مدیرکل آموزش و پرورش مازندران خبر داد:
استقرار دبیرخانه کشوری ارتقاء شایستگیهای معلمان در کمک به شناسایی استعداد و هویت دانشآموزان در مازندران
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران نشست تبیین شیوهنامه و برنامه عملیاتی دبیرخانه ارتقاء شایستگی های معلمان در کمک به شناسایی استعداد و هویت دانشآموزان از استقرار این دبیرخانه در سال ۱۴۰۱_۱۴۰۰ به ادارهکل آموزش و پرورش مازندران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری موج مازندران، علیرضا سعدی پور در وبینار تبیین شیوهنامه و برنامه عملیاتی دبیرخانه ارتقاء شایستگیهای معلمان در کمک به شناسایی استعداد و هویت دانشآموزان که با حضور مسگرزاده مدیرکل دفتر آموزش دوره اول متوسطه وزارت آموزش و پرورش، رؤسای ادارات آموزش دوره اول متوسطه و دوم نظری استانها و سرگروههای هدایت تحصیلی استانها برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به سوابق استانها در امر هدایت تحصیلی و تمرکززدایی، مأموریت تشکیل دبیرخانه کشوری ارتقای شایستگیهای معلمان در کمک به شناسایی استعداد و هویت دانشآموزان به اداره کل آموزش و پرورش استان مازندران واگذار شد.
وی ادامه داد: تحولات عظیم دنیای امروز، نقش دیرین آموزش و پرورش را به کلی دگرگون ساخت و در برنامهها، محتوای درسی و روشهای آموزشی تغییرات بنیادین بهوجود آورد که یکی از مهمترین آنها؛ ایجاد رشتههای متنوع تحصیلی و اجرای برنامههای مشاوره و راهنمایی بهمنظور کمک به دانشآموزان برای چگونگی انتخاب رشته تحصیلی مناسب بر اساس شناخت استعدادها، تواناییهای خود، امکانات و شرایط محیطی است.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران به تعریف فرآیند هدایت تحصیلی پرداخت و افزود: هدف اصلی نظام تعلیم و تربیت، رساندن دانشآموزان به سطحی از تمایزیافتگی است که آنهم به صورت کاملاً آگاهانه و با توجه به استعدادها، تواناییها و رغبتهای آنها صورت میگیرد تا تصمیمگیری نهایی در تعاملی چهارگانه میان دانشآموز، خانواده، معلمان و مشاور صورت پذیرد، این امر در آموزش و پرورش تحت عنوان «فرآیند هدایت تحصیلی» تعریف میشود.
وی در خصوص اهمیت امر مهم هویتیابی دانشآموزان تصریح کرد: عمدهترین تکلیف یک نوجوان در این برهه از زمان حل بحران هویت در برابر سردرگمی است و برای رسیدن به هویت پایدار نوجوان باید نیازها، آرزوها و تواناییهای خود را به شکل تازهای سازماندهی کند تا از طریق آن بتواند خود را با انتظارات موجود در جامعه وفق دهد.
سعدی پور گفت: از سال ۹۶-۹۵ با استقرار نظام آموزشی ۳_۳_۶ اجرای برنامه جدید هدایت تحصیلی آغاز شد و در طی این سالها کمیتههای هدایت تحصیلی استانها و شهرستانهای کشور هر کدام به صورت مجزا به توجیه و تبیین فرآیند هدایت تحصیلی برای مدیران، معلمان، دانشآموزان و اولیای آنها پرداختند.
وی بیان داشت: بهمنظور کیفیت بخشی به فرآیند هدایت تحصیلی و وحدت رویه در سطح کشور و با توجه به اینکه در هدایت تحصیلی دو ملاک کلی عملکرد تحصیلی (معلمان و بررسیهای مشاوران) مدنظر میباشد، تشکیل دبیرخانه کشوری در همین راستا ضروری بهنظر میرسید.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران ابراز داشت: در وزارت آموزش و پرورش تشکیل دو دبیرخانه با محوریت هدایت تحصیلی متوسطه اول در دستور کار قرار گرفت و علاوه بر آن با عنایت به اهمیت توانمندسازی معلمان به شناخت استعداد و هویت دانشآموزان و پررنگتر نمودن نقش معلمان هم در ارزشیابی دانشآموزان در دروس مختلف و هم در پُر کردن فرم نظرخواهی در فرآیند هدایت تحصیلی و اختصاص ۴۵ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز هدایت تحصیلی به نمرات و نظرات معلمان، دبیرخانهای با محوریت هماندیشی و مهارتافزایی معلمان نیز تشکیل شد.
به گزارش موج؛ مدیرکل آموزش و پرورش مازندران پس از بیان اهداف کلی و ملاکهای هدایت تحصیلی، اهداف و برنامه عملیاتی دبیرخانه از لوگو دبیرخانه کشوری ارتقای شایستگیهای معلمان در کمک به شناسایی استعداد و هویت دانشآموزان رونمایی کرد.
ارسال نظر