English

وضعیت منابع آبی استان تهران بحرانی است/ ۲.۵ همت برای نشتی آب سد لار نیاز داریم

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای تهران از کاهش ۴۰ درصدی بارندگی‌ها و افت ۷۰ سانتی‌متری سطح آب‌های زیرزمینی استان تهران خبر داد و گفت: با روند کنونی، تأمین نیازهای آبی استان با چالش‌های جدی روبه‌رو خواهد شد.

وضعیت منابع آبی استان تهران بحرانی است/ 2.5 همت برای نشتی آب سد لار نیاز داریم
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

، جهانگیر حبیبی، معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای تهران، در نشست خبری بیستمین نمایشگاه آب و فاضلاب با اشاره به بحران خشکسالی در دهه اخیر، اظهار کرد : آب و هوای استان تهران به سمت خشکی پیش رفته است و عدم بارش‌های مناسب و بارش‌های سیل‌آسا در فصول غیر بارانی، وضعیت آب و هوای منطقه را پیچیده کرده است.

وی افزود: بر اساس آمار، بارندگی سالانه استان تهران ۶۱ میلی‌متر است که نسبت به میانگین تجمعی سنواتی ۴۰ درصد کاهش داشته است.

حبیبی به وضعیت منابع آبی استان تهران اشاره کرد و گفت: ظرفیت اسمی مخازن سدهای استان تهران یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب است، اما در حال حاضر تنها ۳۳۰ میلیون متر مکعب آب در سدها داریم که نسبت به ظرفیت اسمی ۲۵۰ میلیون متر مکعب عقب‌ماندگی داریم.

 وی اضافه کرد: منابع آب زیرزمینی نیز با کسری ۱۳۰ میلیون متر مکعبی مواجه است و در سال‌های اخیر، میانگین افت آب‌های زیرزمینی استان تهران ۷۰ سانتی‌متر بوده است.

معاون شرکت آب منطقه‌ای تهران با اشاره به مصرف آب،عنوان کرد: حجم مصارف آب در استان تهران چهار میلیارد متر مکعب است و با این روند، اگر پروژه‌های تأمین آب به موقع اجرا نشوند، این مقدار مصرفی کفاف نیازهای استان را نخواهد داد.

وی به وضعیت سدهای استان تهران اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار جدید، سدهای امیرکبیر، لیتان، لار، طالقان و ماملو به ترتیب ۳۹ میلیون، ۱۳ میلیون، ۱۴ میلیون، ۲۱۷ میلیون و ۳۸ میلیون متر مکعب آب ذخیره دارند.

حبیبی به وضعیت بحرانی سد لار نیز اشاره کرد و افزود: سد لار به دلیل نشتی آب در وضعیت بحرانی قرار دارد. برای رفع این مشکل، در گذشته از روش تزریق سیمان استفاده کردیم و اگر اعتبار لازم، حدود ۲.۵ همت، تأمین شود، می‌توانیم ظرف سه سال این پروژه را حل و به اتمام برسانیم.

وی در ادامه تأکید کرد: ۵۵ درصد از منابع آبی استان تهران از مخازن سطحی و ۴۵ درصد از منابع آب زیرزمینی تأمین می‌شود. ابزارهای قانونی برای حفاظت از آب‌های سطحی وجود دارد و مقررات خوبی در این زمینه داریم.

حبیبی از اقدامات انجام‌شده در خصوص مدیریت منابع آبی خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۲، دو هزار و ۴۰۰ چاه غیرمجاز را مسدود کردیم و تاکنون در سال جاری نیز دو هزار و ۲۰۰ چاه غیرمجاز دیگر را پر کرده‌ایم.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای تهران با مقایسه سرانه آب تجدیدپذیر در استان تهران با سایر نقاط جهان، تصریح کرد : سرانه آب تجدیدپذیر در استان تهران سالانه تنها ۱۷۵ متر مکعب است، در حالی که در سطح جهانی این رقم به ۴۹۰۰ متر مکعب می‌رسد. سرانه آب تجدیدپذیر در کل کشور نیز ۱۴۲۴ متر مکعب است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه