English

محمد حسین فرحبخش در گفت و گو با خبرگزاری موج:

رانت خواری عده ای مانع تشکیل صنف واحد تهیه کنندگی است/ قیمت بلیت سینما باید افزایش پیدا کند

محمدحسین فرحبخش تهیه کننده پرسابقه سینما معتقد است: بلیت فعلی سینما ظلم در حق سینماگران و بسیار پایین است در عین حال نابسامانی صنف تهیه کنندگان نتیجه کارشکنی رانتخواران و ریشه بسیاری از مشکلات در سینمای ایران است.

رانت خواری عده ای مانع تشکیل صنف واحد تهیه کنندگی است/ قیمت بلیت سینما باید افزایش پیدا کند

محمد حسین فرحبخش تهیه کننده سینمای ایران، در مورد نرخ  بلیت سینما گفت: به نظر من قیمت بلیت هنوز بسیار پایین و ظلم به سینما است؛ چرا که هزینه ها با دست کم افزایش سه برابری مواجه بوده ولی قیمت بلیت ها تنها در دو روز هفته افزایش داشته است.

چرا باید سوبسید مردم را بخش خصوصی بدهد؟

وی در مورد اینکه برخی از افراد و خانواده ها توانایی مالی بیش از این مبلغ را ندارند، اظهار داشت: این یک بحث دیگری است که دولت باید برای آن فکری بکند نه بخش خصوصی. مانند این است که به یک فروشنده بگوییم کالایی را به قیمت ۱۲ هزار تومان خریداری کند اما به مشتری اش ۸ هزار تومان بفروشد.

فرحبخش بار دیگر تاکید کرد: بلیت سینما مفت است و سوبسید مردم را بخش خصوصی می دهد. در واقع نسبت به تورمی که در جامعه وجود دارد این بلیت مفت محسوب می شود.

وی با ذکر خاطره ای از فروش فیلم نیش در یک سینما در مشهد در سال ۱۳۷۳ زمانی که قیمت بلیت ۵۰ تومان بود، گفت: ما در یک روز با بیش از  ۱۲ هزار نفر مخاطب، فروشی معادل ۶۰۵ هزار تومان داشتیم در حالی که بوفه همان سینما در همان یک روز سه میلیون تومان فروش کرده بود. این یعنی یک غرفه نسبتا کوچک در دل یک سینما و در کنار یک فیلم سودی بیش از کل فروش یک فیلم با همه هزینه ها و مشکلاتش کسب کرده بود، ضمن اینکه آن درآمد فیلم هم باید هزینه های تولید و سینما و مالیات را پوشش می داد که در واقع فقط ظلم به فیلمساز و سینما دار است.

بلیت ارزان تضمین فروش نیست

فرحبخش در پاسخ به اینکه در زمانی که چندین فیلم خوب بر روی پرده سینماها در حال نمایش است، تامین هزینه های قیمت زیاد بلیت برای خانواده های متوسط برای تماشای چند فیلم سخت است، گفت: به هر حال در یک زمان همه فیلم ها خوب نیستند و درجات مختلفی دارند و همه هم همه فیلم ها را نمی پسندند و از بین فیلم ها دست به انتخاب می زنند.

این تهیه کننده با تاکید بر اینکه ارزان بودن بلیت سینما تضمینی برای فروش بیشتر فیلم ها نیست گفت: به همین نوروز توجه کنید و می بینید که با همین قیمتی که می گویند گران است و فیلم ها فروش نمی کنند، یکی از پرفروش ترین ایام سینما را تجربه کردیم و البته بودند فیلم هایی که فروش کمتری داشتند. در واقع این فیلم است که تکلیف را مشخص می کند.

وی در مورد بلیت نیم بها هم گفت: تجربه نشان می دهد که ما نسبت به تخفیف علاقمندیم اما اگر این در طول هفته تکراری و یکنواخت شود دیگر آن جذابیت را نخواهد داشت و بر روی رونق سینما تاثیر منفی می گذارد و من معتقدم ارائه بلیت نیم بها در یک روز از هفته کافی است.

در ایران تنها دو نیم میلیون نفر سینما برو داریم

این سینماگر در مورد تاثیر افزایش قیمت بلیت سینما بر میزان مخاطب هم گفت: در طول ایام تعطیلات نوروز، قیمت بلیت ۲۰ هزار تومان بود اما هم مردم به سینما رفتند و هم فروش بسیار خوبی را شاهد بودیم.

وی اظهار داشت: در بهترین شرایط تعداد سینما روهای کشور ما بین ۲ تا دو نیم میلیون نفر است که این افراد توانایی پرداخت قیمت واقعی بلیت که حدود ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان است را دارند؛ که ما هم بتوانیم سطح کیفی فیلم هایمان را بالا ببریم و صنعت سینما ضمن فعالیت، متضرر نشود.

تهیه کنندگان با قیمت فعلی سینما مخالفند

وی تاکید کرد: من، اکثر تهیه کنندگان و حتی صنف تهیه کنندگی با این قیمت بلیط مخالفند و معتقدیم که قیمت فعلی بلیت سینمای ایران کم است و باید افزایش پیدا کند.

فرحبخش در مورد دلیل فروش خوب فیلم ها در ایام نوروز سال ۹۸ اظهار داشت: به نظر من فیلم های جذابی اکران شد و فیلم هایی که جذاب تر بود فروش بهتری کرد. سال گذشته یعنی نوروز ۹۷ هم شاهد فروش خوبی بودیم و امسال هم انتظار داشتیم که فروش خوبی باشد. اگر اجازه می دادند که بلیت های سینماهای درجه یک و شهرستان ها هم افزایش قیمت داشته باشند، رکورد فروش بیشتر از این هم می شد.

مالیات بر ارزش افزوده به جیب دولت می رود نه سینما

وی افزود: فراموش نکنید که ۹ درصد از میزان فروشی که اعلام می شود، به جیب دارایی می رود و ربطی هم به سینمای ایران ندارد چرا که مبلغ ۲۰ یا ۱۵ هزار تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده است نه قیمت بلیت که در واقع ۱۸ و ۱۳ هزار تومان است. با این حساب وقتی اعلام می شود که سینما فروشی ۴۰ میلیارد تومانی داشته در واقع کمی بیش از ۳۶ میلیارد تومان بوده و مابقی به مالیات اختصاص دارد.

قیمت بلیت بر کیفیت فیلم ها تاثیر می گذارد

این تهیه کننده سینما در پاسخ به این سوال که اگر به جای افزایش قیمت بلیت، فیلم ها از تولیدات کم بودجه خارج شده و با ایجاد جذابیت بیشتر، با سالن های پرتر و مخاطب بیشتر روبرو شود، تضمین بازگشت سرمایه بیشتر نخواهد شد؟ گفت: اتفاقا یکی از دلایلی که سینماگران به تولیدات لو بادجت (کم هزینه) رو می آوردند، بلیتِ ارزان است که ریسک بازگشت سرمایه را زیاد می کند. وقتی بلیت ها گران تر شود و کف فروش ها نزدیک به ۲۰ میلیارد تومان بشود، مطمئن باشید که در کیفیت فیلم ها تاثیر می گذارد.

دستمزد نامتعارف بازیگران نتیجه نابسامانی صنف تهیه کنندگان است

وی در پاسخ به این سوال که آیا با شرایط موجود، اگر قیمت بلیت و در نتیجه درآمد فیلم سازان هم افزایش پیدا کند، به جای اینکه به امور کیفی سینما و ارتقاء فنی فیلم ها فکر شود، تنها هزینه دستمزد بازیگران افزایش پیدا نمی کند؟ گفت: دستمزد بازیگران به نابسامان بودن صنف واحد تهیه کنندگان که هنوز تشکیل نشده است، بر می گردد. متاسفانه برخی از افرادی که در راس چهار صنف تهیه کنندگان هستند، دوست ندارند که این صنف واحد تشکیل شود چرا که با تشکیل آن این افراد از بدنه صنف حذف می شوند.

این تهیه کننده ادامه داد:بنابراین ترجیح می دهند که این هرج و مرج ادامه پیدا کند تا بستر سوء استفاده هایی که در این ده دوازده سال گذشته کرده اند ادامه یابد و به تنهایی از رانت ها استفاده کنند.

محمدحسین فرحبخش تصریح کرد: اگر صنف واحد تشکیل شود این دستمزدها قابل کنترل تر است. البته هزینه های سینما فقط دستمزد بازیگران نیست بلکه غذایی که سر صحنه تولید فیلم توزیع می کردیم از پرسی ۸-۹ هزار تومان به ۴۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. هزینه های حمل و نقل، اجاره لوکیشن، وسایل دوربین، هزینه های لابراتوارها و ... به طور وحشتناکی افزایش پیدا کرده اما به هر حال من فکر می کنم که اگر قیمت بلیت ها بالا رود، احتمالا کیفیت بلیت ها هم افزایش می یابد.

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه