English

در پاسخ به خبرگزاری موج مطرح شد؛

تامین مالی فاز ۱۴ پارس جنوبی توسط دولت انجام شد / گاز ۷ میلیون نفر تامین شد

در حال حاضر تامین مالی پروژه توسط دولت انجام شده و بخش عمده تسویه حساب با پیمانکاران انجام شده و بخش دیگر پرداخت ها توسط شرکت نفت انجام می شود و ۱۰۰ هزار میلیارد تومان صرفه جویی ارزی داشته است.

تامین مالی فاز ۱۴ پارس جنوبی توسط دولت انجام شد / گاز ۷ میلیون نفر تامین شد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، معاون سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با اشاره به اینکه فاز پارس جنوبی بزرگترین پروژه صنعتی بعد از انقلاب است، گفت: در پارس جنوبی ۱۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام شده که در ۲۰ سال تکمیل شده است و فاز ۱۴ پارس جنوبی آخرین فاز صنعتی پارس جنوبی بوده که بعد از ۵ سال وقفه تمام شد.

مهدی بازارگان با بیان اینکه فاز ۱۴ حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه است، افزود: در شرایط کنونی ۳ هزار میلیارد تومان هزینه پیمانکاری در پروژه اتفاق افتاده و بزرگترین پروژه توسعه ای با توان داخلی است.

۷۰ درصد تجهیزات فاز ۱۴ در داخل ساخته شده است که در حال حاضر این پالایشگاه گاز مورد نیاز ۷ میلیون نفر را تامین می کند.

بازارگان در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری موج درباره چگونگی همکاری با پیمانکاران ایرانی در پروژه فاز ۱۴ پارس جنوبی، گفت: در حال حاضر تامین مالی پروژه توسط دولت انجام شده و بخش عمده تسویه حساب با پیمانکاران انجام شده و بخش دیگر پرداخت ها توسط شرکت نفت انجام می شود و ۱۰۰ هزار میلیارد تومان صرفه جویی ارزی داشته است.

همچنین ناصحی مدیریت طرح های صنعتی ایران با اشاره به اینکه در دهه ۷۰ پروژه های پارس جنوبی آغاز شد، گفت: ورود شرکت های ایرانی به پارس جنوبی از دهه ۸ بود با کنسرسیومی از شرکت های خارجی و در پروژه فازهای ۶، ۷ و ۸ بود و به نوعی مدیریت اجرای این پروژه ها با شرکت های خارجی بود اما از پروژه ۱۷، ۱۸ و ۱۴ کنسرسیوم با مدیریت شرکت های ایرانی انجام شد و فاز ۱۴ ایرانی ترین پروژه پارس جنوبی بوده است و هیچ مشارکت خارجی در طراحی وجود نداشته و در بخش نصب هم هیچ پیمانکار خارجی استخدام نشده است.

او با تاکید بر ۶۰ درصد تجهیزات بخش خشکی به سازنده های داخلی داده سد، گفت: ۱۵ شرکت دانش بنیان با سرمایه ۳ هزار میلیارد تومان در پروژه ۱۴ پارس جنوبی فعالیت داشته اند.

یکی از پیمانکاران توسعه فازهای پارس جنوبی ایزوایکو بوده و در فاز ۱۴ به عنوان پیمانکار اصلی بوده است و در شرایط کنونی در پروژه نفتی فروزان فعال است.

مبلغ قرارداد اولیه میدان گازی پارس جنوبی ۵۲۴۹ میلیون دلار بوده و در بخش سکوی دریایی ۵۷۰ میلیون دلار، بخش خط لوله ی دریایی ۴۷۵ میلیون دلار، بهش پالایشگاه خشکی ۲۶۷۹ میلیون دلار سرمایه گذاری شده است. 

با اجرای این پروژه روزانه ۲ میلیارد فوت مکعب گاز ترش در روز، تولید روزانه ۷۷ هزار بشکه میعانات گازی، ۲۹۰۰ تن آل پی جی، ۴۰۰ تن گوگرد از دریا استخراج می شود. 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه