English

وزیر علوم:

کرسی‌های یونسکو روحیه خلاقیت را در بین محققان ترویج می‌دهد

سیمایی صراف، وزیر علوم تصریح کرد: کرسی‌های یونسکو روحیه نوآوری و خلاقیت را در بین محققان و دانشجویان ترویج می‌دهند و با حمایت از پروژه‌های تحقیقاتی و نوآورانه می‌توانیم به پیشرفت‌های عظیم علمی و فناوری دست یابیم که تاثیرات مثبت آنها بر جامعه ما بی‌نظیر خواهد بود.

کرسی‌های یونسکو روحیه خلاقیت را در بین محققان ترویج می‌دهد
به گزارش خبرگزاری موج

، حسین سیمایی صراف روز چهارشنبه در نشست هم‌اندیشی کرسی‌های یونسکو در ایران که با حضور حسن فرطوسی؛ رئیس کمیسیون ملی یونسکو در ایران، روسای دانشگاه‌های میزبان کرسی ها و روسای کرسی‌های یونسکو در محل این کمیسیون در حال برگزاری است، سخن خود را با طرح این سوال آغاز کرد که چه چیز باعث می‌شود یک جامعه به سمت پیشرفت و توسعه پایدار حرکت کند و آیا این پیشرفت صرفاً وابسته به منابع مالی و اقتصادی است یا اینکه آنچه ما نیاز داریم یک بنیان علمی و فرهنگی قوی‌تر است؟

وی گفت: یونسکو به عنوان مهم‌ترین نهاد علمی فرهنگی بین‌المللی همواره تلاش کرده تا با معرفی و تاسیس کرسی‌های مختلف زمینه را برای تبادل دانش و تجربه علمی فراهم آورد.

وزیر علوم افزود: این کرسی‌ها نه تنها به ارتقای آموزش و پژوهش کمک می‌کنند بلکه به ایجاد تفکر و نقاد و روحیه‌ پژوهشگری در آینده نیز می‌انجامد.

سیمایی به نقش مهم کرسی‌ها در تبادل فرهنگی و علمی اشاره و کرسی‌های یونسکو را فضایی برای ایجاد همکاری‌های بین‌المللی عنوان کرد که در آن پژوهشگران و دانشمندان از کشورهای مختلف می‌توانند تجربیات خود را به اشتراک بگذارند و از یکدیگر بیاموزند.

وی معتقد است: این تبادل اطلاعات به ما امکان می‌دهد که درک بهتری از چالش‌های جهانی داشته باشیم و راه‌حل‌های موثرتری را برای آن ارائه دهیم.

وزیر علوم دومین نکته را تاکید بر اهمیت پژوهش‌های علمی و نوآورانه عنوان کرد و گفت: کرسی‌های یونسکو روحیه نوآوری و خلاقیت را در بین محققان و دانشجویان ترویج می‌دهند و با حمایت از پروژه‌های تحقیقاتی و نوآورانه می‌توانیم به پیشرفت‌های عظیم علمی و فناوری دست یابیم که تاثیرات مثبت آنها بر جامعه ما بی‌نظیر خواهد بود.

سیمایی سومین نکته را توجه به نیازهای محلی و برنامه‌ریزی برای توسعه پایدار بیان کرد و گفت: کرسی‌های یونسکو با تاکید بر پژوهش‌های مبتنی بر نیازهای محلی می‌تواند به ما کمک کند تا برنامه‌های علمی و آموزشی را طراحی کنیم که در راستای توسعه پایدار جامعه ما باشد این می‌تواند موجب کاهش فقر و نابرابری اجتماعی و در نهایت به بهبود کیفیت زندگی شهروندان منجر شود.

وی این را هم اضافه کرد که نقش نهادهای میزبان کرسی‌ها را نباید نادیده گرفت و همگان اعم از روسای کرسی‌ها، روسای دانشگاه‌های میزبان کرسی‌ها و به تبع آن وزارت علوم، متوجه مسئولیت‌های خود در حمایت و تامین منابع مالی برای تقویت عملکرد و توسعه کرسی‌هایی باشیم، هرچند می‌دانیم که در این زمینه مشکلات فراوان وجود دارد.

وزیر علوم گفت: مساله مهم دیگری که باید به آن توجه کرد نقش کرسی‌های یونسکو در دیپلماسی علمی است، در دنیای امروز دیپلماسی به معنای تبادل افکار و فرهنگ‌ها ضروری است و کرسی‌ها می‌توانند فضای همکاری بین‌المللی کشورها با یکدیگر را هماهنگ کنند و روابط تجاری قوی‌تری برقرار سازند.

وی ادامه داد: این روابط فقط محدود به همکاری‌های دانشگاهی نمی‌شود بلکه می‌تواند به کاهش تنش‌ها و افزایش صلح میان کشورها منجر شود.

سیمایی گفت: دانش، اساسی‌ترین نیاز بشر برای پیشرفت و توسعه پایدار جامعه‌هاست که متاسفانه در دنیای امروز ما با موانع متعددی در حوزه ارتباطات علمی بین‌المللی روبه‌رو هستیم از جمله تحریم‌های علمی که همچنان بر روابط علمی ما تاثیر می‌گذارد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه