English

نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری های قلبی

بیماری‌ های قلبی عروقی شایع ‌ترین بیماری‌ های غیرواگیر در سراسر جهان است و حدود یک سوم کل مرگ‌ ها را در سطح جهان شامل می شود.

به گزارش خبرگزاری موج فارس، الهام کاووسی‌ کارشناس مسوول واحد تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز، در این باره اظهار داشت: عوامل خطر قابل اصلاح مانند شاخص توده بدن، تغذیه نامناسب، عدم فعالیت بدنی، فشار خون سیستولیک، سطح کلسترول لیپو پروتئین با چگالی کم، سیگار کشیدن عوامل مهم شیوع و بروز بیماری های قلبی عروقی به شمار می رود و عوامل خطر تغذیه ای شامل مصرف زیاد قند، نمک و چربی، مصرف کم سبزی و میوه، مصرف کم حبوبات، نان و غلات سبوس دار است.

آیا مصرف شکر با بیماری های قلبی عروقی ارتباط دارد؟

تحقیقات نشان داده است که مصرف شکر در دوره ۲۰ ساله با حجم چربی در مراحل بعدی زندگی مرتبط است؛ مصرف بیشتر نوشیدنی های شیرین شده با شکر و شکر افزوده شده به صورت گام به گام به ذخیره چربی بیشتر در اطراف اندام ها مرتبط می باشد؛ همچنین مصرف شکر با رسوبات چربی بزرگ تر در اطراف قلب و شکم مرتبط است که برای سلامتی خطرناک است.

بنابراین توصیه می شود میزان شکر اضافه شده مصرفی در روز را کاهش دهید؛ به جای نوشیدنی ‌های شیرین، آب بخورید و میان ‌وعده‌ های سالم‌ تر را به جای غذاهای غنی از قند افزوده مانند کیک انتخاب کنید؛ برچسب‌ های مواد غذایی را بخوانید تا میزان شکر اضافه شده در چیزی که می خرید را بررسی کنید؛ آگاهی بیشتر از قند پنهان به شما کمک می کند تا میزان مصرف شکر را کاهش دهید.

علاوه بر تلاش‌ های فردی افراد، تولید کنندگان مواد غذایی، رستوران ‌ها، مدارس و محل ‌های کار نیز نقش موثری در افزایش آگاهی مصرف‌ کننده از محتوای قند موجود در غذاها و نوشیدنی‌ ها و ارایه جایگزین ‌های سالم ‌تر دارند.

آیا چربی های اشباع شده بر سلامت قلب تاثیر دارد؟

با توجه به تاثیر چربی های اشباع بر افزایش LDL یا چربی مضر بدن، باید مصرف چربی های اشباع را کاهش داد؛ بنابراین توصیه می شود تمام چربی های قابل مشاهده از گوشت و مرغ را جدا کنید تا کالری و چربی اشباع شده کاهش یابد؛ به جای سرخ کردن مواد غذایی در ماهیتابه یا سرخ کردن عمیق، آب پز، گریل، بخارپز و کبابی با توری را امتحان کنید؛ برای تفت دادن، از یک تابه نچسب با مقدار کمی روغن زیتون یا کانولا که برای قلب مفید است، استفاده کنید؛ پروتئین های گیاهی به طور طبیعی چربی بسیار کمی دارند، بنابراین می توانید گاهی به جای گوشت قرمز از عدس، پروتئین سویا و لوبیا استفاده کنید.

در بشقاب من چه مواد غذایی باشد؟

با تقسیم بندی بشقاب خود شروع کنید تا کربوهیدرات هایی مانند برنج و گوشت ها دیگر انتخاب اصلی شما نباشند؛ در عوض، نیمی از بشقاب را با سبزیجات رنگارنگ، یک چهارم بشقاب را با غلات از نوع کامل مانند برنج قهوه ای و یا نان سبوس دار پر کنید؛ یک چهارم باقیمانده بشقاب را باید ماهی، مرغ، گوشت بدون چربی یا حبوبات نخود، عدس، لوبیا تشکیل دهد.  

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه