عید امسال نیز دانش آموزان ابتدایی پیک نخواهند داشت/ طرح عید و هنر و داستان برگزار می شود
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: عید امسال مدارس با هیچ توجیحی پیک نخواهند داشت و طرح عید و هنر و داستان برگزار می شود.
، رضوان حکیم زاده در نشست خبری که امروز برگزار شد، اظهارداشت: ۹ میلیون و دویست هزار ۱۶۰ دانش آموز در مدارس سراسر کشور داریم که از این تعداد ۸ میلیون و ۷۸۱ هزار نفرشان دانش آموزان ایرانی بوده است.
وی افزود: در دوره ابتدایی ما ۴۳۸ هزار نفر از دانش آموزان اتباع را در مدارسمان ثبت نام کردیم که حدوداً ۴.۷۵ صدم درصد از کل دانش آموزان دوره ابتدایی را تشکیل میدهند.
معاون آموزش ابتدایی با عنوان اینکه ۷۰ هزارو ۲۰۰مدرسه در دوره ابتدایی وجود دارد که حدود ۳۸۷ هزار کلاس درس را شامل می شود، گفت: آموزگارانی که در دوره ابتدایی مشغول تدریس هستند ۲۶۸ هزار نفر هستند.
حکیم زاده در خصوص تراکم کلاسهای درس دولتی دوره ابتدایی، خاطرنشان کرد: در مجموع در مناطق شهری تراکم ۳۰.۴۶ بوده و در مناطق روستایی ۲۲.۲۳ میانگین تراکم دانش آموزان در کلاسها بوده است.
وی تصریح کرد: کلاسهایی که بیش از ۴۰ نفر دانشآموز دارند حدود ۶۴۸ کلاس است، همچنین دانش آموزان بازمانده از تحصیل در شش پایه شچ پایه میشه ۱۶۸۱ نفر هست و ۱۶۸ ۱۸۸۱ دانش آموز داریم در کل دوره ابتدایی تمام پایهها که اینها جزو بازماندگان از تحصیل ما محسوب میشن و در دوره ابتدایی پایه اول دانش آموزان ۶ سال تمام ما که ثبت نام نکردن و بازمانده هستند ۷ هزار و ۱۶۱ نفر بودند از این تعداد بخشی شناسایی و موفق شدیم تعدادی از این افراد را جذب کرده و به مدارس بازگردانیم.
معاون آموزش ابتدایی عنوان کرد: حدود ۱۰۰ هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل شرایطشان پیگیری شده و در سامانهای که ما مشخص کردیم وضعیت آنها شناسایی و اقدامات اولیه انجام گردیده است.
حکیم زاده بیان کرد: در سه محوری که آقای وزیر در برنامه تقدیم خود به مجلس شورای اسلامی برای سال تحصیلی جاری اعلام کرده بودند که این سه هدف شامل توسعه، عدالت و نصیب برابری آموزشی است، ارتقای کیفیت آموزشی و پرورشی با تاکید بر مدارس دولتی بوده و تقویت هویت و احساس تعلق و ارزشمندی برای هر کدام از این اهدافی که ما در نظر گرفته ایم یک سری برنامه دقیق تعریف شده است.
وی اذعان کرد: دستورالعمل مدارس در تراز سند تحول تهیه شده و سعی شده که در دوره ابتدایی برای اینکه این سند اجرا شود ما از جهت آموزشی و تربیتی مدرسهای خواهیم داشت که یک اشتراک نظری ایجاد شود و در راستا ایجاد یک زبان مشترکی بین ما و همکارانمان در استانها و مناطق و مدارس سراسر کشور سعی شد چشم اندازی را با استفاده از سند به صورت خلاصه تهیه گردد از جهت آموزشی گفتیم مدرسهای که در تراز سند تحول بوده که یک محیط پویا، خلاق و یادگیرنده فراهم شود که دانشآموزان به صورت فعال در یادگیری مشارکت کنند.
معاون اموزش ابتدایی بیان کرد: این مدرسه با بهرهگیری از روشهای نوین آموزشی فناوریهای روز و برنامههای درسی غنی به پرورش تفکر انتقادی خلاقیت و مهارتهای حل مسئله در دانشآموزان میپردازه و به نیازهای فردی دانشآموزان هم توجه میکند و استعدادهای متفاوت دانش آموزان را در نظر میگیرد تا بتوانیم آن را شکوفا کنیم.
وی عنوان کرد: تلاش شده کودکان به نحوه ای تربیت شوند شهروندانی مسئولیت پذیر و آگاه شوند از جهت تربیتی هم مدرسه در سند یک محیط صمیمی داشته باشد و در یک محیط تربیتی پرورش دهنده که در آن ارزشهای اسلامی و تعلق به هویت ملی در دانشآموزان نهادینه گردند.
حکیم زاده با اشاره به اینکه تلاش می شود محیطهای مدرسه به گونه ای باشد که بچهها در کنار رشد علمی و مفاهیم درسی که یاد میگیرند بتوانند در سایر ابعاد و زمینهها هم از جمله رشد اجتماعی، رشد عاطفی و مهارتهای لازم را یاد گیرند.
وی با بیان اینکه توجه به خانوادهها به عنوان شرکای یادگیری برای ما بسیار حائز اهمیت است، گفت: توجه به نقش تربیتی معلم به عنوان الگوی تاثیرگذار و حفظ شان و کرامت معلمان تاکید بر تربیت تمام ساعتی و ارتقاء شایستگیهای سواد پایه دانش آموزان، تقویت حس تعلق به مدرسه، احساس ارزشمندی کودکان در مدرسه از طریق ایجاد یک محیط مثبت یادگیری و احترام به همه دانشآموزان چه دانشآموزانی که جز دانشآموزان قوی ما طبقه بندی شده و چه دانش آموزانی که نیازمند توجه هستند از دیگر موارد مهم ما در معاونت آموزش ابتدایی است.
حکیم زاده در ادامه عنوان کرد: تدریج وفاق ملی از طریق فعالیتهای گروهی و یادگیری مشارکتی و شنیدن صدای ذینفعان خصوصاً دانشآموزان ما با توجه به ویژگیهای خاصی که دارند و با تاکید به اینکه نسل امروز نسل متفاوتی از نظر دسترسی به فناوریها هستند به هر میزان که صدای ذینفعانمان را بیشتر بشنویم و بیشتر آنها را در تصمیم گیری و برنامه ریزی ها مشارکت دهیم می توانیم برنامه های بهتری را انجام دهیم.
ارسال نظر