مدیر کل شیلات خوزستان؛
احداث مزارع پرورش ماهی راهکاری جهت جلوگیری از توسعه فرونشست ها
مدیر کل شیلات خوزستان گفت: توسعه طرح های متراکم پرورش ماهی در مناطق روستایی و کم برخوردار در دستور کار قرار دارد و در خرمشهر نیز امسال ۵۸ استخر پرورش ماهی متراکم جدید، تحت نظارت و آموزش شیلات و با حمایت مالی موسسات مالی و اعتباری نظیر بنیاد علوی و بنیاد برکت به بهره برداری رسیده اند.
، سوری میزان تولید ماهیان گرمابی در شهرستان خرمشهر طی سال گذشته را بیش از ۲۳ هزار تن اعلام کرد و افزود: با همت و تلاش تولیدگنندگان و پرورش دهندگان و برنامه ریزی های صورت پذیرفته، در سال جاری شاهد رشد تولید آبزیان در این شهرستان خواهیم بود.
وی با اشاره به موضوع مدیریت پساب آبزی پروری جهت تولید پایدار خاطرنشان کرد: یکی از محدودیتهای اصلی در مسیر توسعه صنعت آبزیپروری، دسترسی به آب شیرین با کیفیت مطلوب است و ماهی جزو محیط زیست است و مزارع آبزی پروری به عنوان یک بیوفیلتر بزرگ و تالاب مصنوعی عمل می کنند که علاوه بر اینکه شرایط زیست و رشد آبزیان و سایر گونه ها را فراهم می کنند همزمان در حال خودپالایی هستند.
مدیر کل شیلات خوزستان با بیان اینکه پرورش دهندگان به صورت فصلی فاکتورهای فیزیکوشیمایی آب را پایش و اندازه گیری می کنند و براساس آزمایشات کنترل کیفی آب و مطالعات صورت گرفته، آب خروجی مزارع آبزی پروری در مورد بعضی از شاخص های فیزیکوشیمیایی آب نسبت به آب منبع اولیه آبگیری حتی از شرایط مطلوبتری برخوردار است.
سوری یادآورشد: بخشی از تولیدات سالانه استان از طریق استخرهای دو منظوره کشاورزی تامین می شود و در این باره علاوه بر افزایش بهره وری، رشد تولید و اشتغالزایی موجب بهبود معیشت کشاورزان و توسعه مشاغل فصلی می شود.
وی راهکارهایی برای کاهش آلایندگی آب خروجی و بازچرخش آب و کمک به خودپالایی از جمله استفاده از روش های نوین در آبزی پروری و استفاده از بهبود دهنده های کیفیت آب، توسعه مکانیزاسیون مزارع، استفاده از هواده ها، حذف و کاهش کوددهی و... مطرح کرد.
مدیر کل شیلات خوزستان همچنین ادامه داد: احداث مزارع پرورش ماهی می تواند بعنوان یکی از روش های موثر در تغذیه و تقویت سفره های آب زیرزمینی و جلوگیری از توسعه فرونشست ها به ویژه در نیمه شمالی استان خوزستان رودخانه کارون، دز و کرخه مطرح شود.
ارسال نظر