معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل خبر داد:
بیماریهای قلبی و عروقی در صدر علل مرگ و میر در استان
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: بیشترین علت مرگ و میر در استان اردبیل بیماریهای قلبی و عروقی است که ۵۰ درصد فوتیها را شامل میشود.

، سعید صادقیه اهری، با اشاره به آمار مرگ و میر در سال ۱۴۰۲،اظهار کرد: بیماریهای قلبی و عروقی با نزدیک به ۵۰ درصد، رتبه اول علتهای مرگ و میر در استان را به خود اختصاص دادهاند. پس از آن، سرطانها با حدود ۱۷ درصد، سوانح و حوادث با ۹ درصد و بیماریهای غدد با ۵.۵ درصد در ردههای بعدی قرار دارند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ادامه داد: علاوه بر این، بیماریهای تنفسی با ۴ درصد، مشکلات مرتبط با تولد با ۴ درصد، بیماریهای سیستم ادراری با ۳ درصد و بیماریهای دستگاه گوارش با ۲.۵ درصد در جایگاههای بعدی قرار دارند. همچنین، خودکشی و بیماریهای سیستم عصبی به ترتیب با ۲.۳ و ۲ درصد از دیگر علل مرگ و میر در استان اردبیل هستند.
وی با اشاره به عوامل اصلی بیماریهای قلبی و عروقی، به کمتحرکی، مصرف دخانیات، مصرف زیاد نمک و غذاهای پرچرب اشاره کرد و افزود: در راستای پیشگیری از این بیماریها، نیاز به غربالگری و آموزشهای مداوم داریم. همچنین، اهمیت پزشک خانواده و همکاری فعال رسانهها در اطلاعرسانی به مردم غیرقابلانکار است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در ادامه گفت: یکی از چالشهای مهم در این زمینه، رشد فوقتخصصگرایی در جامعه است که باید با اقدامات فرهنگی و ارتقای آگاهی عمومی کاهش یابد چنانچه در کشورهای توسعه یافته بیماریها توسط پزشک خانواده در مراحل ابتدایی شناسایی و کنترل میشود.
صادقیه اهری با بیان اینکه جامعه سالم با مشارکت مردم محقق میشود، افزود: برای این منظور، صرف آموزش کافی نیست؛ باید زیرساختها و محیطهای مناسب نیز فراهم شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم توجه به محیطزیست و تأثیر آن بر سلامت عمومی اشاره کرد و گفت: شهرهایی که به پارکینگ تبدیل شدهاند، خود عامل تولید بیماری هستند. باید فرهنگ دوچرخهسواری را گسترش دهیم و از مدیران شهری خواسته شود که اردبیل را به یک شهر بدون آلودگی هوا تبدیل کنند.
صادقیه اهری همچنین با تاکید بر ضرورت شناسایی نهادهای غیردولتی (NGO) فعال در حوزه سلامت و مشارکت آنها در این زمینه بیان کرد: "برای پیشگیری از بیماریهایی مانند دیابت و کبد چرب، باید خدمات خودرویی کاهش یابد.
وی در پایان افزود: برای داشتن شهری سالم، باید مسیر ۲۰ تا ۳۰ سالهای را طی کنیم و این هدف تنها با همکاری همه جانبه مردم و مسئولین میسر خواهد بود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در پایان با اشاره به راهاندازی سامانه پایش دیجیتال رانندگی ایمن برای اتوبوسها، گفت: این سامانه بهمنظور افزایش ایمنی حملونقل عمومی و پیشگیری از حوادث جادهای راهاندازی شده است.
ارسال نظر