معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
اعتماد به بخش خصوصی در حوزه فرهنگ و هنر ضروری است
معاون حقوقی و امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد گفت: اعتماد به بخش خصوصی در حوزه فرهنگ و هنر و همچنین برون سپاری برخی اختیارات و کارها از اهمیت زیادی برخوردار است و هر جا اطمینان کردیم، مزیتهای قابل توجهی در ارتقا سطح کمی و کیفی حاصل شده است.
، در مراسم ویژه ای با حضور اهالی فرهنگ، ادب، هنر، رسانه و مقامات استانی و کشوری، حمیدرضا قانعی تودیع و مهدی رنجبر به عنوان مدیر کل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس معارفه شد.
معاون حقوقی و امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد در این مراسم گفت: اعتماد به بخش خصوصی در حوزه فرهنگ و هنر و همچنین برون سپاری برخی اختیارات و کارها از اهمیت زیادی برخوردار است و هر جا اطمینان کردیم، مزیتهای قابل توجهی در ارتقا سطح کمی و کیفی حاصل شده است.
مهدی محمدی اظهار کرد: استان فارس استان هزاران ساله است و در طول سالهای گذشته دارای فراز و نشیبهای خاصی بوده و هست؛ این استان از حساسیتهای خاصی به لحاظ فرهنگی و هنری برخوردار است و بزرگانی از رشتههای مختلف هنری در این استان فعال هستند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت فرهنگ و ارشاد با اشاره به اینکه فارس در همه هنرهای هفتگانه سرآمدان و هنرمندان شاخصی دارد، ادامه داد: در صدد هستیم نظر خاصی به استان فارس داشته باشیم تا بتوانیم با امکانات حداقلی حداکثر رضایت را در اهالی فرهنگ و هنر ایجاد کنیم.
او به اهمیت مضاعف فرهنگ نسبت به اقتصاد اشاره کرد و گفت: امیدواریم با بضائت کمی که داریم بتوانیم این رویکرد را در جامعه نهادینه کنیم.
محمدی با بیان اینکه بهبود وضعیت فرهنگ و هنر استان فارس در دستور کار است، گفت: قصد داریم با سیاستهای جدید وزارت، دست مدیران کل را در استانها باز بگذاریم و اختیارات بیشتری به مدیران کل بدهیم.
معاون وزیر ارشاد گفت: در هر جا تفویض اختیار به مدیران داده شد، این رویکرد مورد استقبال اهالی فرهنگ و هنر قرار گرفت؛ در حال حاضر ادامه دادن این رویه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگری می شود و تمام تلاش خود را به کار میگیریم تا مشکلات اهالی هنر را با تفویض اختیارات حل و فصل کنیم.
محمدی با اشاره به اینکه در این دوره وضعیت معیشت کارکنان اداره کل هم مورد توجه وزارت است، گفت: مدیرکل جدید فارس تعاملات استانی را با هدف پیشبرد اهداف فرهنگی و هنری فراموش نکند؛ هم تعاملات با دستگاههای همخانواده ارشاد و هم تعاملات برون دستگاهی برقرار و حفظ شود و جلسات و نشستها به صورت مستمر برگزار شود.
محمدی با تاکید بر اهمیت برگزاری ماهانه شورای هماهنگی افزود: کارگروههای مشورتی و تخصصی ایجاد و از تجارب هنرمندان و مشاهیر بهره گرفته شود.
او با بیان اینکه سیاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که مدیران کل استانی از درون ادارات کل انتخاب و منصوب شوند، گفت: حتی اگر استانی فردی در تراز مدیرکل نداشته باشد از استانهای همجوار بهره میگیریم؛ در هر صورت مدیران کل باید از مجموعه فرهنگ و ارشاد باشند.
توجه به حوزه فرهنگ، لازمه حفظ تعادل در نظام سیاسی و امنیتی است
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس در این مراسم گفت: آسیب حوزه فرهنگی با تسری به نظام سیاسی منجر به برهم خوردن تعادل در این حوزه می شود اگر دچار بی تعادلی شویم، در نظام امنیتی هم تمرکز لازم را نخواهیم داشت.
حجت الله رضایی، اظهار کرد: هر حکومتی یا حاکمیتی دارای نظامات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی است؛ اگر در نظام اقتصادی دچار چالش جدی شویم اثرات آن را در قالب آسیبهای اجتماعی در نظام اجتماعی مشاهده خواهیم کرد؛ اگر در این دو نظام دچار چالش شدیم این چالشها در نظام فرهنگی تحت بحران هویت خود را نشان میدهد.
سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس ادامه داد: در نظام اقتصادی میتوان در مدت زمان کوتاهی با تغییر در سیاست و اعمال برنامه کوتاه مدت مسایل را حل کرد، در نظام سیاسی با یک تغییر گفتمانی مسایل حل میشود اما نقطهای که اگر دچار آسیب شویم چند دهه با آن درگیر خواهیم بود نظام فرهنگی است.
رضایی فرهیختگان و هنرمندان را تولید کنندگان فکر و اندیشه دانست و گفت: هنرمندان فکر و اندیشه تولید و در جامعه توزیع میکنند.
معاون استاندار فارس اضافه کرد: اگر توجه ویژه به حوزه فرهنگ نشود در تمام نظامات دچار چالش میشویم بنابراین ماموریت اداره کل فرهنگ و ارشاد ماموریت مهم و تأثیرگذاری است.
او با بیان اینکه تمدن بشری در طول سالها موج های مختلفی را پشت سرگذاشته؛ گفت: موج اول، موج انقلاب زمین و کشاورزی است که چندین هزار سال طول کشید که بشر از این موج عبور کند؛ انقلاب صنعتی به عنوان موج دوم یا انقلاب دوم شناخته میشود که دوره کوتاهی نزدیک به ۳۰۰ سال را پشت سر گذاشت؛ یعنی ۳۰۰ سال طول کشید که بشر از موج دوم زندگی خود عبور کرد؛ با نگاهی به این دوران میتوان گفت رفته رفته شاهد کوتاه شدن دوران این امواج در تاریخ تمدن بشری هستیم.
رضایی موج سوم تمدن بشری را موج فناوری و اطلاعات دانست و افزود: موج سوم زندگی بشری هم چند دهه بیشتر طول نکشید؛ امروز هم در آستانه موج چهارم که هوش مصنوعی خوانده میشود هستیم؛ آماده شده برای رویارویی با این موج یک ضرورت زندگی بشری است.
وی بیان کرد: در واقع ما باید زیرساختها را قبل عبور از هر کدام از این موج ها مهیا کنیم؛ هر جامعهای که خود را آماده نکند به ویرانی دچار خواهد شد؛ مدیران باید برنامه مدیریت خود را در حوزه نرمافزاری و سختافزاری مهیا کنند.
معاون استاندار فارس با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی مورد توجه ویژه قرار گیرد، گفت: تاکید استاندار مورد توجه قرار گرفتن پیوند بین دین، حماسه و هنر است و گفتمان وفاق ملی باید از ادارهکل فرهنگ و ارشاد به عنوان یک مرکز مهم در جامعه نهادینه شود.
ارسال نظر