English

رئیس کل بانک مرکزی:

ذخایر ارزی کشور تکمیل است، عده‌ای فقط قصد متشنج کردن جامعه را دارند

رئیس بانک مرکزی با تاکید بر اینکه ذخایر ارزی کشور تکمیل است، گفت: عده ای می خواهند با شایعات دل مردم را خالی کنند و به دلیل نفعی که در پی افزایش ارز پیدا می کنند، بازار را متشنج کنند.

ذخایر ارزی کشور تکمیل است، عده‌ای فقط قصد متشنج کردن جامعه را دارند
به گزارش خبرگزاری موج

، محمدرضا فرزین در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه خبر با بیان اینکه ذخایر ارزی کشور تکمیل است اما شاهد عملیات روانی سنگین دشمن پس از اعلام سیاست ارزی بانک‌مرکزی هستیم، گفت: از پنجشنبه گذشته که بازار ارز تجاری را مطرح کردیم بلافاصله اخبار منفی را پشت سر هم علیه ایران شروع کردند. در کشور ما حجم قاچاق زیاد است و بحث‌های فرار سرمایه نیز در زمان هراس بازار شکل می‌گیرد.

وی گفت: ساعت ۲۳ شب پنجشنبه گذشته شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش زد که پهپادهای مشکوک ایرانی در نیوجرسی آمریکا مشاهده شدند! در ادامه، مکانیزم ماشه را مطرح کردند و بعد وال استریت ژورنال شایعه تهدید نظامی اسرائیل و ترامپ رئیس‌جمهور آتی آمریکا را مطرح کرد و همچنین شایعه کردند که حتی چینی‌ها نفت ایران را ۳۰۰ هزار بشکه کمتر خریدند در حالی که دروغ محض بود. یعنی از لحظه انتشار این خبر که از شنبه بازار توافقی اجرایی می‌شود، هر دو یا سه ساعت یک خبر منفی و دروغ علیه ایران منتشر کردند و باعث شد که روز شنبه نرخ‌ها در بازار غیررسمی افزایش یابد، اینگونه خبرسازی‌ها کاملا برنامه‌ریزی شده بود زیرا بار اول نبود و ما هر وقت می‌خواهیم در بازار ارز برنامه‌ای اجرا کنیم متاسفانه با عملیات روانی تلاش می‌کنند برنامه ما را خنثی کنند.

رئیس‌ کل بانک‌ مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد: در یکسال اخیر ما جزو پنج کشور خریدار بزرگ طلا بوده‌ایم و ذخایر بسیار مطلوبی داریم و  ۲۰ درصد ذخایر ارزی را به طلا تبدیل کرده‌ایم. پارسال ۶۵ میلیارد دلار تامین ارز انجام دادیم و امسال پیش‌بینی می‌کنیم این رقم بسیار بیشتر شود، پس مشکلی در تامین ارز نداریم. متأسفانه منتفعان افزایش نرخ ارز و دشمنان با شایعات به دنبال ایجاد هراس و خالی کردن دل مردم هستند و همین روز گذشته ۲۲۰ میلیون دلار عرضه شد و حتما بیشتر هم خواهد شد بنابراین هیچ کمبود و مشکلی وجود ندارد.

فرزین  در ادامه گفت: در خصوص تامین ارز کشور از دو سال قبل سیاست‌های جدید اتخاذ کردیم و با تاسیس مرکز مبادله تلاش کردیم بخشی از نیازهای ارزی را در سامانه ارز نیما تامین کنیم. در قانون برنامه تاکید شده بود که براساس عرضه و تقاضا بازار شکل بگیرد اما شرایط آن فراهم نبود و بازار ارز تجاری اولین بازار ارز حواله کشور است، قبلا بازار متشکل ارزی داشتیم اما هیچوقت بازار ارز حواله نداشته‌ایم. یکسال و نیم روی این بازار کار کرده‌ایم و چون بازار شکل نگرفته بود در سامانه نیما مبادلات حواله انجام می‌شد.

رئیس‌ کل بانک‌ مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از پارسال روی سامانه بازار ارز توافقی با یک تیم بسیار حرفه‌ای کار شد و این بازار سه ماه است که بوجود آمده و نرخ توافقی حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان کشف شده است. تاکنون پتروشیمی‌ها، فولادی‌ها و پالایشی‌ها در سامانه نیما حضور داشتند و سایر صادرکنندگان در مرکز مبادله با نرخ توافقی معامله می‌کردند اما الان اطلاعیه داده‌ایم که نرخ سامانه نیما هم از شنبه گذشته به صورت توافقی و عرضه و تقاضا شکل بگیرد.

فرزین خاطرنشان کرد: نرخ توافقی نیما امروز حدود ۶۱ هزار تومان بود و هیچ محدودیتی برای خریداران و فروشندگان وجود ندارد و بازار ارز تجاری براساس سیستم جورسازی و عرضه و تقاضا شکل می‌گیرد و هیچ دخالتی در آن صورت نمی‌گیرد. امروز عرضه بسیار خوب بود و فردا هم حتما معاملات و عرضه ارز بیشتر خواهد شد و طبق قانون بازار ارز توافقی براساس حراج صورت می‌گیرد و به‌نظر ما هم نرخ همین حدود ۶۳ است.

رئیس‌کل بانک‌مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود به ویژگی‌ها و مزیت‌های بازار ارز تجاری اشاره کرد و گفت: نخستین منفعت بازار ارز تجاری، سیستم جورسازی و حراج است و قیمت آن غیردستوری خواهد بود.

وی با بیان اینکه این بازار از کوتاژفروشی و خالی فروشی جلوگیری می‌کند، اظهار داشت: چرا که بانک‌ها کارگزار معاملات هستند و تسویه ریالی و ارزی از طریق دو بانک و همزمان صورت می‌گیرد. بازار ارز تجاری هزینه جستجو را کاهش می‌دهد و نیازی نیست دنبال واردکننده یا صادرکننده بود و اطمینان دارم این بازار به مرجعیت نرخ می‌رسد و دیگر بازار ارز غیررسمی به بازار علامت نخواهد داد.

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه درباره شایعات مطرح شده درخصوص حذف ارز کالاهای اساسی و دارو نیز گفت: برآورد ما این است که امسال ۱۵ میلیارد دلار ارز ۲۸۵۰۰ تومانی به مواد غذایی و دارو اختصاص می‌یابد. یک ماه پیش در جلسات ستاد هماهنگی اقتصادی مطرح شد که ۱۵ میلیارد دلار را به دلیل کسری بودجه دولت ۱۲ میلیارد کنیم اما شخص رئیس جمهور با این پیشنهاد مخالفت کرد. نظر او تامین معیشت مردم است؛ بنابراین هیچ تغییری در تامین کالاهای اساسی و دارو در مورد میزان و نرخ آن مطرح نیست.

رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: می‌گویند سال آینده نرخ ارز کالاهای اساسی افزایش می‌یابد، اما اگر دولت ببیند به معیشت مردم آسیب می‌ رسد تغییری ایجاد نخواهد کرد؛ متاسفانه به این شایعات دامنه می‌زنند و این باعث تغییر رفتار تجار در عرضه کالاها می‌شود. وی از رسانه‌ها خواست به بانک مرکزی کمک کنند تا به این شایعات دامن زده نشود.

رئیس کل بانک مرکزی به موضوع بانک آینده نیز اشاره کرد وگفت: در حوزه اصلاح نظام بانکی، روند تعییرات مهم است و  قاعده می‌گوید هر بانک باید کفایت سرمایه هشت داشته باشد، پارسال کفایت سرمایه نظام بانکی ما منفی ۲ بود و اکنون با افزایش سرمایه ۲۲۰ همتی، به منفی یک بهبود یافته است. بانک‌های ملی، سپه، پارسیان، شهر و ملت افزایش سرمایه داشته‌اند و امیدواریم افزایش سرمایه را به ۴۰۰ همت افزایش دهیم که به معنی افزایش دو برابری است و احتمالا کفایت سرمایه را به ۲ و یا مثبت ۳ برساند.

فرزین با بیان اینکه این اقدام باعث افزایش کیفیت تسهیلات‌دهی بانک‌ها می‌شود، گفت: در مجموع تا امسال افزایش سرمایه بانک‌ها ۴۳ درصد رشد داشته و امیدواریم به بیش از ۷۰ درصد برسد.

رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: برنامه بانک آینده نهایی شده است و در هفته آینده یک جلسه ویژه در خصوص آن خواهیم داشت ضمن اینکه برنامه اصلاحات اساسی بانک آینده به‌زودی کلید خواهد خورد که بر کل نظام بانکی اثرگذار است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: سه هزار و ۵۰۶ صندوق قرض‌الحسنه را شناسایی کردیم که ۹۶ درصد آنها کوچک هستند یعنی زیر ۲۰۰ میلیون تومان سرمایه دارند. برای صندوق‌های کوچک بروکراسی و نظارت سخت‌گیرانه‌ای در نظر نداریم و صرفا هر ۶ ماه گزارش می‌گیریم اما برای صندوق‌های متوسط بالای ۲ میلیارد و بزرگ بالای ۱۰۰ میلیارد هم باید نظارت سامانه‌ای صورت بگیرد و هم حسابرسی دقیق شوند.

رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: در نخستین فرصت دستورالعمل مقررات صندوق‌های قرضه‌الحسنه مصوب و ابلاغ می‌شود و با این اقدام سیستم تسهیلات قرض‌الحسنه در کشور گسترش خواهد یافت تا خانوارها حمایت شوند.

فرزین در بخش دیگری از گفت‌وگوی تلویزیونی خود درخصوص وام ازدواج و فرزندآوری نیز گفت: ۲۳ درصد تسهیلات نظام بانکی به خانوارها پرداخت می‌شود درحالی که قبلا ۱۴ درصد بود.

وی گفت: ۱۶۴ همت وام ازدواج به ۴۹۰ هزار نفر پرداخت شده است و تا پایان سال طبق قانون باید ۲۰۰ همت تسهیلات بدهیم اما اکنون ۵۲ درصد از دستور قانون جلوتریم و این اقدام برای کاهش صف وام ازدواج صورت گرفته است.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: تسهیلات فرزندآوری ۳۵ همت به ۴۳۵ هزار نفر پرداخت شد که ۱۰۲ درصد تحقق نسبت به تکلیف قانونی دارد و ۴۸۰ هزار نفر در بحث تسهیلات ازدواج و در بحث وام فرزندآوری در صف هستند که ۱۹۱ همت منابع نیاز دارد.

فرزین درخصوص موضوع نقدینگی در کشور نیز گفت: نرخ رشد نقدینگی را برای سال قبل ۲۵ درصد اعلام کردیم و خوشبختانه به هدف رسیدیم و امسال هم نرخ هدف را کانال ۲۵ درصد اعلام کرده‌ایم و طی سال جاری شوک‌های متعددی را تجربه کردیم؛ بنابراین برای جلوگیری از انسداد پولی، نقدینگی برخی بخش‌ها را تامین کردیم و اکنون نرخ رشد به ۲۸.۱ درصد رسیده است.

وی گفت: نرخ رشد پایه‌پولی نیز همین حدود است و به خوبی تحت کنترل است و برای اینکه صنعت و کشاورزی دچار مشکل نشوند ۲۵۰ همت بسته اعتباری درنظر گرفته‌ایم و برای صنعت نفت هم تامین مالی ارزی و ریالی پیش‌بینی شده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه