English

علت سرگیجه ناگهانی و دلایل سرگیجه در زنان

افرادی که سرگیجه را تجربه می کنند ممکن است احساس سرگیجه، عدم تعادل یا گیجی کنند. سرگیجه ناگهانی نوعی سرگیجه شدید است.

علت سرگیجه ناگهانی و دلایل سرگیجه در زنان

به گزارش خبرگزاری موج، مهم ترین دلایل سرگیجه چه می تواند باشد؟ بهترین دکتر مغز و اعصاب در تهران چگونه در این زمینه به ما کمک خواهد کرد ؟افرادی که سرگیجه را تجربه می کنند ممکن است احساس سرگیجه، عدم تعادل یا گیجی کنند. سرگیجه ناگهانی نوعی سرگیجه شدید است. فردی که از سرگیجه رنج می برد، احساس می کند که خود یا اطرافش در حال چرخش است.

درمان سرگیجه به علت بیماری زمینه ای بستگی دارد. زنانی که از سرگیجه رنج می برند اغلب احساس سرگیجه و زمین خوردن دارند. این وضعیت هنگام نشستن یا دراز کشیدن بهبود می یابد. احساس مکرر سرگیجه یا تحریک سرگیجه با عوامل خاصی نشان دهنده بیماری است. مراجعه به بهترین دکتر اعصاب و روان در تهران و اقدامات لازم برای درمان این بیماری باید در اولویت شما باشد. هنگام مراجعه به پزشک، بهتر است توضیحات مفصلی از احساس سرگیجه ارائه شود.

 

سرگیجه

 

علت سرگیجه در زنان چیست؟

شرایط و اختلالاتی که در هر نقطه از بدن زنان رخ می دهد می تواند باعث سرگیجه زنان شود. برخی از شایع ترین علل سرگیجه در زنان عبارتند از:

  • افت فشار خون ارتواستاتیک: در شرایطی که فشار خون بیمار هنگام حرکت از حالت خوابیده به حالت نشسته و ایستادن از حالت نشسته به حالت خوابیده کاهش می یابد، به این معنی است که بیمار از افت فشار خون ارتواستاتیک رنج می برد. در این حالت مدت افت فشار خون کوتاه است زیرا بدن به سرعت فشار خون بیمار را تنظیم می کند. با این حال، این اختلال می تواند در افراد مسن مدت بیشتری طول بکشد و با سرگیجه همراه باشد.

  • کم خونی: خستگی، بی حالی و سرگیجه از علائم شایع کم خونی هستند. در زنان مبتلا به کم خونی، اکسیژن کافی به مغز نمی رسد. به همین دلیل علائمی مانند سرگیجه و سرگیجه ظاهر می شود.

  • آریتمی و سایر مشکلات قلبی: آریتمی اصطلاحی است که برای ضربان قلب نامنظم استفاده می شود. اگر ضربان قلب خیلی سریع، خیلی کند یا نامنظم باشد، می تواند سلامت بیمار را به خطر بیندازد. آریتمی باعث اختلال در تامین اکسیژن به سلول های مغز می شود. در نتیجه کاهش جریان خون منجر به ضعف و سرگیجه خواهد شد.

  • اضطراب: استرس یکی از عوامل موثر بر سرگیجه در زنان است. یعنی زنان پر استرس و مضطرب به خصوص آنهایی که از حملات پانیک رنج می برند دچار سرگیجه می شوند. تنفس بیش از حد در هنگام حملات پانیک و موقعیت های اضطرابی می تواند این نوع سرگیجه را بدتر کند.

  • بارداری و شیردهی: برخی از زنان در دوران بارداری یا شیردهی دچار سرگیجه می شوند. در دوران بارداری به دلیل حمل جنین و در دوران شیردهی به دلیل تولید شیر، فشار خون و قند خون کاهش می یابد. همچنین ممکن است مادر از کمبود آهن رنج ببرد. این وضعیت اکسیژن رسانی به مغز را مختل می کند. به همین دلیل سرگیجه بسیار شایع است.

 

سرگیجه مردان

اگر سرگیجه در بیماران به صورت عدم تعادل و ثبات بدون احساس ضعف یا سرگیجه احساس شود احتمالا دلایل دیگری نیز وجود دارد. ممکن است ناشی از مشکلاتی در اندام ها و سیستم های مختلف بدن مانند گوش، مغز، سیستم عصبی و سلامت عمومی بیمار باشد و یا از مصرف زیاد مشروبات الکلی، داروهای غیرمجاز و داروهای مختلف ناشی شود.

درمان سرگیجه

درمان سرگیجه به علت آن بستگی دارد. در بسیاری از موارد، سرگیجه بدون هیچ درمانی برطرف می شود. این به این دلیل است که مغز شما با تکیه بر مکانیسم های دیگر برای حفظ تعادل می تواند حداقل تا حدی با تغییرات در گوش داخلی سازگار شود. اما برای برخی، درمان ضروری است و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • درمان های خاصی برای علل خاصی از سرگیجه وجود دارد. یک سری حرکات ساده سر، معروف به مانور Epley، برای درمان BPPV استفاده می شود. داروهایی مانند پروکلروپرازین و برخی آنتی هیستامین ها می توانند در مراحل اولیه یا بیشتر موارد سرگیجه کمک کنند.

  • بسیاری از افراد مبتلا به سرگیجه از آموزش توانبخشی دهلیزی نیز بهره مند می شوند که مجموعه ای از تمرینات برای افراد مبتلا به سرگیجه و مشکلات تعادلی است.

  • توانبخشی دهلیزی، که هدف آن کمک به تقویت سیستم دهلیزی است.

  • این تمرینات به مغز می آموزد که از نشانه های بصری خاص و جایگزین برای حفظ تعادل و راه رفتن استفاده کند.

  • لازم است بیمار دوباره سرگیجه را تجربه کند تا مغز بتواند با یک خط پایه جدید عملکرد دهلیزی سازگار شود.

  • پس از تثبیت حاد بیمار مبتلا به سرگیجه، استفاده از داروهای سرکوب کننده دهلیزی باید به حداقل برسد تا سازگاری مغز با ورودی دهلیزی جدید تسهیل شود.

 

سرگیجه پسران

 

کلام آخر

سپاسگزاریم که تا انتها مطلب همراه ما بودید و این مقاله را مطالعه نمودید. لطفاً پیشنهادات و نظرات خود را از طریق سایت پزشکا pezeshka.net با ما در میان بگذارید.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه