English

همایش ملی نباتات گرمسیری و خرما در بندرعباس برگزار می‌شود

دبیر همایش ملی نباتات گرمسیری و خرما گفت: همایش ملی نباتات گرمسیری و خرما به مدت دو روز از ۱۴ تا ۱۵ اسفند ماه سال جاری در بندرعباس برگزار می شود.

همایش ملی نباتات گرمسیری و خرما در بندرعباس برگزار می‌شود
به گزارش خبرگزاری موج از هرمزگان

، مهدی ترابی مشاور کشاورزی اتاق بازرگانی و دبیرهمایش نباتات گرمسیری و خرما در استان هرمزگان  در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: باغات چند صد ساله خرما و انبه در همه نقاط استان، نشان از قدمت این محصولات گرمسیری و تنوع وگستردگی این محصولات و حضورشان در بازارهای جهانی باعث شده تا یکی از تجارت های پرسود در دنیا شناخته شود.

وی بیان داشت: محصولاتی مانند چیکو، پاپایا، درایا، کنار بخشی از ایده هایی هستند که در بازارهای جهانی جای دارند.

دبیر همایش نباتات گرمسیری و خرما در استان هرمزگان خاطرنشان کرد: این نباتات می توانند جایگاه ویژه ای در صنعت و کشاورزی داشته باشند و بطور مثال گل های معطر در صنعت عطرسازی در برخی از کشورها مانند مصر و هند به این صنعت سودآور پرداختند.

ترابی اذعان داشت: همه این صنایع میتواند باعث پیشرفت و شکوفایی اقتصاد در بخش کشاورزی باشد.

وی تصریح کرد: سهم ما از این بازار تجارت جهانی نباید کم باشد و براساس چیم اندازی که تعریف کردیم، برای حضور در عرصه های جهانی براساس قابلیت ها و استعدادهای استان و شرایط خوب و مساعد اقلیمی و جغرافیایی در اوج گرما و رطوبت شاهد تولید محصولات خوب گرمسیری در هرمزگان هستیم.

دبیرهمایش نباتات گرمسیری و خرما در استان هرمزگان با اشاره به اینکه بخشی از تولیدات خرمای کشور از هرمزگان صادر می شود، گفت: ایران در تولید محصولات گرمسیری جزو سه کشور برتر در دنیا هست اما در رقابت با دیگر کشورها هنوز باید به فناوری های نوین و تکنولوژی های جدید و بالا بردن کیفیت محصولات دست یابیم.

ترابی اضافه کرد: ارقام جدیدی که تجاری سازی شده از قبیل انبه باید توسعه پیدا کند و همه این موارد باعث شد که در همایش دو روزه نباتات گرمسیری به این ویژگی ها پرداخته شود و تلاشی که در سال جاری اتفاق می افتد پیگیری خواهد شد که دبیرخانه دائمی برگزار شود و هرساله این همایش ادامه داشته باشد.

وی عنوان کرد: در این همایش از پژوهشگران و تولیدکنندگان و صاحبان نظران استانی و کشوری دعوت می شود و افراد متخصصی که می توانند به این چالش ها و مشکلات کمک کنند، حضور خواهند داشت.

وی افزود: تغییرات اقلیمی در کشورمان و و دنیا دارای تغییرات جدی هستند و خوشبختانه نقاط گرمسیر کشورمان با کشت محصولات گرمسیری تنش های کمتری متاثر از این تغییرات خواهند داشت.

دبیرهمایش نباتات گرمسیری و خرما در استان هرمزگان گفت: در این همایش همچنین بررسی آفات بیماری ها و پنل سرمایه گذاری، پنل خورشیدی، پنل اقلیمی و تاثیرات آب و هوایی، پنل فناوری های نوین در کشاورزی، پنل تولید و توسعه نباتات گرمسیری و پنل توسعه و تاثیرات نباتات گرمسیری که تمامی مسائل مرتبط و پیشنهادات مورد نقد و بررسی قرار خواهد گرفت.

ترابی اظهار داشت: متخصصین داخلی و خارجی در این زمینه دعوت شده اند که در اجرای این پنل ها و برگزاری کمیته های تخصصی به ما کمک خواهند کرد.

وی در ادامه گفت: همچنین سازمان های مرتبط مانند جهادکشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی، اداره کل هواشناسی و دانشگاه هرمزگان بخصوص دانشکده کشاورزی، پارک علم وفناوری، شرکت شهرک های کشاورزی و شرکت شهرک های صنعتی به ما در این همایش کمک خواهند کرد.

وی گفت: همزمان با برگزاری این همایش نمایشگاهی برای عرضه تولیدات و ظرفیت های استان هرمزگان و استان هایی که در این زمینه فعال هستند روز ۱۴ و ۱۵ اسفندماه امسال در طبقه اول اتاق بازرگانی هرمزگان با ۳۰ غرفه تشکیل خواهد شد.

دبیرهمایش نباتات گرمسیری و خرما در هرمزگان خاطرنشان کرد: از استان های بوشهر، کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و خوزستان در این همایش حضور خواهند داشت.

ایمان جمالی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بندرعباس نیز بیان کرد: در حوزه کشاورزی با چند چالش عمده مواجه هستیم که برخی از آنها درون بخشی و برخی هم برون بخشی است و برخی ناشی از عوامل محیطی می باشد.

جمالی در ادامه این نشست خبری افزود: تغییرات اقلیمی مانند تغییرات آب و هوایی که هر ساله هم گرمتر می شود یکی از چالش های عمده بخش کشاورزی است که باید نقشه راه این بخش مهم را به روز کنیم و تغییر دهیم.

وی ابراز داشت: پیشینه کشاورزی در استان هرمزگان عموما برای تولید محصولات باغی و زراعی محلی بوده و کشاورزی یکی از پتانسیل های اساسی در این بخش است و مردم زیادی در استان به این امر مشغول هستند و امرار معاش آنها ارتباط مستقیم با بخش کشاورزی دارد.

جمالی ابراز داشت: چالش ها و ریسک های بخش کشاورزی در استان هرمزگان، اثر مستقیمی بر زندگی خانوارهای ما دارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بندرعباس گفت: از مدت ها قبل پیگیر این بودیم که در سطح استان، درک مشترکی از عوامل و مسائلی ایجاد کنیم و به سمتی برویم که برای بخش کشاورزی استان سرمایه ای ایجاد شود و آورده اقتصادی مناسب تری داشته باشد.

وی بیان کرد: در این همایش به چند موضوع نگاه شده است و توانستیم در بحث تغییرات به آن توجه کنیم و مهمان های علمی و سیاست گذاری و انتقال تکنولوژی مناسب برای بخش کشاورزی تلاش شده که یک روز به بخش فناوری اختصاص داده شود.

جمالی خاطرنشان کرد: در بحث برگزاری همایش به چند موضوع به طور عمده، اندیشیدیم، تغییرات اقلیمی، کشاورزی هوشمند، آفات و بیماری ها، که در خرما آفات همه گیر اغلب نخلستان ها سوسک سر خورطومی است، حلقه تکمیلی فرآوری و بازاریابی و... در همه این موضوعات در این همایش صحبت خواهد شد‌، در ضمن سعی کردیم دعوت ها در سطح ملی باشد که معرفی از محصولات کشاورزی استان به خوبی انجام شود.

مدیرهیات نمایندگان اتاق بازرگانی استان هرمزگان در ادامه این نشست گفت: در اوج گرما و رطوبت ما شاهد رشد محصولات عالی کشاورزی در جنوب هستیم، محصولات گرمسیری شناسنامه این منطقه هستند و همه برای توسعه این محصولات باید دست به دست هم دهیم.

نجاتی با اشاره به اینکه کشور در صادرات خرما مقام سوم را دارد، اذعان کرد: باید به تکنولوژی های روز دنیا برای توسعه محصولات کشاورزی دست پیدا کنیم و با آفات این محصول مقابله کنیم، متاسفانه با یک کوتاهی کوچک در فصل خرما آفات به نخلستان ها می زند و بخش عمده ای از محصولات باغ را نابود می کند.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم در بازه زمانی مناسب به تغییر رویکرد محصولات گرمسیری استان کمک کنیم و شاهد آثار مثبت در بخش کشاورزی استان هرمزگان باشیم.

شیما کریمی مدیر بین الملل و آموزش اتاق بازرگانی هرمزگان گفت: برای رفع نیاز و هماهنگی ها، ۷ کمیته را تشکیل دادیم که بتوانیم کارها را به سرانجام برسانیم که با توجه به سه محور نمایشگاه و پنل های تخصصی با همکاری همکارانم و پشتیبانی اتاق و واحد بین الملل و آموزش کمیته ها تشکیل شد.

کریمی بیان کرد: تعدادی مهمان خارجی داریم که هم برای سخنان کلیدی به هرمزگان سفر می کنند و هم اینکه در کمیته های تخصصی حضور خواهند داشت و دو مهمان دیگر هم از کشورهای اسپانیا و استرالیا در این همایش حضور خواهند داشت.

وی اضافه کرد: ۶ پنل تخصصی در این همایش بصورت ثبت نامی در تاریخ های ۱۴ و ۱۵ اسفندماه برگزار می شود و افرادی که می تواند در این زمینه ها حضور داشته باشد اعلام آمادگی می کنیم که در نمایشگاه حضور داشته باشند.

همچنین در کنار این همایش و نمایشگاه، ۸ مقاله ارائه شده که از افراد محقق و پژوهشگران دریافت کردیم که در این همایش چاپ و به معرض نمایش گذاشته می شود و تا پایان بهمن ماه امسال فرصت خواند داشت.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه