English

معاون بازرگانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی:

کمبود روغن با ورود روزانه ۲۰۰ تن روغن جبران می شود

معاون بازرگانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: روزانه حدود ۲۰۰ تن انواع روغن وارد استان خراسان رضوی می‌شود.

کمبود روغن با ورود روزانه ۲۰۰ تن روغن جبران می شود
به گزارش خبرگزاری موج از خراسان رضوی

، حمید جنتی اظهار کرد: روزانه حدود ۲۰۰ تن انواع روغن وارد استان خراسان رضوی می‌شود؛ هر چند تأمین پایدار روغن نباتی نیازمند هماهنگی سریع‌تر بین دستگاه‌های مسئول در سطح ملی است.

معاون بازرگانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: هم‌اکنون در سطح استان با تمام توان در حال مدیریت وضعیت هستیم تا از بروز بحران جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه مردم و صاحبان صنوف می‌توانند با گزارش موارد مشکوک به سامانه ۱۲۴ یا ۱۳۵، ما را در شناسایی تخلفات یاری دهند، بیان کرد: باید توجه داشت که تأمین کالاهای اساسی از جمله روغن نباتی در سطح کلان برعهده وزارت جهاد کشاورزی است، اما برخی عوامل بیرونی و بین‌دستگاهی نیز در بروز این مشکل نقش داشته‌اند.

جنتی ادامه داد: از این عوامل می‌توان به مشکلات ارزی و تأمین نقدینگی توسط بانک مرکزی برای واردات مواد اولیه (روغن خام) اشاره کرد که موجب تأخیر در تأمین ورودی کارخانه‌ها شده است.

معاون بازرگانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: افزایش قیمت‌های جهانی و به دنبال آن افزایش قیمت انواع روغن در دی‌ماه سال گذشته توسط سازمان حمایت و افزایش تقاضا در ایام پایانی سال به‌ویژه در ماه مبارک رمضان و عید نوروز ۱۴۰۴ و افزایش تقاضا به دلیل اعلام کالابرگ الکترونیکی و از طرفی تعطیلی کارخانجات تولید روغن به‌دلیل تعطیلی ابتدای سال و تعمیرات اساسی کارخانجات نیز مضاعف بر این موضوعات شد.

وی افزود: همچنین عدم تخصیص یا تأخیر در صدور مجوزهای واردات و ثبت سفارش از سوی مراجع ذی‌ربط مانند وزارت صمت و بانک مرکزی نیز عامل مؤثری بوده است. نبود سامانه جامع و شفاف در زنجیره تأمین و توزیع، باعث شده استان‌ها و سازمان‌های استانی اطلاعات لازم برای پیش‌بینی، پیگیری و مدیریت بازار را نداشته باشند.

جنتی با اشاره به اقدامات سازمان جهاد کشاورزی استان در سال جاری برای تأمین روغن مصرفی موردنیاز استان، گفت: از همان ابتدای بازگشایی کارخانه‌ها، کارگروه‌های نظارتی با حضور نمایندگان جهاد کشاورزی، تعزیرات صنعت، معدن و تجارت و سایر عوامل مرتبط، وضعیت تولید در کارخانه‌ها و میزان توزیع روغن را رصد کرده‌اند و پیگیری فوری انجام شده است.

معاون بازرگانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: با همکاری جهاد کشاورزی شهرستان‌ها و شبکه‌های توزیع، تلاش شده که اولویت تأمین به صنوف تولیدی و صنعتی داده شود تا فعالیت این بخش‌ها دچار وقفه نشود. باوجود این اقدامات، به دلیل فاصله زمانی میان ثبت سفارش واردات روغن خام، تولید و عرضه، هنوز تأخیر در تأمین کامل نیاز بازار وجود دارد.

وی اظهار کرد: این کمبود به ویژه در صنوف مصرف‌کننده عمده مانند قنادی‌ها، رستوران‌ها، صنایع غذایی کوچک و کارگاه‌ها محسوس بوده و گاهی باعث افزایش قیمت تمام‌شده تولیدات شده است.

جنتی اظهار کرد: تیم‌های بازرسی سازمان جهاد کشاورزی با همراهی دستگاه‌های قضائی و تعزیراتی با هرگونه احتکار، اختفای کالا یا عرضه خارج از شبکه روغن برخورد جدی می‌کنند و سامانه‌های ثبت و رهگیری کالا، برای شناسایی تخلفات احتمالی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه