در نشست خبری سومین جشنواره نشان مطرح شد:
عکاسان خبری تاثیرگذار مغفول واقع شده اند
در سومین نشست خبری جشنواره نشان عکاسان مطبوعاتی ایران بر توجه بیشتر به فعالیت و آموزش عکاسان مطبوعاتی تأکید شد.
به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری موج، نشست خبری و آیین رونمایی از پوستر سومین دوره نشان عکس سال مطبوعاتی با حضور حمید فروتن، محمد فرنوذ، فرهاد سلیمانی، افشین بختیار و پرویز صیاد از اعضای هیات مدیره و هیات موسس انجمن عکاسان مطبوعاتی برگزار شد.
در ابتدای این مراسم فروتن گفت: ما در طی سه سال گذشته سعی کرده ایم روند رو به رشدی داشته باشیم. به هر حال صنف ما یک صنف مطبوعاتی است و جریان سازی در ذات کار ما وجود دارد.
وی افزود: ما یک مجموعه غیر دولتی هستیم و در سالی که شرایط اقتصادی سختی حاکم است تامین هزینه های این جشنواره بسیار سخت بوده است.
فروتن در مورد آثار ارسال شده به جشنواره گفت: بیش از چهار هزار عکس از عکاسان حرفه ای در سراسر ایران به دبیرخانه رسیده و سه روز داوری سخت آن انجام شده است.
وی در مورد داوران گفت: یونس شکرخواه، ساعد نیک ذات، مهدی قاسمی، سعید فرجی، عطاءالله طاهر داوران این دوره بودند.
فروتن به جوایز اشاره کرد و گفت: یازده تندیس این مسابقه در پنج بخش عکاسی محیط زیست، پرتره، خبری و ورزشی در کنار بخش مالتی مدیا اهدا خواهد شد.
وی افزود: در اختتامیه از چند تن از پیشگامان هم تقدیر خواهد شد. ضمن اینکه صد و شصت و پنج عکس منتخب در قالب نمایشگاهی از سی و یکم خرداد ماه تا پنجم تیر به نمایش در خواهد آمد که همه آنها به عنوان کاندیداهای آثار برتر خواهند بود و تا مراسم اختتامیه اسامی برگزیدگان اعلام نخواهد شد.
فروتن در تاکیدی دوباره بر فعالیت های نمایشگاهی انجمن گفت: گرچه ما در کنار کارهای صنفی از قبیل بیمه و طرح ترافیک و ... بپردازیم با فعالیت های این چنین به وظیفه دیگر خود در زمینه پویایی فرهنگ و هنر و جریان سازی توجه داریم.
وی افزود: هیات داوران به ضعف پرداخت عکاسان به محتوا (مانند کپشن نویسی آثار) و استانداردهایی برای ارائه باید در نظر گرفته شوند و لزوم توجه بیشتر به آموزش، تأکید کرده اند که بر همین اساس ما از همه اساتید که آمادگی برگزاری کلاس برای انجمن را دارند دعوت به همکاری می کنیم.
فروتن در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری موج در مورد افراد تقدیر شونده گفت:اسامی این عزیزان هم تا مراسم اختتامیه اعلام نخواهد شد اما در مورد نحوه انتخاب آنها باید بگویم که ما در انجمن کارگروه پیشگامان را داریم و آنها بدون دخالت هیات مدیره سه نفر را که حتی عضو انجمن هم نیستند اما پیشکسوت و تاثیرگذار بوده اند را انتخاب و تقدیر می کنند. ضمن اینکه در بیستمین سال تاسیس انجمن از فرد دیگری که با این مسأله مرتبط بوده اند هم تجلیل خواهد شد.
در ادامه و در همین ارتباط محمد فرنود، عکاس پیشکسوت و به عنوان عضو هیات موسس انجمن عکاسان مطبوعاتی ایران گفت: از بیست و چهار سال پیش با پیگیری گروهی که دغدغه وضعیت عکاسان مطبوعاتی را داشتند، تلاش کردیم و بالاخره از بیست سال پیش این انجمن شکل گرفت، که طی این سالها با فراز و نشیب زیادی همراه بوده اما به جرات می توانم بگویم هیات مدیره فعلی با کمترین امکانات اما با نوآوری کارهای مهم و شایسته ای می کند.
وی افزود: یکی از این کارها در کنار جشن تصویر سال، تاسیس نشان سال مطبوعاتی بوده که بسیار مهم است. چرا که ممکن است فردی پنجاه سال فعالیت عکاسی خبری کند و کار خاصی انجام ندهد و البته این مقدار کار کردن به تنهایی ملاک ما برای تقدیر از افراد نیست اما حضور در اتفاقات بزرگ و خلق آثاری تاثیرگذار و تعیین کننده ملاک ما برای تجلیل از پیشکسوتان و پیشگامان است.
فرنود ادامه داد: کسانی که آثارشان در عالم عکاسی برای آینده و با ملاک های جهانی عکاسی خبری منجمد شده، مد نظر ما قرار می گیرند و این تجلیل شامل حال همه عکاسان نخواهد شد.
وی با بیان اینکه در انتخاب امسال ما به عکاسی بانوان هم توجه خواهیم کرد افزود: ساتیار امامی هم مستند سازی این جشنواره را به عهده دارد که کلیه مراحل از جمله داوری ها را ثبت و ضبط می کند.
در ادامه مراسم حیدر رضایی عکاس و گرافیست که طراحی پوستر این دوره جشنواره را به عهده داشته گفت: در ابتدا من گلایه ای دارم و آن این است که عکاسی خبری ما به رغم اینکه فعالیتشان شامل مجموع هنر و خبر است و تاثیر بسیار زیاد و بیشتر از افرادی که خارج از فضای رسانه ای فعال هستند، دارند اما مظلوم واقع شده و مورد توجه خبرنگاران نیستند.
وی در ادامه در مورد پوستر طراحی شده گفت: من در این پوستر سعی کردم بر هویت و اثری که عکاس می تواند در حوزه خودش بوجود بیاورد.
در انتهای این مراسم از پوستر سومین دوره جشنواره نشان رونمایی شد.
ارسال نظر