آیت الله سیداحمد علمالهدی:
صدر ارتباطات اجتماعی، ارتباط با پدرو مادر است
امام جمعه مشهد بیان کرد: سرنوشت انسانها به هم مرتبط است چون یک بخش زندگانی انسان زندگانی فردی است و بخش دوم زندگی انسان، زندگانی جمعی است و بشر نمیتواند سرنوشت خود را جوری تدوین کند که با سرنوشت دیگران مربوط نباشد.
به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، آیت الله سیداحمد علمالهدی امام جمعه مشهد در خطبههای این هفته در صحن پیامبر اعظم(ص) حرم مطهر رضوی با توجه به مباحث هفتههای گذشته، عنوان کرد: کلام ما در خطبه اول درباره مصادیق تقوای عملی در ارتباط بود و مدت چند هفتهای درباره تقوای عملی در ارتباطات خانوادگی بحث کردیم و از این به بعد کلام و سخن ما درباره تقوای عملی در ارتباطات اجتماعی است.
آیت الله علمالهدی در ادامه بیان کرد: انسان در جامعه زندگی میکند، جریان زندگی انسان آمیخته با زندگی دیگران است و هیچ فردی را پیدا نمیکنید که در جریان زندگی و سرنوشتش با دیگران دخالت و ارتباط نداشته باشد.
امام جمعه مشهد همچنین افزود: سرنوشت انسانها به هم مرتبط است چون یک بخش زندگانی انسان زندگانی فردی است و بخش دوم زندگی انسان، زندگانی جمعی است و بشر نمیتواند سرنوشت خود را جوری تدوین کند که با سرنوشت دیگران مربوط نباشد.
آیت الله علم الهدی تصریح کرد: ارتباطات اجتماعی بخش عمده زندگی انسان را تشکیل می دهد و اکثر بیتقواییها و بی بندوباریها و معاصی پروردگار عمدتاً در ارتباطات اجتماعی صورت میگیرد.
امام جمعه مشهد افزود: اگر بنا شد ارتباط با دیگری بخواهد منافع و رفاه انسان را در زندگی بر هم بزند انسان مقاومت میکند و اصطکاک بین منافع و رفاه زندگی بین افراد پیش می آید.
وی با بیان اینکه صدر ارتباطات اجتماعی، ارتباط با پدرو مادر است، عنوان کرد: اینکه انسان حدود دیگران را رعایت نکند و تنها به فکر خود باشد و به دنبال کسب قدرت و منفعت برای شخص خودش باشد با تقوا سازگار نیست.
آیت الله علم الهدی با بیان اینکه احسان به پدر و مادر در قرآن هم ردیف توحید پروردگار و یک حکم الهی غیر قابل تغییر است، در تشریح معنای احسان گفت: احسان سوای حق و حقوق است، احسان به پدر و مادر که در قرآن به آن تاکید شده یعنی احسان و نیکوکاری در حدی که پدر و مادر را فوق العاده و غیرمنتظره خوشحال کند.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تصریح کرد: قرآن در سوره اسرا در خصوص تقوای عملی در ارتباط با والدین میفرماید به پدر و مادر خود نیکی کنید احسان این نیست که پدر و مادر را دوست داشته باشید، احسان زمانی است که به جز حقوق و گرایشات عاطفی برابر پدر و مادر ، کاری کنید که برخلاف توقع آنها خیری به آنها برسانید و آنها خشنود شوند، نیکی به پدر و مادر از احکامی است که هیچ زمانی قابل تغییر نیست و از گردن انسان ساقط نمیشود.
وی همچنین در ادامه تفسیر این آیه اظهار کرد: احسان به پدر و مادر از دو جهت برابر عبادت توحیدی خداوند قرار گرفته است، اول اینکه عقل میگوید انسان باید به مبدأ پیدایش خود وابسته باشد و پدر و مادر ابزار پیدایش هستند و هیچگاه نباید آنها را فراموش کنیم، چه در کودکی و چه در زمانی که رشادت جسمی و اقتصادی پیدا کنید، تو انسانی بودی که اگر نیم ساعت شیر مادرت دیر به تو رسیده بود تلف میشدی.
آیت الله علم الهدی جهت دوم را پذیرش اعمال در گرو وابستگی به خدا دانست و تکمیل کرد: اگر به پدر و مادر خود نیکی نکنید و دل آنها را بشکنید تمام اعمال خوبتان بر باد میرود، پیامبر اکرم(ص) میفرماید با پدر و مادر هم میتوان به بهشت رفت و هم جهنم.
ارسال نظر