نظیر استخر و فضاهای در معرض آب نظیر پشت بام ها استفاده می شود. این توری از جنس الیاف شیشه و رزین است و حالت مشبک دارد. توری فایبرگلاس اصلا جاذب رطوبت و آب نیست و در برابر رطوبت، آب، حرارت و .. مقاومت خوبی از خود نشان می دهد. علاوه بر این زمانی که این سطوح با توری فایبرگلاس عایق بندی شوند از خطر ترک خوردگی در امان هستند و عمرشان افزایش می یابد.

چرا از توری فایبرگلاس جهت تقویت انواع سنگ ساختمانی استفاده می شود؟

این توری از ویژگی‌های جالب توجهی برخوردار است که از جمله آن می توان به مقاومت کششی بالا، ضد آب و رطوبت، عایق الکتریسیته بودن، ضد اشتعال، مقاوم در برابر پوسیدگی و عایق حرارتی بودن اشاره کرد. طبیعتا بهره‌گیری از چنین توری سبب افزایش استحکام سنگ می شود.

از دیگر دلایل استفاده از توری پشت سنگ در سنگ‌های ساختمانی می توان به افزایش مقاومت سنگ در برابر فشار، افزایش یکپارچگی سنگ، افزایش طول عمر سنگ، افزایش چسبندگی سنگ به ملات و جلوگیری از خرد شدن سنگ اشاره کرد.

جمع بندی

توری فایبرگلاس یکی از محصولاتی می باشد که استفاده از آن در پروژه های عمرانی به صورت چشمگیری افزایش پیدا کرده است. این محصول کاربردهای فراوانی دارد که مهمترین آن ترمیم ترک ساختمان، آب بندی استخر، مهار دیوار با وال پست مش و... می باشد. امیدواریم تا با مطالعه مقاله "توری فایبرگلاس چیست؟" پاسخ سوال‌هایتان را دریافت کرده باشید.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه