رئیس سازمان امور عشایر کشور:
۷۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور متعلق به عشایر است
رئیس سازمان امور عشایر کشور در جلسه شورای عشایری استان گیلان با بیان اینکه ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور متعلق به عشایر است، خاطرنشان کرد: عشایر نمونه ی موفقی از بهرهوری صحیح محسوب میشوند و تقریبا سه برابر جمعیت و امکاناتشان در جامعه تولید دارند.
به گزارش خبرگزاری موج از گیلان، کرمعلی قندالی گفت: عشایر ۲ درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند اما ۵/۷ میلیون تن محصولات تولید میکنند.
وی افزود: عشایر کشور به نسبت جمعیتی که دارند، نقش اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بسیار موثری در جامعه ایفا میکنند.
وی با بیان اینکه الگوهای موفق در اقتصاد عشایری موجب شده است که در زنجیره تولید گوشت قرمز به رکوردهای بالایی دست یابیم، ادامه داد: در حال حاضر دوره پروار دام سبک توسط عشایر از ۸ ماه به ۴ ماه رسیده است.
رئیس سازمان امورعشایری کشور خاطرنشان کرد: با ارتقای آموزش و افزایش سواد عشایران شاهد افزایش تولید محصولات این قشر فعال خواهیم بود.
وی افزود: عشایر گیلان از ظرفیتهای بالای عشایری کشور محسوب میشوند و در نمایشگاهی که امسال در تهران در بخش عشایر کشور برگزار شد ،تمامی محصولات غرفه عشایر گیلان به فروش رفت.
وی با بیان اینکه برای تامین مراتع مورد نیاز عشایر کشور برنامهریزیهای دقیق لازم است، گفت: حفاظت از منابع و بهرهبرداری از منابع کشور از اولویتهای کاری دولت در کشور است و ما نیز بر تحقق این امر تاکید داریم.
کرمعلی قندالی تصریح کرد: عشایر برای توسعه کشت گیاهان دارویی از ظرفیتهای بزرگ کشور محسوب میشوند و باید بیشتر تحقق این امر مورد توجه مسئولین قرار بگیرد.
وی به ظرفیت بالای تولید گیاهان دارویی در گیلان اشاره کرد و افزود: شرایط آب و هوایی مناسب و ظرفیت بالای عشایر استان میتواند تولید گیاهان دارویی را در گیلان افزایش دهد.
رئیس سازمان امورعشایری کشور گفت: با توجه به ظرفیتهای بالای گیلان، عشایر این استان باید وضعیت مناسبتری داشته باشند و مشکلات راه دسترسی، آب شرب و سوخت فسیلی این قشر رفع شود.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه برخی از سودجویان با مدارک مرتعداری عشایر اقدام به خوش نشینی میکنند، گفت: برخورد جدی با سودجویان صورت خواهد گرفت.
کرمعلی قندالی ادامه داد: اغلب عشایر گیلان در شهرستانهای تالش، ماسال و رضوانشهر حضور دارند و انتظار میرود،حل مشکلات این عشایر بررسی و رفع شود.
وی گفت: اشتغال پایدار، اقتصاد مقاومتی، اصالت فرهنگی در عشایر کشور ما مصداق دارد و در مجموع هموطنانمان به تولیدات عشایر اقبال خوبی دارند.
رئیس سازمان امور عشایری با اشاره به اینکه چادرهای عشایری کارگاههای تولیدی توانمندی هستند تصریح کرد: بیکاری در خانواده عشایر بیمعنا است و باید این الگوی موفق در جامعه امروز پیاده شود.
وی افزود: پس از شروع مجدد شورای عالی عشایر در دولت، طرح های ارتقای سطح سواد، دانش و مهارت، طرح ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به عشایر و طرح ارائه خدمات فرهنگی و مذهبی در مناطق عشایری در این شورا مورد بررسی قرار گرفته و پس از تصویب هیئت دولت برای اجرا به دستگاههای اجرایی مربوطه ابلاغ شده است.
قندالی ابراز امیدورای کرد، با اجرای کامل مفاد این آیین نامه توسط دستگاههای ذیربط، بخش اعظمی از مشکلات جامعه عشایری کشور برطرف شود.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر