کفپوشی محبوب به نام پارکت | مزایا و معایب پارکت نسبت به سایر کفپوشها
پارکتها یکی از محبوبترین مصالحی هستند که بهعنوان کفپوش استفاده میشوند. پارکت نسبت به دیگر مصالح کفسازی کاربردیتر است و استفاده از آن مزایای بیشتری دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
به گزارش خبرگزاری موج،کفسازی، فرایند آمادهکردن زمین یک ساختمان برای استفاده از آن است. این فرایند در واقع یکی از مراحل نهایی ساخت یک سازه یا بازسازی آن است که بعد از انجام، ساختمان آماده تحویل میشود. مصالح مختلفی وجود دارند که در فرایند کفسازی میتوان از آنها استفاده کرد که یکی از این مصالح، پارکت است. پارکتها یکی از محبوبترین مصالحی هستند که بهعنوان کفپوش استفاده میشوند. پارکت نسبت به دیگر مصالح کفسازی کاربردیتر است و استفاده از آن مزایای بیشتری دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
پارکت؛ کفپوشی مناسب همه فضاها
به گزارش خبرگزاری موج، کفسازی، فرایند آمادهکردن زمین یک ساختمان برای استفاده از آن است. این فرایند در واقع یکی از مراحل نهایی ساخت یک سازه یا بازسازی آن است که بعد از انجام، ساختمان آماده تحویل میشود. مصالح مختلفی وجود دارند که در فرایند کفسازی میتوان از آنها استفاده کرد که یکی از این مصالح، پارکت است. پارکتها یکی از محبوبترین مصالحی هستند که بهعنوان کفپوش استفاده میشوند. پارکت نسبت به دیگر مصالح کفسازی کاربردیتر است و استفاده از آن مزایای بیشتری دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
پارکت چیست؟
پارکتهای صفحاتی نازک از جنس چوب یا شبیه چوب هستند که برای پوشش سطح زمین و بهعنوان مصالح ساختمانی استفاده میشوند. از این محصول برای کفپوش کردن منازل، ساختمانهای تجاری و اداری، فروشگاهها و... استفاده میشود. البته در هر فضا نوع خاصی از این محصول کاربردی است و در صورت انتخاب نوع مناسب حتی برای کفسازی فضای باز مانند آلاچیق یا تراس هم مناسب است. پارکتها ظاهری زیبا دارند و علیرغم اینکه جزو کفپوشهای سخت محسوب میشوند، راهرفتن روی آنها اصلاً سخت نیست.
از ویژگیهای این محصول محبوب کفسازی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دوستدار محیطزیست و عدم آسیبرسانی دورریز آنها به محیط
- قابلیت تعویض
- زیبایی ظاهری
- دوام مناسب
- تنوع رنگ بالا
- قابلیت استفاده در فضاهای مختلف
انواع پارکت
پارکت یکی از محبوبترین متریال کفسازی است. این محصول تا همین چند سال پیش صرفاً با چوب ساخته میشد؛ اما این روزها انواع مختلفی از آن تولید میشوند که هر یک ویژگیهای به خصوصی داشته و پارکت را برای فضایی خاص مناسب میکنند. تنوع پارکتها علاوه بر جنس تولیدی در کاربرد، رنگبندی، ضخامت و برند تولیدکننده آنها نیز هست، بااینحال اصلیترین دستهبندی انواع این محصول به شرح زیر است:
پارکت چوبی
قدیمیترین و پرکاربردترین نوع پارکتها، پارکت چوبی است. این پارکت که برای کفسازی فضای داخلی ساختمان استفاده میشود، سازگاری کامل با طبیعت دارد. پارکتهای چوبی، ظاهر بسیار زیبا، دوام مناسب و جلوهای متفاوت دارند و گرما و نشاط به خصوصی در محیط ایجاد میکنند. تولید پارکتهای چوبی با استفاده از چوب درخت بلوط، چوب افرا، چوب گردو، چوب راش و چوب گیلاس انجام میشود که چوب بلوط و گردو مقاومترین و چوب راش زیباترین پارکتها را به وجود میآورد.
پارکت پلاستیکی
نوع دیگر پارکتها، پارکت پلاستیکی یا کفپوش پلاستیکی هستند که با استفاده از مواد شیمیایی و عمدتاً PVC تولید میشوند. البته کفپوشهای پلاستیکی نباید در دسته پارکتها قرار داشته باشند؛ اما به دلیل اینکه در میان مردم بهعنوان پارکت جا افتادهاند، در معرفی این محصول نیز به آنها اشاره میشود.
پارکت لمینت
پارکت لمینت یکی از جدیدترین انواع پارکتها است. این نوع پارکت از چندلایه چوب فشرده ساخته میشود که روی آن یکلایه از جنس لمینت قرار میگیرد. بهعبارتدیگر استحکام پارکت لمینتها به لایه سخت لمینتی که روی محصول قرار میگیرد، بستگی دارد. پارکت لمینتها ظاهر زیبایی دارند و بسیاری از افراد آنها را به پارکت چوبی معمولی ترجیح میدهند.
پارکت دیواری
نوع دیگر پارکتها که از نظر جنس مشابه پارکتهای چوبی یا لمینتی است و کاربردی متفاوت با این کفپوشها دارد، پارکت دیواری است. همانطور که از نام پارکت دیواری مشخص است، این محصول بهجای زمین روی دیوار نصب میشود. پارکتهای دیواری جایگزین خوبی برای نقاشی دیوار یا کاغذدیواری هستند، زیرا ماندگاری بیشتری داشته و برخلاف کاغذدیواری و رنگ بهراحتی تمیز میشوند.
مزایا و معایب پارکت نسبت به دیگر کفپوشها چیست؟
پارکتها محبوبیت زیادی دارند و یکی از دلایل این موضوع، مزایای بیشتر آنها نسبت به دیگر انواع کفپوشها است. بااینحال در کنار تمام مزایا، استفاده از آنها معایبی نیز دارد که در ادامه توضیح میدهیم.
مزایای پارکت
در یک مقایسه کلی میتوان گفت که مزایای استفاده از پارکت نسبت به دیگر محصولات بیشتر است. مهمترین مزایای پارکتها، نسبت به دیگر متریالی که برای کفسازی قابلاستفاده هستند، موارد زیر است:
- امکان سفارشی ساختن پارکت بر اساس طرح، ابعاد و اشکال
- تنوع بالا در شکل ظاهری، طرح و رنگ که مانع محدودیت در انتخاب میشود
- امکان اجرا روی بسیاری از کفپوشها
- امکان تعویض قطعه آسیبدیده و جایگزینکردن آن با قطعه سالم
- عایق صدا
- گرم نگهداشتن محیط
- عدم ایجاد اصطکاک حین راهرفتن
- نصب سریع و آسان، بدون کثیفی
- مقاوم در برابر ضربه و شکستن
- وزن سبک
- امکان استفاده بلافاصله بعد از نصب
- عدم آسیبرسانی به کف و ایجاد حساسیت برای افراد
- سازگار با محیطزیست
- و قیمت مناسب نسبت به بسیاری از مصالح ساختمانی
-
معایب پارکت
در کنار تمام مزایای گفته شده، استفاده از این کفپوش معایبی هم دارد. البته معایب پارکت بسیار جزئی هستند و با درنظرگرفتن مزایا، میتوان از آنها چشمپوشی کرد. مهمترین معایب پارکت، عبارتاند از:
- عدم مقاومت نسبت به رطوبت که با نصب پارکت لمینت این مشکل برطرف میشود
- انبساط در زمان گرما و احتمال باز شدن لایههای آن از یکدیگر
- ایجاد سروصدا حین راهرفتن زمانی که زیر پارکت هوا جمع میشود
- نیاز به جلادهی سالانه برای جلوه بهتر و افزایش طول عمر
خرید پارکت و نکات مهم آن
بهمنظور خرید پارکت و استفاده از این کفپوش برای فضای موردنظر خود باید به نکات مختلفی توجه داشت که یکی از آنها محل استفاده از پارکت است. همانطور که گفته شد، پارکت مناسب کفسازی فضای باز با پارکت داخل خانه متفاوت است. رنگ، جنس و ضخامت پارکت از دیگر نکاتی است که به خرید بهترین نوع این محصول کمک میکنند. برای خرید پارکت باکیفیت باید با انواع این محصول آشنایی داشته باشید؛ اما اگر اطلاعاتی در مورد پارکت ندارید هم جای نگرانی نیست. درصورتیکه خرید خود را از مجموعه پارس آرای انجام دهید، امکان استفاده از مشاوره قبل از خرید را خواهید داشت. راهنمایی کارشناسان ما در زمینه خرید پارکت بادرنظرگرفتن بودجه، فضایی که قصد کفسازی آن را دارید و سلیقه شما انجام میشود.
ارسال نظر