English

کارمندان هر نیم ساعت یک‌بار چند قدم راه بروند

یک متخصص فیزیوتراپی کرمانشاه گفت: درصورتی‌که شغل شخص طوری باشد که ضرورتاً ساعات زیادی را پشت رایانه سپری نمایند مانند کارمندان ادارات، به‌منظور حفظ سلامتی باید هر نیم ساعت یک‌بار چند قدم راه بروند.

کارمندان هر نیم ساعت یک‌بار چند قدم راه بروند

به گزارش خبرگزاری موج کرمانشاه، امروزه به علت تغییر الگوی زندگی، گسترش زندگی ماشینی، کاهش تحرک و استفاده طولانی‌مدت از تلفن همراه، تبلت و رایانه و ورزش نکردن، بروز مشکلات عضلانی- اسکلتی مانند کمردرد، گردن درد، زانودرد و دردهای مفاصل و عضلات روزبه‌روز افزایش‌یافته است.

یک متخصص فیزیوتراپی کرمانشاهی در این خصوص ضمن تأکید بر انجام ورزش‌های متناسب، اظهار داشت: کارمندان هر نیم ساعت یک‌بار چند قدم راه بروند.

محمدباقر شمسی بابیان اینکه درصورتی‌که شغل شخص طوری باشد که ضرورتاً باید ساعات زیادی را پشت رایانه سپری نمایند مشکل بازهم بیشتر خواهد شد افزود: این مشکلات در مشاغلی مانند کارمندان، رانندگان تاکسی و اتوبوس که نیاز به نشستن و بی‌حرکت بودن طولانی‌مدت دارد بیشتر دیده می‌شود.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، رعایت نکاتی را برای حفظ سلامت فیزیکی، ارتقای کیفیت دستگاه حرکتی بدن در کارکنان بسیار ضروری دانست و گفت: دقت کنید ارتفاع صندلی، میز کار و نمایشگر رایانه مناسب باشد به‌نحوی‌که ارتفاع بالاترین قسمت صفحه نمایشگر باید هم‌سطح چشم باشد.

وی با تأکید بر اینکه از خم کردن یا خم نگاه‌داشتن طولانی‌مدت گردن و کمر خودداری کنید گفت: ستون فقرات باید همیشه در وضعیت عمودی بوده و برای برداشتن وسایل از روی زمین با خم کردن زانو این کار را انجام دهید.

شمسی افزود: افرادی که زیاد مطالعه می‌کنند یا زیاد می‌نویسند حتماً بایستی از وسیله کتاب‌خوان (سطح شیب‌داری که روی میز قرار می‌گیرد) استفاده نمایند تا مجبور به خم کردن گردن نباشند.

شمسی بابیان اینکه از قرار گرفتن طولانی‌مدت در وضعیت‌های ایستا مانند نشستن یا ایستادن در یکجا خودداری نموده و حداکثر هر نیم ساعت یک‌بار بلند شده و چند قدم راه بروید گفت: این کار باعث استراحت بافت‌های نرم و برقراری جریان خون می‌شود.

وی گفت: در موقع رانندگی هم رعایت این اصل حداکثر هر یک ساعت یک‌بار ضروری است و بهتر است در ساعات بین کار اداری تمرینات ورزشی کششی انجام دهید.

به گفته این متخصص فیزیوتراپی هرچقدر که عضلات بدن خصوصاً تنه و گردن قوی‌تر باشند سطح سلامت فیزیکی بالاتر و هر چه مقدار چربی بدن بیشتر باشد سطح آن پایین‌تر است بنابراین با انجام ورزش منظم و رعایت رژیم غذایی صحیح، تعادل این دو بافت ایجاد می‌شود.

شمسی با اشاره به اینکه ورزش باعث افزایش انعطاف بافت‌ها، تقویت عضلات، غضروف مفاصل و استحکام مفاصل و استخوان‌ها و هزاران فایده دیگر می‌شود گفت: در عصر حاضر ورزش فقط تفریح نیست بلکه ضرورت حفظ سلامت بدن است و حداقل یک جلسه و حداکثر سه جلسه (یک روز در میان) در هفته، حداقل ۳۰-۲۰ دقیقه ورزش هوازی سلامتی شما را تضمین می‌کند.

وی با اشاره به اینکه دویدن ارزان‌ترین و سالم‌ترین ورزش هوازی است تأکید کرد: در فضای آزاد یا روی تردمیل بدوید.

این متخصص فیزیوتراپی گفت: با افزایش سن، مفصل زانو در معرض فرسودگی و آرتروز قرارگرفته و زندگی ماشینی و بی‌تحرکی این فرآیند را تشدید می‌کند، بنابراین با ورزش، پیاده‌روی، پرهیز از استفاده از پله و تا حد ممکن استفاده از مبل و صندلی استاندارد، آسانسور و توالت فرنگی مفاصل خود را سالم نگه‌داریم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه