English

رئیس پژوهشگاه میراث‌ فرهنگی و گردشگری کردستان تاکید کرد؛

اهمیت روایت قصه‌ شهرها، ضرورت شناخت هویت محلی و استمرار پژوهش‌های تاریخی

زارعی، رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری بیان کرد: طبیعت، فرهنگ و مردم هر دیار اهمیت ویژه‌ای در شناخت هویت آن شهر دارند و از این رو پاسداشت هر شهر فرصتی برای روایت این داستان‌هاست.

اهمیت روایت قصه‌ شهرها، ضرورت شناخت هویت محلی و استمرار پژوهش‌های تاریخی
به گزارش خبرگزاری موج از کردستان

، محمدابراهیم زارعی، رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری آیین بزرگداشت روز سنندج در موزه ملی ایران اظهار کرد: سابقه تصویب روز سنندج به مصوبه شورای فرهنگی بازمی‌گردد و این بزرگداشت برای دومین سال متوالی برگزار می‌شود.وی افزود: پژوهشگاه آمادگی دارد برای پاسداشت تمامی شهرهای ایران آیین‌های مشابه برگزار کند.

زارعی با بیان اینکه هر شهر روایت منحصربه‌فرد خود را دارد، تصریح کرد: سابقه تصویب روز سنندج به مصوبه شورای فرهنگی بازمی‌گردد و این بزرگداشت برای دومین سال متوالی برگزار می‌شود.

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی با اشاره به ساختار کالبدی شهر سنندج گفت: درک چرایی تفاوت‌ها و شباهت‌های شهرها ضروری است؛ به عنوان نمونه، اگرچه سنندج، کرمانشاه و همدان هر سه خاستگاه اقوام کرد هستند، اما هر یک داستانی ویژه و تمایزآفرین دارند.

وی با اشاره به قلاع تاریخی سنندج که امروز اثری از آن‌ها باقی نمانده است، یادآور شد: براساس مطالعات تاریخی، سی‌سر و سنه همان سنندج امروزی‌اند.

شهر جدید سنندج، با الهام از مینیاتور اصفهان در زمان سلیمان خان اردلان شکل گرفت و در آن زمان قلعه‌ای حکومتی در مرکز شهر ساخته شد که وابستگان حکومت در اطراف آن سکنی گزیدند.

زارعی ادامه داد: ساختار شهری سنندج شامل بازاری خارج از دیوار قلعه و برج و بارویی محافظ بود که دروازه‌هایی نیز برای آن در نظر گرفته شده بود.

وی به نقشه‌برداری تاریخی روس‌ها پیش از جنگ‌های جهانی اشاره کرد و افزود: اسناد و نقشه‌های دقیق از شهر سنندج و دیگر نقاط ایران به جا مانده که بعدها در مجموعه‌ای به نام "اسناد تصویری شهرهای ایران" گردآوری شد.

وی همچنین با اشاره به قلاع و کاخ‌های تاریخی سنندج بیان کرد: این بناها طی دوره‌های مختلف ساخته و تخریب شدند و در برخی نمونه‌ها، معماری آنان تحت تأثیر هنر اصفهان بوده است.

زارعی اظهار کرد: خانه‌هایی با بادگیر در سنندج ساخته شد که شباهت بسیاری به معماری فلات مرکزی ایران داشتند و این سبک معماری تا دوره پهلوی ادامه یافته و سپس به سمت سبک‌های مرکزگرا سوق پیدا کرد.

این استاد دانشگاه با اشاره به ساخت مسجد تاریخی در سنندج گفت: در دوره‌ای که والی‌ای از تبار عثمانی به سنندج آمد، مسجدی ساخت که هزار تومان هزینه داشت و مسجد و مدرسه‌ای در کنار قلعه بنا کرد؛ اما امان‌الله، حاکم بعدی، آن بنا را تخریب و مسجدی جدید با سبک بومی به نام دارالاحسان احداث کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه