معاون زیرساخت سازمان راهداری و حملونقل جادهای در گفتگو با موج؛
۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای ترمیم راه های مناطق سیل زده/برخی جاده ها هنوز آسفالت ندارند
حیدر مطاعی گفت: در حال حاضر ۳۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی راههای مناطق سیلزده پیشبینی و ۱۵۰۰ میلیارد تومان تخصیص شده که ۱۱۰۰ میلیارد تومان آن به سازمان راهداری و حملونقل جادهای تخصیص داده شده است.
معاون زیرساخت سازمان راهداری و حملونقل جادهای در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه سیل ابتدای سال جاری بسیار بزرگ بوده است، میزان پیشرفت بازسازی راه های آسیب دیده را اینگونه تشریح کرد: در نتیجه سیل ابتدای سال ۹۸ نزدیک به ۱۶ هزار کیلومتر از جادههای کشور آسیب دید، هرچند این آسیب دیدگی به معنای از بین رفتن این راهها نیست، اما وقتی آسیب به قطعاتی از این مسافت به وجود میآید باعث بروز مشکلاتی میشود.
حیدر مطاعی با بیان اینکه در دو ماهه نخست ابتدای سال بعد از سیل اولویت برقراری دسترسی به تمام نقاط سیلزده بود، افزود: بر اساس امکانات موجود در کشور زمینه برقراری تردد به همه نقاط کشور فراهم شده است، برای نمونه تنها در استان لرستان نزدیک به یک کیلومتر پل نصب شده است.
او با تاکید بر اینکه بیشترین مشکل موجود در راههای مناطق سیلزده پلدختر به خرمآباد است، تصریح کرد: پیش بینی ما از هزینه ترمیمی مناطق آسیب دیده در سیل ۶ هزار میلیارد تومان بود، اما در حال حاضر ۳۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی راههای مناطق سیلزده پیشبینی و ۱۵۰۰ میلیارد تومان تخصیص شده که ۱۱۰۰ میلیارد تومان آن به سازمان راهداری و حملونقل جادهای تخصیص داده شده است و در حال حاضر پیمانکارانی برای جادههای که به روکش آسفالت نیاز دارند تعیین شده تا قبل از شروع بارندگی در سال جاری آسفالت این جادهها انجام شود.
مطاعی با اشاره به اینکه برخی از مناطق راهها بهصورت کامل آسیب دیدهاند و بخشی از آن نیز بهصورت روکش موضعی ترمیم شده است، اظهار کرد: به عبارت دیگر در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد مشکل تردد و آسیب جادهای مناطق سیلزده برطرف شده است و بخشی از اقدامات ترمیمی در حال انجام است و برخی دیگر از عملیات ترمیمی جادهای در حال واگذاری به پیمانکار است که بیشتر مربوط به مناطقی است که کاملا آسیب دیدهاند.
معاون زیرساخت سازمان راهداری و حملونقل جادهای با تاکید بر اینکه در برخی از نقاط آسیب دیده اولویت برقراری ارتباط جادهای بوده به همین دلیل بهصورت خاکریزی مسیر ترمیم شده است، گفت: در حال حاضر تمام جادههای سیلزده به حالت قبل آن برنگشتهاند، اما مشکلات ترددی نیز برطرف شده است.
او با بیان اینکه در برخی مناطق سیل زده در استان خوزستان دو ماه جاده زیر آب بوده است، گفت: در شرایط کنونی که آب روی جادهها فروکش کرده است میزان نشست خاک و جاده نمایان شده است که از طریق آسفالت رگلاژی ترمیم خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، نزدیک به شش ماهه که از سیل در چند شهر ایران می گذرد که برخی از مناطق این شهر به قدری آسیب دیده اند که هنوز شهرها به حالت عادی بر نگشته اند، البته دولت وعده وعیدهای زیادی برای پرداخت تسهیلات در بازسازی خانههای آسیب دیده داده بود که این اقدامات انجام نشد. همچنین در زمینه ترمیم راه ها و زیرساخت های این مناطق نیز با وجود اینکه از همان ابتدای سال کارشناسان برآوردهای از میزان خسارت ها داشتند، با این حال تخصیص اعتبارات به تعویق افتاده است و به تازگی نیز تنها ۱۵۰۰ میلیارد تومان از آن را پرداخته اند، در شرایطی که به گفته برخی مسئولان اگر صدر صد اعتبارات پیش بینی شده دولت نیز تخصیص داده شود بازهم ترمیم جاده ها به خوبی پیش از سیل نخواهد شد، زیرا در شرایط کنونی نظر کارشناسی این است که حدود ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا جاده ها به حالت اولیه خود برگردند. البته چند وقت پیش نیز عبدالهاشم حسن نیا با اشاره به خسارت سیل به ۱۴ هزار کیلومتر از جادههای کشور گفته بود « تاکنون بیش از ۵ هزار کیلومتر از این جادهها ترمیم شده و تا پایان سال آینده تمام این ۱۴ هزار کیلومتر جاده در سطح کشور ترمیم خواهد شد.» طبق این برآورد دولت اگر بخواهد تا پایان سال ۹۸ تمام جاده های مناطق سیل زده را ترمیم کند باید نزدیک به ۲ هزار میلیارد تومان دیگر نیز به این بخش تزریق کند. حال از آنجایی که دولت با چالش درآمدی مواجه است، به نظر می رسد دولت برای تامین بخشی از این اعتبارات به سراغ صندوق توسعه ملی خواهد رفت، هرچند در این رابطه نیز با چالش های زیادی مواجه است و حتی بسیاری از نمایندگان مجلس نیز با برداشت از منابع پایدار صندوق توسعه ملی برای هزینه های این چنینی مخالف هستند و یا حداقل دولت را مکلف میکنند که اجازه رهبری را برای این برداشتها را بگیرد.
ارسال نظر