English

با حضور معاون رییس جمهور انجام شد؛

افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۳۷۹ پروژه شهری، محیط زیستی و حمل ونقل عمومی در شیراز

با حضور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییس جمهور، استاندار فارس، شهردار و مسئولان استانی؛ مراسم افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۳۷۹ پروژه شهری، محیط زیستی و حمل ونقل عمومی با اعتبار بیش از ۱۶۴۴۰۰میلیارد ریال همزمان با دهه فجر انجام شد.

افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۳۷۹ پروژه شهری، محیط زیستی و حمل ونقل عمومی در شیراز
به گزارش خبرگزاری موج از فارس

، عبدالکریم حسین زاده معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، امروز ۱۶ بهمن ماه در مراسم افتتاح پروژه‌های عمرانی شیراز، تأکید کرد: فارس با داشتن منابع عظیم، اکوتوریسم، گردشگری سلامت و ظرفیت‌های صنعتی می‌تواند به یکی از مراکز اصلی ثروت‌آفرینی در کشور تبدیل شود و دولت از تمام توان خود برای پیشرفت این استان استفاده خواهد کرد.

حسین زاده با تأکید بر جایگاه تاریخی و فرهنگی استان فارس، گفت: افتخار می‌کنم که در سرزمینی حضور دارم که از کوروش تا حافظ و سعدی، تاریخ و ادبیات را به کمال رسانده و در کنار آن، حرم شاهچراغ نمادی از اسلامیت و هویت این استان است. فارس، استانی ثروتمند با ظرفیت‌های عظیم است و دولت وفاق ملی تلاش دارد با بهره‌گیری از تمامی منابع درون‌سرزمینی، توسعه و تعالی آن را محقق کند.

وی با اشاره به اهمیت توانمندسازی جوامع محروم و زنان در مسیر توسعه افزود: محرومیت و فقر در شأن مردم این سرزمین نیست. ما باید شرایطی فراهم کنیم که افراد از پوشش نهادهای حمایتی خارج شده و خودشان تولیدکننده باشند. به‌ویژه زنان که می‌توانند نقشی عظیم در توسعه اقتصادی و اجتماعی ایفا کنند. توسعه و حکمرانی باید به مردم سپرده شود و این دولت اعتماد به مردم را یک اصل اساسی می‌داند.

حسین‌زاده با اشاره به نقش فارس در حوزه گردشگری، به‌ ویژه اکوتوریسم و گردشگری سلامت، اظهار کرد: ظرفیت‌های فارس در این حوزه کم‌نظیر است و دولت اصرار دارد از این پتانسیل‌ها به‌ درستی برای توسعه استان بهره بگیرد. هیچ قدرتی بالاتر از همبستگی و اتحاد مردم نیست و ما به‌عنوان دولت، خود را تابع و مطیع ملت می‌دانیم.

معاون رئیس‌جمهور همچنین به چالش‌های اقتصادی کشور و لزوم تمرکز بر نوآوری اشاره کرد و گفت: با وجود شرایط اقتصادی سخت، باور داریم که کار نشد ندارد. اگر به خلق پول و پرورش ایده‌های جدید چه در دولت و چه در بخش خصوصی توجه کنیم، می‌توانیم پیشرفت کنیم. همچنین باید فضای آموزشی مناسبی برای نسل آینده فراهم کنیم تا استعدادهایی مانند مریم میرزاخانی‌ها در کشور پرورش یابند و مجبور به مهاجرت نشوند.

وی در پایان بر لزوم احیای ظرفیت‌های صنعتی، توسعه روستایی و رفع ناترازی انرژی تأکید و عنوان کرد: فارس، استانی با فرصت‌های عظیم و منابع زیرزمینی غنی است که می‌تواند نقشی فراتر از یک استان ایفا کرده و به یکی از منابع مهم درآمدی کشور تبدیل شود. دولت برای پیگیری این ظرفیت‌ها کم نخواهد گذاشت.

توسعه باید به‌صورت متوازن در تمامی نقاط استان رقم بخورد

حسینعلی امیری استاندار فارس، در این مراسم با اشاره به تقارن ایام دهه فجر با اعیاد شعبانیه، ضمن تبریک این مناسبت‌ها به مردم استان، بر اهمیت توسعه پایدار و کاهش فقر در فارس تأکید کرد و گفت: استان فارس به دلیل شرایط اقلیمی و پراکندگی بالای جمعیت، با دیگر استان‌هایی که جمعیت متمرکز دارند، تفاوت دارد. این استان بیشترین تعداد روستا را در کشور داراست و در حال حاضر ۳۴۰ هزار نفر تحت حمایت کمیته امداد هستند. این آمار زمانی ارزشمند است که بتوانیم با توانمندسازی، جمعیت تحت پوشش را کاهش دهیم و زمینه خودکفایی آن‌ها را فراهم کنیم.

وی با تأکید بر اهمیت نگاه اصولی به توسعه روستایی ادامه داد: اگر به روستاها به‌عنوان بخشی از نظام سکونتی کشور نگاه کنیم، شاهد مهاجرت بی‌رویه به شهرها نخواهیم بود. در غیر این صورت، گسترش سکونتگاه‌های غیررسمی و حاشیه‌نشینی، زمینه‌ساز آسیب‌های اجتماعی خواهد شد. توسعه باید به‌صورت متوازن در تمامی نقاط استان رقم بخورد تا روستاهای محروم به مناطق توسعه‌ یافته تبدیل شوند و روند مهاجرت معکوس شکل بگیرد.

استاندار فارس با اشاره به ظرفیت‌های گسترده این استان افزود: تمامی مناطق کشور در حوزه‌های مختلف استعدادهای خاص خود را دارند. باید از فرصت‌هایی که در اختیار داریم، در سایه دوستی و همدلی برای توسعه بهره ببریم. بر اساس آموزه‌های قرآنی، وقتی از شکوفایی استعدادها، عدالت و رفع تبعیض سخن می‌گوییم، در واقع به ارزش‌های انسانی اشاره داریم. مسیر تعالی و پیشرفت پایانی ندارد و همواره مرتبه‌ای بالاتر برای دستیابی به فضیلت‌های انسانی وجود دارد.

وی با تأکید بر نقش مدیریت شهری در بهبود شرایط زندگی مردم تصریح کرد: فعالیت‌های عمرانی در راستای رفاه بندگان خدا و تحقق اهداف قانون اساسی است. هرچه مشکلات مردم کمتر و رفاه آن‌ها بیشتر باشد، استعدادهایشان شکوفا خواهد شد و مسیر بندگی و معنویت با سرعت بیشتری طی خواهد شد.

استاندار فارس بر لزوم نگاه انسانی و عادلانه به توسعه تأکید کرد و گفت: مسیر بندگی خداوند از خدمت به بندگانش می‌گذرد. باید با برنامه‌ریزی دقیق، زمینه‌ای فراهم کنیم که عدالت اجتماعی، رفاه و توسعه همه‌جانبه در استان محقق شود.

شهرداری شیراز

افتتاح ۴۰۰ پروژه شهری تا عید سعید فطر

شهردار شیراز در این مراسم با اشاره به پیشرفت‌های شهری این کلان‌شهر، اعلام کرد: شیراز در بین ۸۰ کلان‌شهر آسیا به‌عنوان پایتخت محیط زیست انتخاب شده است. این عنوان، نتیجه وجود بیش از یک‌هزار هکتار باغات، فرهنگ شهروندی و تلاش‌های گذشته برای حفظ محیط زیست است.

محمدحسن اسدی به اقدامات شهرداری در حوزه ساماندهی مشاغل مزاحم اشاره کرد و گفت: شهرداری شیراز ۲۸ هکتار زمین برای سایت ساماندهی مشاغل مزاحم خریداری کرده بود که قرار بود به ارزش ۳۵۰ میلیارد تومان به فروش برسد. اما به‌جای آن، یک طرح سرمایه‌گذاری جدید برای ساماندهی و انتقال ضایعات‌فروشان در نظر گرفتیم و یک بسته سرمایه‌گذاری ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومانی برای این سایت تعریف شد. تمام ضایعاتی‌ها به این مکان منتقل و مشکلات زباله‌گردی که موجب آلودگی معابر و نازیبایی شهر شده است، برطرف خواهد شد.

شهردار شیراز با اشاره به اهمیت محیط زیست، تأکید کرد: ما مدیون محیط زیست هستیم و باید حفظ آن را جدی بگیریم. شهر شیراز با شش شهر دنیا خواهرخوانده است و از تجربه‌های بین‌المللی برای توسعه پایدار بهره خواهد برد. برای مثال، شهر نانجینگ چین با ۱۰ میلیون نفر جمعیت و بودجه‌ای ۱۰ برابر شیراز، بخش زیادی از منابع خود را به محیط زیست و درمان اختصاص می‌دهد.

اسدی در ادامه، از تعریف ۴۰۰ پروژه شهری تا عید سعید فطر خبر داد و گفت: شهرداری شیراز در ایام دهه فجر تا عید فطر، ۴۰۰ پروژه عمرانی به ارزش ۲۹ هزار میلیارد تومان تعریف کرده است. دو ابرپروژه شامل بزرگ‌ترین زیرگذر شهری به طول بیش از ۲ کیلومتر و اعتبار ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، و یک پل چندسطحی با عرشه پنج کیلومتر، از جمله پروژه‌های شاخصی هستند که زودتر از موعد به بهره‌برداری خواهند رسید.

شهردار شیراز همچنین از آغاز ۳۷۹ پروژه خدمات شهری، محیط زیستی و حمل‌ونقل عمومی در قالب چهل و سومین جهش عمرانی شیراز خبر داد و افزود: این پروژه‌ها شامل توسعه مشاغل شهری، بهسازی آرامستان‌ها، مدیریت پسماند، توسعه آتش‌نشانی، گسترش فضای سبز، احداث سرویس‌های بهداشتی عمومی، جمع‌آوری آب‌های سطحی، بهسازی معابر، احداث بازارچه‌های شهروندی و توسعه ایستگاه‌های آتش‌نشانی است.

وی با اشاره به توسعه حمل‌ونقل ریلی در شیراز گفت: در شورای ششم و دوره مدیریت کنونی شهرداری، سه بزرگراه و فاز اول خطوط مترو را به بهره‌برداری رساندیم. شیراز تنها کلان‌شهر ایران است که چهار خط مترو را به‌صورت هم‌زمان احداث می‌کند. خط یک مترو روزانه حدود ۱۱۵ هزار مسافر را جابه‌جا می‌کند، ۱۰ کیلومتر از خط دو به بهره‌برداری رسیده و ادامه آن تا ایستگاه کلبه سعدی در سال آینده تکمیل خواهد شد. همچنین، کار احداث خط سه مترو به طول ۱۲ کیلومتر آغاز شده است و عملیات اجرایی خط چهار نیز به‌زودی شروع می‌شود.

شهردار شیراز با اشاره به کمبود واگن‌های مترو در شیراز، از معاون رئیس‌جمهور درخواست کرد که برای این موضوع تدبیری اندیشیده شود.

اسدی همچنین به اقدامات شهرداری در حوزه محرومیت‌زدایی اشاره کرد و افزود: از زمان آغاز شورای ششم، یک کمیسیون ویژه محرومیت‌زدایی تشکیل شد و ۳ درصد از کل بودجه شهرداری شیراز، معادل ۸۰۰ میلیارد تومان، به این حوزه اختصاص یافته است. در این راستا، ۱۸ دستگاه اجرایی و ادارات مختلف همکاری دارند، اما شهرداری به‌تنهایی قادر به حل این مسئله نیست و نیازمند هم‌افزایی میان تمامی نهادها برای دستیابی به نتیجه مطلوب هستیم.

شهرداری شیراز

رشد هفت برابری بودجه شهرداری شیراز 

در ادامه سید ابراهیم حسینی رئیس شورای اسلامی شهر شیراز، اعلام کرد: در دوره شورای ششم، رویکردی ۷۲گانه برای مدیریت شهری تدوین شده که بر اساس آن، حوزه خدمات شهری و فرهنگی در اولویت ویژه قرار دارند.

حسینی با اشاره به افزایش چشمگیر بودجه شهرداری شیراز اظهار کرد: روز اولی که کار را در شورای اسلامی شهر آغاز کردیم، بودجه شهرداری ۶ هزار و ۱۶۰ میلیارد تومان بود، اما امروز این رقم به ۴۲ هزار میلیارد تومان رسیده که رشدی هفت‌برابری را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳، بودجه فرهنگی ۱۲ برابر و بودجه خدمات شهری ۱۱ برابر شده است، تصریح کرد: در ۶ مأموریت ویژه‌ای که وزارت کشور برای شهرداری‌ها تعریف کرده، ما سعی کرده‌ایم جهشی چشمگیر را رقم بزنیم.

حسینی همچنین به سرمایه‌گذاری‌های کلان در شهر شیراز اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۱، میزان سرمایه‌گذاری شهری ۱۵ هزار میلیارد تومان بود که در سال ۱۴۰۲ به ۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافت. امسال این رقم به ۲۶ هزار میلیارد تومان رسیده و برای سال آینده بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

وی در ادامه افزود: تحقق بودجه شهرداری در سال ۱۴۰۱ به ۱۰۲ درصد و در سال ۱۴۰۲ به ۱۰۵ درصد رسیده است که نشان‌دهنده عملکرد موفق مدیریت شهری در جذب منابع مالی است.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه خدمات شهری، بیان کرد: در این حوزه، ۱۸ عنوان مشخص هدف‌گذاری شده بود که تمامی آن‌ها به تحقق رسیده‌اند. آنچه امروز در شیراز می‌بینیم، نتیجه وفاق، برادری، محبت و همدلی میان شورا، شهرداری و مدیریت ارشد استان است.

شهرداری شیراز

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه