English

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران خبر داد:

استقرار دبیرخانه کشوری ارتقاء شایستگی‌های معلمان در کمک به شناسایی استعداد و هویت دانش‌آموزان در مازندران

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران نشست تبیین شیوه‌نامه و برنامه عملیاتی دبیرخانه ارتقاء شایستگی های معلمان در کمک به شناسایی استعداد و هویت دانش‌آموزان از استقرار این دبیرخانه در سال ۱۴۰۱_۱۴۰۰ به اداره‌کل آموزش و پرورش مازندران خبر داد.

استقرار دبیرخانه کشوری ارتقاء شایستگی‌های معلمان در کمک به شناسایی استعداد و هویت دانش‌آموزان در مازندران

به گزارش خبرگزاری موج مازندران، علیرضا سعدی پور در وبینار تبیین شیوه‌نامه و برنامه عملیاتی دبیرخانه ارتقاء شایستگی‌های معلمان در کمک به شناسایی استعداد و هویت دانش‌آموزان که با حضور مسگرزاده مدیر‌کل دفتر آموزش دوره اول متوسطه وزارت آموزش و پرورش، رؤسای ادارات آموزش دوره اول متوسطه و دوم نظری استان‌ها و سرگروه‌های هدایت تحصیلی استان‌ها برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به سوابق استان‌ها در امر هدایت تحصیلی و تمرکززدایی، مأموریت تشکیل دبیرخانه کشوری ارتقای شایستگی‌های معلمان در کمک به شناسایی استعداد و هویت دانش‌آموزان به اداره کل آموزش و پرورش استان مازندران واگذار شد.

وی ادامه داد: تحولات عظیم دنیای امروز، نقش دیرین آموزش و پرورش را به کلی دگرگون ساخت و در برنامه‌ها، محتوای درسی و روش‌های آموزشی تغییرات بنیادین به‌وجود آورد که یکی از مهم‌ترین آنها؛ ایجاد رشته‌های متنوع تحصیلی و اجرای برنامه‌های مشاوره و راهنمایی به‌منظور کمک به دانش‌آموزان برای چگونگی انتخاب رشته تحصیلی مناسب بر اساس شناخت استعدادها، توانایی‌های خود، امکانات و شرایط محیطی است.

مدیر‌کل آموزش و پرورش مازندران به تعریف فرآیند هدایت تحصیلی پرداخت و افزود: هدف اصلی نظام تعلیم و تربیت، رساندن دانش‌آموزان به سطحی از تمایزیافتگی است که آن‌هم به صورت کاملاً آگاهانه و با توجه به استعدادها، توانایی‌ها و رغبت‌های آن‌ها صورت می‌گیرد تا تصمیم‌گیری نهایی در تعاملی چهارگانه میان دانش‌آموز، خانواده، معلمان و مشاور صورت پذیرد، این امر در آموزش و پرورش تحت عنوان «فرآیند هدایت تحصیلی» تعریف می‌شود.

وی در خصوص اهمیت امر مهم هویت‌یابی دانش‌آموزان تصریح کرد: عمده‌ترین تکلیف یک نوجوان در این برهه از زمان حل بحران هویت در برابر سردرگمی است و برای رسیدن به هویت پایدار نوجوان باید نیازها، آرزوها و توانایی‌های خود را به شکل تازه‌ای سازماندهی کند تا از طریق آن بتواند خود را با انتظارات موجود در جامعه وفق دهد.

سعدی پور گفت: از سال ۹۶-۹۵ با استقرار نظام آموزشی ۳_۳_۶ اجرای برنامه جدید هدایت تحصیلی آغاز شد و در طی این سال‌ها کمیته‌های هدایت تحصیلی استان‌ها و شهرستان‌های کشور هر کدام به صورت مجزا به توجیه و تبیین فرآیند هدایت تحصیلی برای مدیران، معلمان، دانش‌آموزان و اولیای آن‌ها پرداختند.

وی بیان داشت: به‌منظور کیفیت بخشی به فرآیند هدایت تحصیلی و وحدت رویه در سطح کشور و با توجه به اینکه در هدایت تحصیلی دو ملاک کلی عملکرد تحصیلی (معلمان و بررسی‌های مشاوران) مدنظر می‌باشد‌، تشکیل دبیرخانه کشوری در همین راستا ضروری به‌نظر می‌رسید.

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران ابراز داشت: در وزارت آموزش و پرورش تشکیل دو دبیرخانه با محوریت هدایت تحصیلی متوسطه اول در دستور کار قرار‌ گرفت و علاوه بر آن با عنایت به اهمیت توانمندسازی معلمان به شناخت استعداد و هویت دانش‌آموزان و پررنگ‌تر نمودن نقش معلمان هم در ارزشیابی دانش‌آموزان در دروس مختلف و هم در پُر کردن فرم نظرخواهی در فرآیند هدایت تحصیلی و اختصاص ۴۵ امتیاز از ۱۰۰ امتیاز هدایت تحصیلی به نمرات و نظرات معلمان، دبیرخانه‌ای با محوریت هم‌اندیشی و مهارت‌افزایی معلمان نیز تشکیل شد.

به گزارش موج؛ مدیر‌کل آموزش و پرورش مازندران پس از بیان اهداف کلی و ملاک‌های هدایت تحصیلی، اهداف و برنامه عملیاتی دبیرخانه از لوگو دبیرخانه کشوری ارتقای شایستگی‌های معلمان در کمک به شناسایی استعداد و هویت دانش‌آموزان رونمایی کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه