معاون راهآهن اعلام کرد؛
هدفگذاری ۴۵۰ هزار میلیارد تومانی برای جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی در حملونقل ریلی
معاون تأمین سرمایه و حملونقل راهآهن از تدوین برنامهای منسجم برای جذب ۴۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری بخش خصوصی در صنعت ریلی خبر داد و گفت: دستیابی به سهم ۳۰ درصدی حملونقل ریلی و افزایش ترانزیت به ۴۰ میلیون تن نیازمند حضور فعالتر بخش خصوصی و اجرای مشوقهای هدفمند است.

، نورالله بیرانوند، معاون تأمین سرمایه و حملونقل راهآهن جمهوری اسلامی ایران در آیین سرمایهگذاری در صنعت حملونقل ریلی کشور با حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی و فعالان این حوزه، از تدوین برنامهای منسجم برای جذب سرمایهگذاری در بخش ریلی کشور خبر داد.
بیرانوند با اشاره به اهداف کمی برنامه هفتم توسعه، اظهار داشت: افزایش سهم حملونقل ریلی به ۳۰ درصد و همچنین ارتقای ظرفیت ترانزیت به ۴۰ میلیون تن با محوریت ریل از جمله اهداف کلیدی این حوزه است که تحقق آن نیازمند برنامهای جامع با الزامات مشخص و عملیاتی است.
وی افزود: با الهام از اهداف کلان برنامه هفتم توسعه و سیاستهای عملیاتی راهآهن، نقشه راهی برای جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزههای مختلف از جمله زیرساخت، ناوگان و بخشهای غیرعملیاتی طراحی شده است.
بیرانوند ارزش کلی این برنامه را ۶.۴ میلیارد دلار معادل حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و تصریح کرد: ۷۷ درصد از این سرمایهگذاریها مربوط به توسعه ناوگان است، در حالی که برای بخش زیرساخت، به دلیل محدودیتهای ساختاری، به مشوقهای قویتری نیاز داریم.
وی در ادامه گفت: در بخش زیرساخت، ۷۵ درصد سرمایهگذاریها به احداث خطوط جدید راهآهن اختصاص دارد، ۱۶ درصد به اتصال خطوط صنعتی به مراکز بار و مابقی به پروژههای مکانیکی مرتبط خواهد بود.
معاون راهآهن با تأکید بر ضرورت رقابتپذیری سرمایهگذاریها در صنعت ریلی اظهار کرد: سرمایهگذاری در این بخش باید دارای مزیت رقابتی و بازدهی مطلوب برای بخش خصوصی باشد. اسفندماه سال گذشته، ۳۳۰ میلیارد تومان تحت عنوان یارانه سود و حمایتهای مالی به سرمایهگذاران پرداخت شده است.
وی از معرفی ۳۰ پروژه به ارزش حدود ۴ هزار میلیارد تومان به بانک ملی خبر داد و گفت: امیدواریم در سال جدید حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان منابع جدید مالی به این پروژهها تزریق شود.
بیرانوند افزود: راهآهن آماده مشارکت با صنایع بزرگ در تأمین مالی پروژههای ریلی است و طرحهای مشارکتی نیز در قالب سازوکارهای تعریفشده توسط سازمان برنامه و بودجه در دستور کار قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری موج، امروز با حضور وزیر راه و شهرسازی تفاهم نامه ای با سرمایه گذاری ۶۱ هزار میلیارد تومان برای خرید و تولید ۳۰۰ دستگاه مسافری خود کشش دیزلی، ۵۰ دستگاه لکوموتیو باری، ۶۰۰ دستگاه واگن باری مخزن دار، همچنین تفاهم نامه سرمایه گذاری به ارزش ۳ هزار میلیارد تومان برای خرید و تولید ۶۵۰ دستگاه انواع واگن باری از نوع فله بر مخصوص حمل غلات با ظرفیت تولید داخل و مشارکت سازنده های داخلی و انتقال دانش فنی انجام شد.
ارسال نظر