English

علیمراد اکبری تاکید کرد؛

کاهش ۳۰ میلیارد مترمکعب منابع قابل استحصال آب

معاون آ‌ب و خاک وزیر جهاد کشاورزی گفت:در کشور ما منابع آب قابل استحصال از ۱۳۰ به ۱۰۰ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است.

کاهش 30 میلیارد مترمکعب منابع قابل استحصال آب

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج،  در دومین روز همایش سازگاری با کم‌آبی که در وزارت نیرو در حال برگزاری است با تاکید بر اینکه بررسی آمار ۳۰ ساله نشان از کاهش بارندگی و روان‌آب‌ها در کشور دارد اظهار کرد: افزایش درجه حرارت به دلیل افزایش گازهای گلخانه‌ای و تغییر آب و هوایی در تمام جهان در حال رخ دادن است و تنها مربوط به کشور ما نمی‌شود. در کشور ما منابع آب قابل استحصال از ۱۳۰ به ۱۰۰ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است.

اکبری با بیان اینکه به رغم کاهش منابع آب با تمهیدات اندیشیده شده افزایش تولید در بخش کشاورزی داشته‌ایم افزود: وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌ریزی‌های دقیقی برای سازگاری با کم‌آبی داشته است به همین دلیل نه تنها تولید محصولات کشاورزی کاهش پیدا نکرده بلکه شاهد افزایش آنها هستیم. در کاهش منابع آبی کشور، عوامل طبیعی و انسانی موثر هستند که هر یک نیاز به برنامه‌ریزی مربوط به خود را دارند.

اکبری با اشاره به جلسه ششم اسفند سال ۱۳۹۶ هیئت وزیران گفت: بحث تشکیل کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی در آن سال با پیشنهاد مشترک وزارت نیرو، جهاد کشاورزی، وزارت کشور، صمت و سازمان‌ برنامه و بودجه و حفاظت محیط زیست به  تصویب رسید. در واقع هدف از تشکیل این کارگروه را هماهنگی و پیگیری طرح‌های مربوط به سازگاری با کم‌آبی در مناطق مختلف کشور و اتخاذ تصمیمات مناسب است.

معاون آ‌ب و خاک وزیر جهاد کشاورزی یکی از مهمترین تصمیمات این کارگروه را تصویب برنامه‌های عبور از تنش آبی در سال ۹۷ در برخی از استا‌ن‌ها دانست و گفتک: در سال ۹۷ د راستان‌های اصفهان و خوزستان این طرح موجب جلویگری از مشکل بزرگی مربوط به کم‌آبی شد. از این رو وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی اصلی تولید غذا به دنبال حفظ تولید و پایداری آن با اتکا به منابع داخلی از جمله آب است.

وی کاهش سطح زیرکشت آبی را از دیگر برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای سازگاری با کم‌آبی برشمرد و افزود: این وزارتخانه به دنبال توسعه عمودی با هدف حفظ و ایجاد اشتغال و درآمد بر پایه منابع آب و خاک موجود است.

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاروزی گفت: متوسط تولید محصول در کشور به ازای مصرف هر مترمکعب آب از ۹۰۰ گرم به ۱۳۲۰ گرم رسیده است.دستیابی به تولید ۱۶۰۰ گرم محصول به ازای مصرف هر مترمکعب آب در افق ۱۴۰۴ از اهداف ما است و تحقق آن دور از دسترس نیست.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه