تصویب ۶ راهبرد محصولات فرهنگی و فناوریهای نرم
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از تصویب ۶ راهبرد محصولات فرهنگی و فناوریهای نرم خبر داد و گفت: برای بهبود و گسترش هرچه بیشتر بازار محصولات بومی فرهنگی و فناوریهای نرم، ۶ اقدام ملی باید بر بستر مشارکتهای مردمی در حوزه تولید و عرضه محصولات فرهنگی انجام شود.

به گزارش خبرگزاری موج، منصور کبگانیان در نود و دومین جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مصوبات جلسات ستاد راهبری نقشه علمی کشور در سال ۹۵ گفت: مصوبات جلسات ستاد در سال ۹۵ به لحاظ کیفی پربار بوده که پیشبرد بخش مهمی از سند ملی نوآوری و محصولات فرهنگی و فناوری نرم از جمله این دستاوردهاست.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیر کبیر با اشاره به تصویب ۶ راهبرد محصولات فرهنگی و فناوریهای نرم، افزود: در این نشست نیز ۲ راهبرد کلان هفت و هشت این سند به تصویب اعضاء رسید.
قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ضمن تشریح راهبرد هفتم سند محصولات فرهنگی و فناوریهای نرم، بهبود فضای بازار مصرف صنایع و محصولات فرهنگی بومی و فناوریهای نرم داخلی را از جمله اهداف آن ذکر کرد و ادامه داد: ضعف بازار بومی در حوزههای مختلف از جمله اسباببازی، نرمافزار و سایر فناوریهای نرم یکی از آسیبهای فعلی در حوزه صنایع و محصولات فرهنگی است و متاسفانه در حال حاضر این بازار میل به محصولات خارجی دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برای بهبود و گسترش هرچه بیشتر بازار محصولات بومی فرهنگی و فناوریهای نرم، ۶ اقدام ملی باید بر بستر مشارکتهای مردمی در حوزه تولید و عرضه محصولات فرهنگی انجام شود.
وی افزود: این اقدامات مهم حتما از سوی سازمانها٬ دستگاهها و انجمنهای تخصصی پیگیری خواهد شد.
دکتر کبگانیان ادامه داد: یکی دیگر از محورهای تصویبشده در جلسه ۹۲ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، حمایت از محصولات فرهنگی و فناوری نرم به منظور تسهیل در بهرهمندی و استفاده از کسبوکارها و مشاغل فعال این حوزه در اماکن تحت اختیار بخش عمومی یا دولتی همچون دانشگاهها، فرهنگسراها، مراکز و کانونهای فرهنگی است.
وی ترویج و فرهنگسازی قواعد و رویکردهای فناوریهای نرم در قالب انتشار محصولات چندرسانهای، کتب و نشریات و مقالات و سایر ابزارهای ترویجی را از جمله تصمیمات حمایتی شورا در حوزه محصولات نرم و فرهنگی دانست و گفت: البته در این فرهنگسازی، مهد کودکها، مدارس، مراکز تفریحی و پرورشی نوجوانان نقش مهمی دارند.
قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور توسعه زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری را از سایر مصوبات جلسه ستاد عنوان کرد و گفت: حمایت از توسعه زیر ساختهای فیزیکی و فناورانه بخش محصولات فرهنگی و فناوریهای نرم، الزامی است و متاسفانه در حال حاضر در بخش اماکن و استودیوهای پیشرفته، شبکههای داخلی و بینالمللی با کمبودها و ضعفهایی مواجه هستیم که نیازمند حمایت بیشتر است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در حال حاضر بعضا شرکتها و موسساتی که قصد ورود به بازار محصولات فرهنگی و فناوریهای نرم را دارند، با کمبود اطلاعات برای هدفگذاری در کسب و کار خود مواجه هستند و به همین منظور ایجاد نظام آمار و اطلاعات اقتصادی در حوزه محصولات فرهنگی و فناوریهای نرم مورد تاکید قرار گرفت.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: تدوین استانداردهای ملی برای تولید و عرضه محصولات فرهنگی و همچنین ایجاد سامانه و بانک اطلاعاتی برای تشخیص و تصمیمگیری و پیادهسازی اینگونه فناوریها در کشور، یکی دیگر از مصوبات نود و دومین جلسه ستاد نقشه جامع علمی کشور بود.
دکتر کبگانیان، پایش سالانه مقرراتگذاری در حوزه فناوری نرم و محصولات فرهنگی را از دیگر مصوبات ستاد نقشه جامع علمی کشور برشمرد و با اظهار تاسف از اینکه تاکنون چنین نظامی در کشورمان وجود نداشته است، گفت: خوشبختانه در این جلسه تصویب شد که یک نظام به همین منظور تعریف شود؛ چراکه بسیاری از کشورها در این زمینه پیشرفت خوبی داشتهاند و این کار را سالانه انجام میدهند.
بر اساس اعلام مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، وی یکی دیگر از مصوبات حوزه محصولات فرهنگی و فناوریهای نرم را مقابله همهجانبه با انواع محصولات غیر مجاز و قاچاق وارداتی به کشور عنوان کرد و افزود: ایجاد نظام رتبهبندی اعتباری ملی برای محصولات فرهنگی درجهت پایبندی تمام سطوح جامعه به مصرف اینگونه تولیدات داخلی یکی دیگر از مصوبات ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور بود.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر