انوشیروان محسنی بندپی:
باید عوامل محافظتی را در برابر اعتیاد تقویت کنیم
رئیس کمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر می گوید: باید عوامل محافظتی را در برابر اعتیاد تقویت و عوامل خطر را کاهش دهیم تا برنامههای پیشگیری از اعتیاد به درستی انجام شوند و تاثیرگذاری بیشتری داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری موج، انوشیروان محسنی بندپی در شصت و دومین جلسه کمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به این که باید عوامل محافظتی را در برابر اعتیاد تقویت کنیم و در عوض عوامل خطر آن را کاهش دهیم، اظهار کرد: باید برنامههای پیشگیری از اعتیاد به درستی انجام شوند تا تاثیرگذاری بیشتری داشته باشند.
وی با بیان اینکه مسوولیت سنگینی در این کمیته بر دوش اعضا است، گفت: این کمیته با توجه به اینکه اقدامات آن اثربخشی و جامعیت بیشتری دارد و برنامههای آن نیز تخصصی و بلند مدت است، بسیار ارزشمند است.
رییس کمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: در هر دو جلسه اخیر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) و جلسه ۱۳۴ ستاد مبارزه با مواد مخدر بر اجرای اقدامات پیشگیری از اعتیاد و تحکیم بنیان خانواده و حمایتهای اجتماعی و روانی و توانمندسازی افراد تاکید شده است.
بندپی بیان کرد: نتایج برنامههای پیشگیرانه غالبا بلند مدت و در زمان های طولانیتر به دست میآیند، زمان طولانی اجرای برنامهها نباید دستاندرکاران را دلسرد کند.
وی در ادامه بر تقویت تشکلهای دانشآموزی و دانشجویی و تشکلهای فعال در محیطهای کارگری با هدف پیشگیری از اعتیاد تاکید کرد.
بندپی افزود: مطالعات نشان داده که میزان آسیب با سطح سواد افراد رابطه دوسویهای دارد، هر چه سطح سواد فرد پایینتر باشد و با توجه به اینکه آگاهی لازم را در خصوص خطرات اعتیاد ندارد، بیشتر گرفتار اعتیاد و پیامدهای آن میشود، لذا باید سطح آگاهی و دانش افراد نسبت به خطرات مصرف مواد مخدر و روانگردانها افزایش یابد.
اجرای برنامههای پیشگیری از اعتیاد در مناطق ویژه آزاد
در ادامه جلسه، سیدحسین مدنی معاون پیشگیری اداره کل امور اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گزارشی از اجرای طرح ملی پیشگیری از مصرف مواد مخدر در جامعه کار و تولید (کاج) ارائه کرد و گفت: این طرح که توسط معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه شده با توجه به آمار ۲۱ درصدی اعتیاد در جامعه کارگری، از سال ۹۳ کار خود را آغاز کرد.
وی با بیان اینکه هدف راهبردی این طرح آن است که در ۵ سال آینده شیوع اعتیاد در جامعه کار و تولید ۲۵ درصد نسبت به سال پایه کاهش پیدا کند، ارائه خدمات مشاوره روانشناختی به کارگران در معرض خطر، افزایش دانش، نگرش و مهارت کارفرمایان و کارگران و بهداشتیاران کار و ارجاع کارگران معتاد به مراکز خدمات ترک اعتیاد را از اهداف اصلی طرح ملی کاج برشمرد.
این مقام مسئول در وزارت تعاون بیان داشت: این طرح در ۳ بسته "آموزش و ترویج سبک زندگی سالم"، "استقرار برنامههای مراقبتی (جسمی، روانی و اجتماعی) با الگوی برنامه همیار کارکنان" و "اعتباربخشی و رتبهبندی کارفرمایان سلامت محور" اجرا میشود .
مدنی همچنین طراحی برنامه پیشگیری از مصرف مواد مخدر در مناطق ویژه اقتصادی و آزاد تجاری، اصناف، شهرکهای صنعتی و طراحی برنامه آموزشی مهارتهای رفتاری ایمن، استقرار نظام جامع ارتقاء بهداشت روان ویژه جامعه کار و تولید و استقرار طرح ملی کاهش و مدیریت خشونت در جامعه کار و تولید را دیگر برنامههای ویژه و فوقالعاده وزارت تعاون در حوزه مبارزه با مواد مخدر برشمرد.
وی تصریح کرد: وزارت تعاون در راستای امر پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی، برنامههای پیشگیری از اعتیاد را در مناطق ویژه و مناطق آزاد برگزار کرده که منطقه عسلویه نخستین پایگاهی بود که برنامههای فوق در این منطقه اجرا شد.
مدنی در توضیح طراحی برنامه آموزشی مهارتهای رفتاری ایمن (skill lab) گفت: انجام آموزشهای حضوری، آنلاین و مجازی، برگزاری انواع سمینار، انجام آموزشهای شبیهسازی شده در محیط، انجام آموزشهای شواهد محور، برگزاری پنلهی تخصصی از اهم اهداف ایجاد و راهاندازی مرکز skill lab میباشند که نقش موثری در کاهش اعتیاد خواهد داشت.
عارف وهابزاده مدیرکل دفتر فرهنگی و پیشگیری از ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز در این جلسه با تاکید بر انجام اقدامات پیشگیرانه و نوآورانه در حوزه آسیبهای اجتماعی و اعتیاد تاکید کرد: هر جا که لازم است باید در این حوزه همافزایی صورت گیرد و تا حد ممکن از فرصتها استفاده شود.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ وی افزود: توسعه و اجرای طرح توانمندسازی دانشآموزان در دوره دوم متوسطه در کلیه مراکز استانها و شهرستانهای با افزایش ۱۵۰ درصدی ویژه دانشآموزان والدین و معلمان برای پیشگیری از اعتیاد و اجرای طرح توانمندسازی دانشآموزان در دوره اول متوسطه در سطح مراکز استانها و شهرستانهای ۸ استان خراسان جنوبی، فارس، سمنان، البرز، خوزستان، کرمان، خراسان رضوی و لرستان تا پایان سال تحصیلی و توسعه و تقویت کانونهای دانشجویی پیشگیری از اعتیاد در دانشگاههای کشور از جمله طرحهای تحولی و فوقالعاده حوزه فرهنگی و پیشگیری براساس مصوبات جلسه ۱۳۴ ستاد مبارزه با مواد مخدر است.
وهابزاده همچنین اجرای طرح آموزش پیشگیری از اعتیاد در محیطهای کاری، تکمیل و تجهیز اماکن ورزشی در سطح استانها و روستاها در استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان، لرستان، کرمان، هرمزگان و بوشهر، تهیه و تولید فیلمهای فاخر سینمایی در حوزه پیشگیری از اعتیاد و توسعه برنامههای پیشگیری از اعتیاد در سطح محلههای کلانشهرها با بهرهگیری از ظرفیت مساجد، سراهای محله، فرهنگسراها و تابلوهای تبلیغاتی از دیگر طرحهای تحولی و فوقالعاده حوزه فرهنگی و پیشگیری براساس مصوبات جلسه ۱۳۴ ستاد نام برد.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر