محمد صفایی:
مجلس به قانونی بودن حذف مصوبه واردات خودرو به کشور اعتقادی ندارد
نماینده مردم گناباد بیان کرد: واردات خودرو به میزانی که باعث شکسته شدن انحصار بازار خودرو شود، اقدام معقولی است و به ارتقاء کیفیت خودروهای داخلی نیز کمک میکند.
به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، محمد صفایی نماینده مردم گناباد و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در سخنانی عنوان کرد: مجلس اعتقاد دارد حذف مصوبه واردات ۷۰ هزار خودرو به کشور قانونی نیست و مجلس به اجرای مصوبه خود در خصوص واردات ۷۰ هزار خودرو اصرار دارد و آن را پیگیری خواهد کرد.
صفایی در ادامه این سخنان افزود: مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۱، به دولت مجوز واردات ۷۰ هزار خودرو به کشور در سال جدید را داد، اما این مصوبه از قانون بودجه حذف شد و طبق قانون اساسی، تنها در صورت بروز اختلاف بین مجلس و شورای نگهبان و تاکید مجلس بر نظر خودش، یا در هنگامی که رهبری ماموریتی را به مجمع تشخیص مصلحت بدهند، مجمع میتواند به موضوع ورود کند.
نماینده مردم گناباد ادامه داد: مجلس اعتقاد دارد مخالفت مجمع با مصوبه واردات ۷۰ هزار خودرو به کشور قانونی نیست و اگر شورای نگهبان با این مصوبه مجلس مخالفت میکرد و مجلس نظر شورا را تامین نمیکرد، در این صورت مصوبه مجلس به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده میشد و مجمع حق ورود داشت.
وی همچنین در ادامه متذکر شد: اما در این مورد که اختلافی بین مجلس و شورای نگهبان وجود نداشت، مجمع نمیتوانست ورود کند و در حال حاضر مجلس به اجرای مصوبه خود در خصوص واردات ۷۰ هزار خودرو اصرار دارد و آن را پیگیری خواهد کرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: واردات خودرو به میزانی که باعث شکسته شدن انحصار بازار خودرو شود، اقدام معقولی است و به ارتقاء کیفیت خودروهای داخلی نیز کمک میکند.
وی تاکید کرد: قیمتگذاری دستوری باعث از بین رفتن رقابت در بازار میشود و این شیوه قیمتگذاری هم به ضرر مصرفکننده است و هم به ضرر تولیدکننده و به صنعت خودرو نیز آسیب میزند و صنعت خودوروسازی و قیمتگذاری خودروها باید رقابتی شود و واردات نیز در حد معقولی انجام شود تا تاثیر مثبتی بر بازار خودرو داشته باشد.
صفایی ابراز کرد: انجام این قرعهکشیها به رانت تبدیل شده است و تا سال ۹۹، بین ۳۰ تا ۵۰ درصد خودروهای فروخته شده، از گارانتی خود استفاده نمیکردند و این نشان میدهد مصرفکننده واقعی این خودروها را نخریده و نوعی سوداگری ایجاد شده است و این به ضرر صنعت خودرو، تولیدکننده و مصرفکننده است و لذا حتما باید قرعهکشی خودرو حذف شود.
ارسال نظر