English

فاضل نظری در نشست خبری هفته ملی کودک عنوان کرد:

دستگاه های فرهنگی متولی حوزه کودک و نوجوان نا هم دما هستند

مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از مشخص نبودن متولی اصلی فرهنگی کودک و نوجوان در کشور و ناهماهنگی نهادها با یکدیگر تحت عنوان نا هم دما بودن آنها سخن گفت.

دستگاه های فرهنگی متولی حوزه کودک و نوجوان نا هم دما هستند

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری موج، نشست خبری هفته ملی کودک با حضور فاضل نظری مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و حامد رهنما مدیر کل روابط عمومی و دبیر هفته ملی کودک، صبح امروز دوشنبه نهم مهرماه ۹۸ برگزار شد.

در ابتدای این نشست فاضل نظری گفت: شعار امسال آینده را باید ساخت است همانطور که سال گذشته هم بود و احتمالا سال آینده هم این شعار تغییر نکند.

وی افزود: این امر سه دلیل دارد اپل اینکه آینده را باید ساخت و گریزی از آن نیست. دوم اینکه براساس تجارب گذشته می توان آینده را پیش بینی کرد و سوم اینکه آینده قابل تغییر است و باید آن را ساخت.

نظری اظهار داشت: بی شک این هفته فرصت کافی برای ساخت آینده نیست اما فرصتی است برای توجه به کودکان و نوجوانان که فقط شیرینی زندگی ما نیستند بلکه بزرگسالان آینده هستند و باید مهارت هایی داشته باشند.

ما باید داشته های خود را بسنجیم. این داشته ها تنها نفت و گاز نیست همانطور که کشورهایی که فکر می کردند ذغال سنگ سرمایه آینده شان هستند اما پیشرفت علم ثابت کرد که سرمایه قابل اتکایی نبوده است.

این شاعر ادامه داد: سرمایه واقعی ما کودکان نوجوانان هستند که در ادارات ما با فساد مبارزه خواهند کرد. از پدرانشان به عنوان کسانی که به قوانین راهنمایی و رانندگی، محیط زیست، مشکلات اجتماعی بی تفاوت بودند یاد خواهند کرد. برای اینده مسیری که کودکان ما در آن گام می گذارند چه تصویری داریم در حالی که احساس امنیت، مهارت شاد زیستن و ... را بسیاری از ما ندارند و بلد نبودند.

وی افزود: اینکه ما در عین خوشبخت بودن احساس خوشبختی و در عین امن بودن احساس امنیت نداشته باشیم. مهارت مواجهه با اندوه و مشکلات، زندگی شاد داشتن و صبر کردن را باید تمرین کنیم. اما سوال اینجا است که چه نظامی برای تربیت و آموزش این مهارت ها ایجاد شده است؟ آیا روش خلق سرمایه های انسانی برای آینده همین تونلی است که ما از آن به بیرون پرتاب شدیم؟ آیا این همه تأکید بر کنکور و یا تمرکز بر فرمول‌های فیزیک و شیمی، انقطاع جدی تحصیلات من مقدماتی و دانشگاهی باعث نمی شود که تربیت صحیحی برای آینده صورت پذیرد.

شاید زمانی اصطلاح تغییر نظام آموزشی کافی بود اما اینقدر این بیماری پیشرفته که الان نیازمند استفاده از اصطلاح تحول بنیادین نظام آموزشی نیاز داریم.

فاضل نظری ادامه داد: تا محتوای آموزشی ما تغییر نکند با مشکل مواجهیم و بر همین اساس نظامی بر مبنای مهارت های اثر بخشی آموزش و پرورش نه کارایی آموزشی نیاز است.

وی افزود:  آیا می دانید وقتی کنکور را برگزار می کنیم می دانید چند ساعت زمان از هر دانش آموز صرف آموختن اطلاعاتی می شود که پایایی ندارد؟ این آزمون که باعث ورود فرزندان ما به دانشگاه می شود چقدر پایایی دارد و چقدر این نظام آموزشی به درد زندگی ما می خورد؟ 

آیا ریشه بخشی از معضلات اجتماعی ما در آموزش نیست؟

نظری تصریح کرد: سیاست و مذهب و فلسفه تا مسایل اقتصادی و بانکی و حتی روانشناسی را می توان در زمره مهارت ها دسته بندی کرد و محتوای آموزشی کودکان را به صورت بنیان های محتوای آموزشی متحول شده در اختیار آنها قرار داد.

وی ادامه داد: باید درس زندگی به کودکان آموخت و کانون به عنوان یکی از مهمترین مراکز توان خود را بر این مقولات متمرکز کرده اما توان و امکاناتش محدود است. من فکر می کنم که در دهه ششم عمر کانون باید تصدی گری را به تولی گری تبدیل کنیم  در دو سال گذشته هم تلاشمان برای تقویت بخش خصوصی و این تغییر ریل گذاشتیم.

وی در مورد سیاست های اتخاذ شده برای هفته کودک امسال هم گفت: امسال خیلی از نهادها با رویکرد تمرکز زدایی از مرکز، هسته فعالیت مهارتیش را به استان خوزستان منتقل کرده ایم و این در سالهای آینده و در استانهای دیگر تکرار خواهد شد.

نظری ادامه داد: همکاری استانها در این دوره بسیار دلنشین است اما مسئله مهمی در این حوزه وجود دارد و آن این است که متولی اصلی حوزه کودکان و نوجوانان از نظر فرهنگی کیست؟ دستگاه های فرهنگی در این حوزه نا هم دما هستند! منظورم این است که دماسنج های متفاوتی در این حوزه داریم.

به عنوان مثال ما در اینجا یک اسباب بازی را مناسب کودک نمی دانیم اما در مجموعه دیگری پویانمایی و صنایع وابسته به آن را برای کودکان مناسب شناسایی کرده و برای آن تبلیغ می کند. بنابراین انیمیشین ساخته و نمایش داده می شود و پس از آن اسباب بازی های مربوط به آن تولید می شود که ما نمی توانیم آن را تایید کنیم. بنابراین وارد مبادی غیر رسمی می شود.

وی افزود: بنابراین آن چیزی که در یک دستگاه فرهنگی مجاز و مباح و بدون مشکل شناخته می شود در دستگاه دیگری این گونه نیست.

نظری افزود: کانون بعد از پنجاه و چند سال اولین فیلم بلند سینمایی خود را عرضه می کند. این نشان می دهد که در این حوزه کم توجهی شده است. ان‌شاءالله یک اتاق فکر عملیاتی به سان یک ضرورت تشکیل شود. 

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان در پایان اظهار داشت: ریشه خیلی از مشکلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی ما فرهنگی است. بنابراین نباید فرهنگ را یک اولویت دست چندم فرض کنیم. باید باور کنیم اگر قرار است فرهنگ تغییر کند از مسیر نمادها نیست بلکه از راه ارزش ها است. 

وی در بخش پرسش و پاسخ هم از جایزه مرغک سیمین و زرین ویژه کتابهای کودک و نوجوان و فعالیت های گسترده نوینی خبر داد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه