English

عدم سرمایه‌گذاری کافی در زیرساخت‌های نیروگاهی از عوامل اصلی در ناترازی برق

مدیرعامل نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا با اشاره به چالش‌های ناترازی برق در کشور پرداخت و گفت: اصلاح نظام قیمت‌گذاری و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های نیروگاهی را راهکار اساسی برای بهبود وضعیت عنوان کرد.

عدم سرمایه‌گذاری کافی در زیرساخت‌های نیروگاهی از عوامل اصلی در ناترازی برق
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

، میثم نصر، مدیرعامل شرکت نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا در بازدید مدیران و اعضای کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران از نیروگاه سیکل ترکیبی پرند، به بررسی چالش‌های ناترازی برق در سال‌های اخیر پرداخت و اظهار داشت:  در سال ۱۴۰۳، ناترازی برق در روز ۱۶ مرداد به ۱۶ هزار مگاوات ساعت رسیده است. و همچنین اختلاف میان تقاضای پیک و قدرت تأمین شده در لحظه پیک ظرفیت اسمی نیروگاه های کشور در سال ۱۴۰۲ برابر ۹۲۳۵۱ مگاوات و ناترازی در این سال ۱۲۴۰۰ مگاوات بوده است. 

نصر به دو عامل اصلی را برای ناترازی برق اشاره کرد و افزود: عدم سرمایه‌گذاری کافی در زیرساخت‌های نیروگاهی  و مشکل الگوی مصرف در سمت تقاضا را از عوامل ناترازی برق دانست. 

به گفته وی اصلاح تعرفه های برق برای صنایع و پرمصرف ها شروع شده است. 

مدیرعامل نیروگاه‌ها سیکل ترکیبی پرند ادامه داد: این نیروگاه به احداث انواع نیروگاه و توسعه نیروگاه‌ها و تجهیزات و بهره‌برداری از آن جهت تولید برق، خرید و فروش و صادرات برق، انجام امور تعمیرات و نگهداری می‌پردازد. 

نیروگاه سیکل ترکیبی پرند از جمله نیروگاه‌های پیشرو در کشور است و دارای ویژگی‌های منحصربه فرد است که اولین نیروگاه سیکل ترکیبی تحت قرارداد بیع متقابل، اولین نیروگاه ثبت‌شده در بورس انرژی  و اولین نیروگاه دارای قرارداد فروش برق در بازار برق عنوان کرد. 

نصر در پایان خاطر نشان کرد:نیروگاه‌های راندمان بالا و توان بیشتر برای پاسخگویی به نیاز شبکه برق کشور ضروری است و شرکت مپنا سهم قابل‌توجهی در این حوزه دارد.

به گزارش خبرگزاری موج، نیروگاه سیکل ترکیبی پرند مپنا به ظرفیت ۱۵۸۰ مگاوات، به احداث انواع نیروگاه و توسعه نیروگا‌ه‌ها و تجهیزات و بهره‌برداری از آن جهت تولید برق، خرید و فروش و صادرات برق، انجام امور تعمیرات و نگهداری می‌پردازد.

واحدهای گازی نیروگاه پرند، شامل ۴ توربین MAP۲B  ۱۸۵.۵ مگاواتی ارتقاء یافته مپنا و ۲ توربین T۹۰-MGT۷۰ ۱۸۰.۵ مگاواتی ارتقاء یافته مپنا و واحدهای بخار شامل ۳ توربین Type E ۱۵۹ مگاواتی ساخت مپنا است.

اولین نیروگاه واگذار شده به بخش خصوصی از محل رد دیون دولت، اولین نیروگاه با استفاده از تصفیه مجدد پساب شهری جهت تأمین آب، اولین نیروگاه با قرارداد فروش برق در بازار برق، اولین نیروگاه سیکل ترکیبی تحت قرارداد بیع متقابل، اولین سرمایه‌گذاری مشترک جهت تأمین آب نیروگاه، اولین واحد آپگرید شده مپنا به MAP۲C و MAP۲B، اولین واحد نیروگاهی با سیستم کنترل ایرانی (گروه مپنا) MAPCS و اولین واحد نیروگاهی با سیستم ایرانی (گروه مپنا) تحریک MAPEX بخشی از ویژگی‌های نیروگاه سیکل ترکیبی پرند محسوب می‌شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه