رئیس جامعه المصطفی العالمیه:
عقل گریزی نتیجه ای جز پسرفت جامعه ندارد
رئیس جامعه المصطفی گفت: گریزان شدن از ساحت عقل و هجوم بردن به رویکرد ظاهرگرایی نتیجهای جز ضرر و خسران برای جامعه اسلامی نداشته و همیشه به مانعی برای پیشرفت های علمی منجر شدهاست.
![عقل گریزی نتیجه ای جز پسرفت جامعه ندارد](https://cdn.mojnews.com/thumbnail/ldEwaiyfucKw/wYsQRh7N_U9-KhUZFvV4AomaL5yZePK-ajtEs8kcp-9YVVASashH6K5BPTC17PhAidh8SlFsB25MgjrEllAeh9BBInZSDQcp/%D8%AD%D8%AC%D8%AA+%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85+%D8%B9%D9%84%DB%8C+%D8%B9%D8%A8%D8%A7%D8%B3%DB%8C.jpg)
به گزارش خبرگزاری موج قم، حجت الاسلام والمسلمین علی عباسی در همایش ملی نقش حکمت اسلامی در انقلاب اسلامی که با حضور جمعی از طلاب ایرانی و خارجی حوزههای علمیه در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) درحال برگزاری است، اظهار کرد: موضوع نقش حکمت در انقلاب اسلامی در سالیان اخیر مورد غفلت واقع شده و آنگونه که باید به آن پرداخته نشده است و این درحالی است که شخصیت امام راحل یکی از وجوه حکمت و فلسفه اسلامی است.
حجت الاسلام و المسلمین علی عباسی گفت: درقرآن کریم بیش از تمام کتابهای آسمانی نسبت به جایگاه عقل و خردورزی تکیه شدهاست.
عباسی تصریح کرد: به جز برخی از گروه های اسلامی که سر ناسازگاری با عقل گذاشتهاند تمام فرقههای اسلامی دیدگاه مثبتی در ارتباط با عقل ورزی دارند.
وی ادامه داد: بسیاری از آموزهای اسلامی صرفا با عقل ورزی و تعقل درک میشود و قرآن کریم و ائمه اطهار (ع) مسیر عقل ورزی را کاملا باز گذاشته و نسبت به آن تشویق میکنند.
وی افزود: قرآن کریم مملو از آیات نکوهشی در رابطه با افرادی است که از ساحت مقدس عقل بهره نمیبرند.
عباسی گفت:حکمت مساله بالاتری از عقل صرف هستند و برخی از حکمت ها با تعقل و خرد ورزی مشخص می شود.
وی ادامه داد: بخشی از حکمت از طریق شهود و صفای باطن بر اساس خودسازی و تطهیر نفس از هواهای نفسانی به دست می آید و فقط وابسته به عقل مجرد نیست.
رییس جامعه المصطفی(ص) گفت: محترم شمردن جایگاه و عقل و حکمت بخشی از فرهنگ اسلامی در ساحت علم و دانش اندوزی است.
وی اظهار کرد: مسلمانان سده های گذشته در علومی که از سایر کشورها و مذاهب دیگر گرفته بودند صاحب نظر شده و آن دانش ها را توسعه و ترقی دادند.
عباسی گفت: پشت پا زدن به تفکرات عقلی سر از ظاهرگرایی و جزم گرایی هایی در میآورد که نتایج تلخی برای جامعه همراه خواهد داشت.
وی گفت: زبان عقل زبان مشترک برای حرف زدن با جهان است و به همین دلیل ضرورت دارد که به علوم عقلی و حکمت توجه ویژهای صورت بگیرد.
وی ابراز کرد: درطرح تحول دانشی جامعه المصطفی نسبت به توسعه علوم عقلی و حکمت توجه خاصی شدهاست.
عباسی تاکید کرد: اندیشمندان اسلامی باید از وضعیت مصرف کننده علوم غربی خارج شده و به صاحب نظران مجربی در این علوم تبدیل گردند.
وی تاکید کرد: عقل گرایی انقلاب اسلامی یکی از محورهای اصلی و مهم پیشرفت کشور در طول چهار دهه گذشته بوده است.
رییس جامعه المصطفی(ص) یادآور شد: بعضی از دلایل اصلی زمین گیر شدن مارکسیسم سوسیالیست مبتنی بر مادی گرایی دیالکتیک در ابتدای انقلاب اسلامی به دلیل بعد عقلانی و حکمی اندیشه های امام راحل بود.
عباسی ادامه داد: یکی از نیازهای آینده کشور تاثیرگذاری حکمت اسلامی در تبیین علوم انسانی و هستی شناسانه در امتداد سیاسی و اجتماعی است.
رییس جامعه المصطفی(ص) گفت: گام دوم انقلاب با هدف جامعه سازی اسلامی آغاز شده و زیربنای تمدن نوین اسلامی علوم انسانی است که نقش حکمت و علوم عقلانی در آن اجتناب ناپذیر میباشد.
وی اضافه کرد: جامعه المصطفی بعد بین المللی حوزه های علمیه است و از وجوه اصلی این نهاد علمی توجه ویژه به علوم عقلانی است.
ارسال نظر