English

آلایندگی صنعتی استان یزد؛ موضوعی که به همراه مهاجر پذیری، یزد را بیمار کرده است

رشد صنایع، ازدیاد وسایل نقلیه، عدم ارتقای وضعیت ترافیک شهر، مهاجرپذیر بودن و از طرفی وجود عوامل طبیعی تشدیدکننده آلودگی هوا و وضعیت خاص جغرافیایی و آب و هوایی استان یزد از دلایل اصلی آلودگی هوا در شهر های استان یزد به شمار می رود.

آلایندگی صنعتی استان یزد؛ موضوعی که به همراه مهاجر پذیری، یزد را بیمار کرده است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج یزد، یزد که از صنعتی شدن خود خوشنود بود و با سرعت پیش میرفت امروز بیمار است چون فرهنگ یزد به علت مهاجر پذیری قشر کارگر، رو به زوال و سلامتی اش با آلودگی های بی اندازه کارخانجات صنعتی، تهدید شده است.

 سید جلیل میر محمدی، نماینده شهرستان های میبد و تفت در مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم و یک پزشک متخصص طب کار که اشراف کامل بر موضوع آلودگی هوا دارد همیشه در استان و در جلسات متعدد و در مجلس موضوع آلودگی هوای ناشی از مجوز های بی حد و حصر در استان یزد را چالش کشیده است ولی همچنان مسئولان کشوری و استانی، پول و سرمایه را مهمتر از سلامتی مردم استان می دانند.

عدم صدور مجوز سرمایه گذاران را فراری می دهد

چندی پیش در برنامه چالشی رصد، با حضور مجید دهقانی زاده رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد به عنوان فردی که دبیر کمیسیون های مهم در استان است به این موضوع پرداخت و جای نگرانی اینجاست که این مقام مسئول نیز سلامتی و خواسته مردم را در درجات بعدی و سرمایه را درجه اول اولویت می داند.

دهقانی زاده می گوید: مرکز راهبردی پیشرفت و عدالت تشکیل شده است و قرار است به موضوعات و مشکلات استان رسیدگی کند.

دهقانی زاده می افزاید: سند آمایش استان نقشه راه آینده است و بخش زیادی از مشکلات را در میان مدت رفع خواهد کرد.

نظر وی درباره مجوزهای جدید به کارخانجات آلاینده را می خوانیم: بارگذاری کارخانه جدید در محور مهریز به عقدا ممنوع شده است ولی به علت اینکه زیرساخت ها در این منطقه تجمیع و تکمیل شدند سرمایه گذاران راغب به فعالیت در این منطقه هستند لذا ممکن است به این دلیل مجددا مجوزهایی صادر شده باشد.

وی معتقد است: قطع مجوزها به طور یکباره، ضربه به سیستم اقتصادی استان است لذا باید به طور تدریجی و با آماده کردن زیرساخت ها در نقاطع دیگر اعطای مجوز در این مناطق قطع شود.

دهقانی زاده می افزاید: با هرگونه فعالیت معدنی در شیرکوه قاطعانه مخالف هستیم چون عواید آن بسیار حداقلی و تخریب های آن بسیار بالا است.

دود ناشی از مواد اولیه اغلب کارخانه ها در یزد سرطان زا است

در ادامه سید جلیل میرمحمدی نماینده مجلس شورای اسلامی می گوید: جدایی صنعت و دانشگاه عامل مشکلات آلودگی هوا در استان یزد است.

وی ابراز نگرانی می کند: گزارش هایی مبنی بر مجوز کارخانه کاشی در شهرستان تفت را پیگیری خواهم کرد تا از این اقدام مخرب پیشگیری شود.

میرمحمدی معتقد است: باغشهر تفت به عنوان ریه استان یزد است و باید صنایع پاک، دانش محور و کم آبخواه در آنجا مستقر شوند ولی سوال اینجاست که چرا اجرا نمی شود؟!

وی اظهار می کند: معادن شهرستان تفت قنات، آب و جاده را تخریب کردند ولی ۲ درصد حق مردم و دولت را پرداخت نمی کنند.

میرمحمدی اعلام می کند: در محور های عقدا تا اردکان، شهرستان میبد و تفت باید صنعت پاک همچون کشاورزی، انرژی خورشیدی،گردشگری، لجستیک، نساجی و پوشاک و ...مستقر شود و مجوزها و تسهیلات موجود نیز به این موارد اعطا شود.

این پزشک متخصص طب کار بیان می کند: اغلب مواد اولیه کارخانجات مانند ماده سیلیس، سرطان زا هستند و تعداد زیادی از این مواد عامل بیماری های تنفسی می باشند و مقالات علمی متعددی درباره سرطان زایی و مشکلات ریوی ناشی از این مواد در دنیا وجود دارد.

سرمایه ای بالا تر از نیروی انسانی نیست

همچنین در ادامه دکتر عباس علوی راد، اقتصاد دان و استاد دانشگاه می گوید: دیدگاه اشتباه و تفکر خطرناکی که می گوید با مجوز ندادن، سرمایه گذاران جذب استان نمی شوند عامل آسیب به مردم استان یزد است.

وی اعلام می کند: سرمایه ای بالاتر از نیروی انسانی و سرمایه اجتماعی وجود ندارد.

له شدن کشاورزی زیر چرخ دنده های صنعت در یزد

جالب اینجاست که طی مصاحبه ای با اهالی روستاهای جهان آباد و حجت آباد شهرستان میبد، مشخص شد بارگذاری بیش از ۱۰۰ کارخانه مانع تولید محصولات کشاورزی در این روستاها شده تا جایی که آلودگی ها اجازه رشد به گیاهان و میوه ها را نمی دهد و آب این روستاها نیز توسط کارخانه ها مصرف می شود، به عبارتی کشاورزان این منطقه با نابودی کشاورزی، زیر چرخ دنده های صنعت در حال له شدن هستند و همچنان به تعداد این صنایع هم افزوده می شود.

مهمترین آلاینده‌های هوای شهر یزد را می ­توان ذرات معلق، مونوکسیدکربن، ­اکسیدهای گوگرد و اکسیدهای نیتروژن عنوان کرد. این آلاینده­ها به دلیل استقرار بیش از حد واحدهای صنعتی و نیروگاه سیکل ترکیبی، روند رو به رشد بیابان­زایی، وجود شن­های روان و ذرات ناشی از طوفان­ها و افزایش وسایل نقلیه و نیز فعالیت بیش از ۳۰۰ کوره دستی و سنتی آجرپزی که در مجاورت این شهر قرار دارند، به وجود می ­آیند، باعث افزایش تجمع آلاینده­ ها در سطح شهر می ­شوند و هزینه ­های زیاد و خسارات جبران­ ناپذیری به ساکنین شهر وارد می ­سازند.

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه