English

استرس شغلی و روش‌های مقابله و درمان آن

استرس به مقدار اندک برای بدن مضر نیست و در مراحل اولیه برای حیات بدن مفید است، اما در مراحل بعدی و پیشرفته‌تر می‌تواند باعث فرسودگی جسم و روح شود.

 استرس شغلی و روش‌های مقابله و درمان آن

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج اصفهان، تحقیقات نشان می‌دهند که خودکشی، سرطان، زخم معده و اختلالات سیستم ایمنی با شرایط کاری پر استرس در ارتباط هستند علاوه بر این، شرایط کاری پراسترس با غیبت از کار، تاخیر ورود و انگیزه کارگران و کارمندان برای ترک شغل خودهم ارتباط دارد.

استرس شغلی که بخصوص در محیط‌های نظامی و مسئولیت‌های مختلف ممکن است بروز و شیوع بیشتری داشته باشد در واکنش‌های منفی و مضر جسمی و روانی است و وقتی ظاهر می‌شود که شرایط لازم برای انجام کاری با توانایی‌ها، منافع یا نیازهای فرد مطابقت نداشته باشد بنابراین می‌تواند منجر به کاهش سلامتی یا حتی بروز حادثه و جراحت شود.

استرس به مقدار اندک برای بدن مضر نیست و در مراحل اولیه برای حیات بدن مفید است، ولی در مراحل بعدی و پیشرفته‌تر می‌تواند باعث فرسودگی جسم و روح شود. تحقیقات نشان می‌دهند که استرس نقشی اساسی در مشکلات مزمن سلامتی مانند بیماری‌های قلبی عروقی، اختلالات عضلانی، اختلالات روانی  و جراحت‌های محل کار ایفا می‌کند.

استرس شغلی3

نشانه‌های استرس شغلی

تحقیقات نشان می‌دهند که خودکشی، سرطان، زخم معده و اختلالات سیستم ایمنی با شرایط کاری پر استرس در ارتباط هستند، علاوه بر این شرایط کاری پر استرس با غیبت از کار، تاخیر ورود و انگیزه کارگران و کارمندان برای ترک شغل خود ارتباط دارد که همه این‌ها هم برای کسب و کار هزینه‌بر است.

 نارضایتی شغلی، اضطراب، سردرد، افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، اختلال در خواب، فقدان کارآیی لازم و کافی و رفتارهای پرخاشگرانه و بروز اختلال در روابط اجتماعی و شغلی از جمله نشانه‌های بیماری استرس شغلی هستند.

 

روش‌های پیشگیری و مقابله با استرس

شناسایی عوامل و زمینه‌های استرس زا و اقدام در جهت کاهش یا رفع آن‌ها، تلاش در جهت تقویت توانمندی‌ها و دارا بودن روحیه مسئولیت‌پذیری، تنظیم برنامه‌های کاری روزانه به‌صورتی که با مدیریت زمان، استرس ناشی از کمبود وقت کاهش یابد، ورزش را در دستور کار روزانه خود قرار دهید و اعمال عبادی، خواب کافی، تغذیه مناسب، تفریحات سالم و مسافرت را همواره در نظر داشته باشید، دوستی‌ها و پیوندهای عاطفی خود را تقویت کنید، ارتباط و حمایت خانواده، اقوام، نزدیکان و همکاران یکی از بهترین عوامل محافظ در برابر فشار و استرس هستند.

 برای مقابله با استرس شغلی می‌توانید چند راهکار ساده دیگر را انجام دهید، از جمله اینکه زمان خود را با تعادل میان کار، خانواده، فعالیت‌های اجتماعی، مسئولیت‌های و استراحت تقسیم کنید. تعهد بیش از حد برای خود ایجاد نکنید. سعی کنید منزل را زودتر ترک کنید، چون رسیدن به محل کار حتی ۱۰ یا ۱۵ دقیقه زودتر می‌تواند تفاوت چشمگیری ایجاد کند، چراکه دیر رسیدن به محل کار استرس را افزایش می‌دهد. زمان‌های استراحت منظمی را در طول روز برای خود طرح‌ریزی و وظایف‌تان را به ترتیب اهمیت اولویت‌بندی کنید.

استرس شغلی2

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه