مدیرکل کدگذاری و اماکن جغرافیایی کشور در گفتگو با خبرگزاری موج؛
بیش از ۳۸ هزار روستا دارای پلاک ساختمانی می شوند
کاوه دولتی گفت: با امضای تفاهمنامه با سازمان شهرداری ها و دهیاری ها اطلاعات مختصات ساختمانها و کد پستی بیش از ۳۸ هزار روستا بهنگام و دارای پلاک ساختمانی خواهد شد.
مدیرکل جغرافیایی و اطلاعات مکانی کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه در سال های گذشته تفاهم نامه ای کلی میان سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور با شرکت ملی پست امضا کرده بودند، اما در ۱۵ شهریور امسال تفاهم نامه ای جدیدی منعقد شده است که شامل جزئیات و اطلاعات تکمیلی بیشتری است، گفت: در این تفاهم نامه که به مدت دو سال اجرایی می شود و قابل تمدید است، قرار است در راستای قانون الزام کد پستی و کد ملی برای همه اتباع و اطلاع رسانی و به روز رسانی کد پستی برای روستاها و ... اجرایی شود.
کاوه دولتی با بیان اینکه جزئیات تفاهمنامه به این قرار است که مقرر است با استفاده از ظرفیت های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها برای هر ساحتمان علاوه بر الصاق پلاک تلفیقی ساختمان و اطلاعات کد پستی، مختصات جغرافیایی ساختمان های روستایی هم به اطلاعات پایگاه داده GNAF اضافه می شود، وی افزود: نقشه شهرهای بزرگ در اختیار شهرداری هاست، به همین دلیل برای ثبت مختصات ساختمانها (ژئوکد) با مشکلات جندانی مواجه نیستیم، اما در مناطق روستایی به دلیل اینکه نقشه های مناطق روستایی خیلی در دسترس یا به روز نیستند، بهنگام سازی اطلاعاتی بدون همکاری سازمان های متولی بسیار سخت خواهد بود، به همین دلیل تلاش کردیم که در تفاهمنامه ای جدید با کمک سازمان شهرداری ها و دهیاری ها، پلاک ساختمانی روستایی را با کد پستی آنها بصورت تلفیقی نصب می گردد.
جزئیات تفاهمنامه
او با تاکید بر اینکه، طبق این تفاهمنامه قرار شده است، اطلاعات کدپستی همه ساختمان های روستایی با کمک سازمان به روز رسانی شود و بعد از آن کد پستی و پلاک ساختمان روی ساختمان ها الصاق شود و همزمان در راستای توسعه دولت الکترونیکی، سرویس کد پستی در اختیار سازمان شهرداری ها و دهیاری ها قرار گیرد، تا اگر قرار باشد ساختمانی در روستا نوسازی شود گواهی مربوط به ساخت و ساز آن صادر شود و برای ساختمان قبل از اینکه بنا ساخته شود کد پستی و مختصات ساختمانی توسط شرکت ملی پست اختصاص و به صورت سرویس و گواهی کدپستی در اختیار سازمان قرار گیرد تا این اطلاعات در پست و دهیاری ها به روز رسانی شود و در پرونده پروانه ساختمان ها نیز ثبت شود.
دولتی افزود: اختصاص نام معبر برای روستاها سومین اقدام موثری است که در راستای این تفاهمنامه اجرایی می شود، سازمان شهرداری ها و دهیاری ها نام گذاری معابر را انجام خواهند داد تا بانک اطلاعاتی GNAF و اطلاعات نشانی کشور تکمیل و به روز رسانی شود.
تشکیل ستادهای کشوری و استانی
او با بیان اینکه ستاد هایی قرار است در سطح ملی و استانی و شهرستانی تشکیل شود و اهداف را پیگیری و رصد کنند، تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۳۸ هزار روستا در کشور وجود دارد و برای اینکه اهداف اشاره شده دنبال و مدیریت شوند لازم است کمیته ها در سطوح مختلف باهم همکاری و فعالیت داشته باشند.
او افزود: یکی دیگر از برنامه های ما در این تفاهم نامه این است که با استفاده از زیرساختها و امکانات شرکت ملی پست خدمات نیابتی با توافق طرفین توسط شرکت ملی پست ارائه شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، در ابتدای پروژه جی نف ۶ سازمان همکار شدند و باید یکسری ملزومات پروژه را آماد سازی کنند و یکی از این الزامات اجرای آن، تهیه لایه های مختلف اطلاعاتی نقشه کشور است و باید سازمان متولی شامل سازمان نقشه برداری، سازمان ثبت سناد و املاک، بنیاد مسکن و سازمان جغرافیایی ارتش و شهرداری ها در این بخش همکاری کنند. بنیاد مسکن در بخش روستایی نقشه ها و داده های اطلاعاتی را فراهم می کند،همچنین سازمان نقشه برداری نقشه برداری نقشه نقاط مرکزی کشور را تهیه می کند و سازمان جغرفیایی ارتش نقشه نقاط مرزی کشور را تهیه می کند. لایه اطلاعاتی نقشه مربوط به جاده های بین شهری توسط وزارت راه و شهرسازی و لایه اطلاعاتی استانها توسط وزارت کشور فراهم شود، در واقع وزارت کشور مرز شهرستان و استان و ... را تعیین می کنند و شهرداری هم لایه معابر، لایه محلات نام گذاری معابر، محلات و پلاک گذاری ساختمان ها را انجام می دهد.
جی نف شامل مجموعه اطلاعاتی از نشانی استاندارد، کدپستی و موقعیت جغرافیایی مختص کد پستی و لایه های اطلاعاتی مرتبط با آن است در پروژه جی نف برای کل کشور یعنی شهرها و روستاها که حدود ۶۰ میلیون رکورد اطلاعاتی است و آدرس استاندارد و کد پستی اختصاص داده ایم.
ارسال نظر