مدیرکل محیط زیست کردستان:
۹۲ محیط بان برای حفاظت از ۲۵۰ هزار هکتار کفایت نمی کند
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: ۹۲ محیط بان برای حفاظت از ۲۵۰ هزار هکتار منطقه حفاظت شده کردستان کفایت نمی کند و لازم است این تعداد محیط بان دو برابر شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کردستان، فریبا رضایی ظهر امروز شنبه در نشست خبری اظهار داشت: ۱۴۰ محیط بان در طول این سال ها در صیانت از مناطق حفاظت شده شهید شده اند.
وی اضافه کرد: لایحه حمایت از محیط بانان مهم ترین اقدام صورت گرفته در سال گذشته بوده که این لایحه به زودی در صحن علنی مجلس هم مطرح خواهد شد و امید است که نمایندگان مردم این لایحه را تصویب کنند.
رضایی افزود: روزانه بیش از یک هزار و ۵۰۰ تن زباله در استان کردستان تولید می شود و از تبعات دفن غیر استاندار این زباله ها بطور زیرپوستی منابع آب آبیاری اراضی کشاورزی در حال آلوده شدن است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان اظهار داشت: در سال گذشته ۲۹ مورد واژگونی تانکر سوخت در استان داشتیم که بارها تذکرات و درخواستهایی مبنی بر مدیریت این مساله را به مسئولان ذیربط ارائه کردهایم که امسال و تا کنون هم شاهد واژگونی چهار تانکر سوخت بوده ایم.
وی با اشاره به اینکه با واژگونی این تانکرها مازوت و بنزین وارد طبیعت و آبهای استان می شود گفت: جاده های استان از استاندارد ترانزیتی برخوردار نیستند.
رضایی به ساخت جاده در منطقه حفاظت شده کوسالان اشاره کرد و افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان هیچگونه مجوزی برای جاده سازی در این منطقه نداده است و ساخت و ساز در این منطقه بر اساس شیوه نامه ای که میان نیروهای مسلح و سازمان حفاظت محیط زیست در سال ۸۹ صادر شده صورت می گیرد.
وی یادآور شد: این جاده سازی در منطقه حفاظت شده کوسالان بمنظور دسترسی به پاسگاه در آن مسیر و به برای افزایش ضریب امنیت منطقه صورت می گیرد.
رضایی ادامه داد: از یک هزار و ۹۰۰ روستای استان ۱۷۸ روستا خالی از سکنه است و مابقی آن از پنج تا بیش از ۴۰۰ خانوار جمعیت دارند که همه آنها فاضلاب انسانی تولید می کنند.
وی افزود: بی شک ورود فاضلاب انسانی به منابع آبی موجب آلودگی و در نتیجه به خطر افتادن سلامت مردم می شود و باید برای تصفیه آن اقدامات اساسی انجام شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به وضعیت ورود فاضلاب به تالاب بین المللی زریبار گفت: اکنون تنها فاضلاب سه روستا آن هم بطور غیر مستقیم وارد دریاچه می شود که برای رفع این معضل درخواست ۲۲ میلیارد ریال اعتبار از سوی آب و فاضلاب روستایی استان داده شده است.
وی اضافه کرد: وعده تامین این اعتبار داده شده و امید می رود تا پایان سال جاری شاهد انسداد ورود تمام فاضلابهای روستایی به دریاچه زریبار باشیم.
معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست کردستان هم در این نشست گفت: سال گذشته ۸۶ مورد اخطاریه برای واحدهای آلاینده در استان صادر شد که از این تعداد ۳۶ مورد منجر به صدور دستور تعطیلی و در نهایت پلمب ۹ واحد شد.
اقبال حمیدی افزود: بعد از صدور اخطاریه اگر صاحب واحد اقدام به اصلاح موارد تذکر داده شده نکند دستور تعطیلی صادر شده و اگر باز هم تمکین نکرد آنگاه واحد پلمپ می شود.
وی ادامه داد: تمام ۱۷ مرکز بیمارستانی استان مجهز به دستگاه بی خطرسازی پسماندهای بیمارستانی هستند و از این لحاظ جای نگرانی وجود ندارد.
ارسال نظر