غارهای خراسان رضوی به درجهبندی نهایی رسید
مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: هفت غار خراسان رضوی در جلسه کارگروه ملی غارشناسی ایران به درجهبندی نهایی رسید.

، محمدرضا اشرفزاده در مشهد افزود: هفت غار استان خراسان رضوی شامل غارهای کنان، بلور و مجموعه غارهای بجستان، مغان، نمکسار، بزنگان، کرکس، کارده با توجه به دستورالعمل حفاظت و بهره برداری از غارها، پس از ارزیابی اهمیت حفاظتی و بررسی شرایط فیزیکی انها شامل اجتماعی، زمین شناسی، باستانی، منابع آبی،تنوع زیستی، گردشگری و سایر شاخصهای موثر، در سیزدهمین جلسه کمیته فنی کارگروه ملی غارشناسی ایران، مورد بررسی و درجه بندی اولیه قرار گرفته و در سی و چهارمین جلسه کارگروه ملی غارشناسی ایران درجهبندی نهایی به تصویب رسید.
اشرفزاده با اشاره به اینکه بسیاری از گونههای جانوری خاص و منحصر به فرد در داخل غارها زندگی می کنند، افزود: غارها اکوسیستمهایی کاملاً مجزا از اکوسیستمهای پیرامون خود هستند.
وی با بیان اهمیت موضوع گردشگری ابراز کرد: این اقدام اگر ضابطهمند و منطبق بر ملاحظات محیطزیستی نباشد این نوع گردشگری، میتواند به غارها آسیب بزند زیرا نمونههای زیادی در کشور وجود دارد که با گردشگری بدون ضابطه به غارها آسیبهای جدی وارد کرده است.
اشرفزاده گفت: در هیچ جای دنیا به این بهرهبرداری نمیگویند، بلکه به چنین فرایندی در بهترین حالت میتوانیم بگوییم بهرهکشی، که محیطزیست را تخریب میکند لذا قوانین، آییننامهها و دستورالعملها به شرطی که نظارت کافی و لازم بر آنها وجود داشته باشد، میتواند به ما کمک کند
ارسال نظر