ضرورت احیای فرهنگ زکات در جامعه
آیت الله علوی گرگانی بر ضرورت احیای فرهنگ زکات در جامعه تاکید کرد.
![ضرورت احیای فرهنگ زکات در جامعه](https://cdn.mojnews.com/thumbnail/NACXdB3kqazH/wYsQRh7N_U9-KhUZFvV4AomaL5yZePK-ajtEs8kcp-9YVVASashH6K5BPTC17PhAidh8SlFsB25MgjrEllAeh7lc-Wn8mRA9/%D8%A2%DB%8C%D8%AA+%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87+%D8%B9%D9%84%D9%88%DB%8C+%DA%AF%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C.jpg)
به گزارش خبرگزاری موج قم، این مرجع تقلید روز سهشنبه در دیدار اعضای کارگروه فقهی افق های نوپدید زکات اظهار داشت: جمع کردن زکات مسئولیت مهمی است و متصدی جمع کردن زکات نیز در فقه بابی است و دستورها و برنامه های خاص خود را دارد.
آیت الله علوی گرگانی خطاب به مسئولان و متصدیان زکات گفت: ما در زمینه زکات عقب افتاده هستیم و شما باید زودتر از این ها تلاش نموده و این امر را پیاده می کردید.
وی مساله جمع کردن زکات را از جنبه های مختلف قابل بحث دانست و افزود: زکات به لحاظ سازمانی و تشکیلاتی حائز اهمیت است چرا که جامعه بشری به یکدیگر وابسته هستند و اگر زکات جمع آوری شود دیگر یک فقیر هم در جامعه نیست.
وی تصریح کرد: در خصوص زکات فقط جمع آوری مطرح نیست، و باید مساله به گونه ای تنظیم شود که زکات جمع آوری شده به دست کسانی که مستحق هستند، برسد.
آیت الله علوی گرگانی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم مسئولیت جمع آوری زکات را به نحو مطلوب مطلوب انجام دهیم، این اقدام بهترین روش برای جذب کردن دنیا به این فرهنگ می باشد.
این مرجع گفت: علت وجود فقر در جامعه و تامین نشدن نیازهای افراد این است که حقوق الهی داده نمی شود.
وی اضافه کرد: باید یک کسی باشد و همت کند و موضوع زکات را پیگیری کند و ناامید نباشد چون خدا بزرگ است و وقتی که در این مسیر حرکت می کنیم خدا به ما کمک می کند.
وی یادآور شد: در میان افراد جامعه کسانی هستند که دست خیر دارند کما اینکه در جریان کرونا نیز مردم و خیران کمک کردند.
آیت الله علوی گرگانی گفت: در موضوع زکات نیز وقتی مردم ببینند زکات در جای خودش مصرف می شود، و اسراف کاری نمی شود استقبال شایانی می کنند.
وی افزود: در مقابل اگر مردم ببینند که تا فلانی متصدی جمع آوری زکات شد خانه و ماشین آن هم عوض میشود، وحشت زده می شوند و بتدریج جیب های خود را می بندند.
این مرجع تقلید خطاب به دست اندرکاران زکات خاطر نشان کرد: در موضوع زکات آقا طلبی و آقا منشی نباشد، مراقب مظاهر کار خود باشید چرا که چشمان مردم تیز است و مراقب مال خود هستند، حُسن عمل، رفتار و برخوردتان طوری باشد که زکات که اکنون ماننده مرده ای است را احیا کنید.
ارسال نظر