English

قائم مقام وزیر بهداشت عنوان کرد

لزوم بهره‌گیری از نظرات نمایندگان WHO برای تدوین استراتژی مناسب نظام سلامت

قائم مقام وزیر بهداشت گفت: خرید راهبردی، روشی علمی و مدرن برای افزایش کیفیت و کارآیی نظام سلامت است که سازمان جهانی بهداشت آن را تایید کرده است.

لزوم بهره‌گیری از نظرات نمایندگان WHO برای تدوین استراتژی مناسب نظام سلامت

به گزارش خبرگزاری موج، دکتر ایرج حریرچی نتایج نشست با نمایندگان سازمان جهانی بهداشت و تشریک دیدگاه‌ها در خصوص بازبینی نظام سلامت را تشریح کرد و گفت: نظام سلامت کشور ما مانند اکثر نظام‌های سلامت دنیا، در مرحله‌ای قرار دارد که احتیاج به بازبینی‌های مکرر و تدوین یک استراتژی مناسب دارد.

وی در ادامه افزود: برای تحقق این مهم و رفع مشکلات، درمان‌های کلی خیلی راهگشا نیست و نیاز به استراتژی‌هایی مناسب با وضعیت فعلی و ریز اقدامات متناسب داریم. همچنین راه‌حل‌های پیشنهادی باید برای مدیران اجرایی در وضعیت کنونی کشور اجرایی باشد و با در نظرگرفتن جریان‌های مؤثر دیگری که در کشور در این امر دخالت دارند از جمله مجلس، وزارتخانه‌های مرتبط با امر سلامت و بخش خصوصی، انتظارات مردم انتخاب شوند.

معاون کل وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه خرید راهبردی و کنترل هزینه‌ها با عزم ملی و مشارکت همگانی موفق خواهد شد، افزود: با اجرای طرح تحول سلامت که با فاصله اندکی از ابلاغ سیاست‌های کلی سلامت توسط مقام معظم رهبری آغاز شد، ایران هم اکنون جزو معدود کشورهای در حال توسعه‌ای است که طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت در فاصله زمانی معقولی قابلیت دستیابی به پوشش همگانی سلامت را دارد.

سخنگوی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: اقدامات دولت یازدهم در مورد بیمه کردن 11 میلیون نفر جدید، افزایش دسترسی مردم به خدمات بهداشتی - درمانی و حفاظت مالی از مخاطرات مالی ناشی از بیماری‌ها بسیار چشم‌گیر و کم نظیر بوده است .

وی در ادامه افزود: ایجاد اجماع در تعیین و تخصیص سهم مناسبی از درآمد ناخالص ملی به حوزه سلامت، تعیین و تخصیص درصد مناسب سهم دولت و بیمه‌ها از کل هزینه‌های سلامت کشور و کاهش پرداختی از جیب مردم برای تمام هزینه‌های سلامت و به عبارت دیگر پایداری منابع حوزه سلامت، راهکاری اصلی برای دستیابی به پوشش همگانی سلامت است . راهکار اصلی دیگر برای دستیابی به پوشش همگانی سلامت، افزایش کارآیی و بهره‌وری در حوزه سلامت است .

حریرچی تصریح کرد: طبق آمار رسمی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه و حتی در کشورهای پیشرو در حوزه سلامت، 10 تا 30 درصد از منابع این حوزه مورد استفاده درست قرار نمی‌گیرد. گرچه این نسبت و میزان اتلاف منابع و بلکه بیشتر در حوزه‌های صنعتی، کشاورزی و خدماتی هم وجود دارد ولی قاعدتا به حداقل رساندن اتلاف منابع و افزایش کارآیی و بهره‌وری در تمام حوزه‌های اقتصادی امری ضروری و اجتناب ناپذیر است .

معاون کل وزارت بهداشت گفت: خرید راهبردی ( strategic purchasing) عنوان شناخته شده بین‌المللی و مورد تایید سازمان جهانی بهداشت برای مجموعه اقدامات برای تامین منابع مالی برای حوزه سلامت، تجمیع و انباشت این منابع و خرید خدمت و پرداخت به ارائه کنندگان خدمت در حوزه سلامت است .

وی افزود: وزارت بهداشت، با درک محدودیت منابع مالی کشور در اقدامی بدیع با همکاری سازمان جهانی بهداشت و مشاورین برجسته بین المللی و مشارکت فعال سایر دستگاه‌های ذی‌مدخل نظیر سازمان‌های بیمه‌گر بعد از مطالعه وضعیت موجود توسط کارشناسان داخلی و سازمان جهانی بهداشت اقدام به تشکیل کارگاه سه روزه در اسفند ماه سال جاری در موسسه ملی تحقیقات سلامت با حضور ذینفعان از جمله بیمه‌های سلامت برای تدوین راهکارهای مناسب جهت دستیابی و اجرای خرید استراتژیک در کشور کرد .

حریرچی نتایج این کارگاه را بسیار مهم و کلیدی دانست و گفت: پیشنهاد اصلی تغییر روش خرید خدمات حوزه سلامت از روش انفعالی و پرداخت مبتنی بر درون‌داد و در قبال ارائه خدمت بدون سطح بندی مناسب خصوصا در مورد منابع بیمه‌ای و دولتی به خرید راهبردی است .

وی تاکید کرد: خرید راهبردی نظام علمی، مدرن و نظام‌مند یکسان و فراگیری پرداخت در مقابل عملکرد و برون‌داد با تعرفه واحد و مبتنی بر شواهدی است که شامل نظام سرانه برای اقدامات بهداشتی و مراقبت‌های سرپایی برای جمعیتی مشخص و نیز خرید خدمات بیمارستانی منطبق با گروه‌های مرتبط تشخیصی است که منجر به افزایش کیفیت و کارآیی می‌شود .

حریرچی اذعان کرد: تعیین دقیق بسته پایه خدمات سلامت، تقویت زیرساخت‌های اطلاعات الکترونیک، تعیین دقیق وظایف ارائه کنندگان و خریداران خدمت و نحوه تعامل این دو حوزه با هم، نحوه اعمال تولیت در حوزه سلامت و توانمندسازی بیشتر کلیه دست‌اندرکاران مربوطه از دیگر توصیه‌ها در این زمینه بوده است .

سخنگوی وزارت بهداشت در پایان گفت: بدون شک خرید راهبردی و کنترل هزینه‌ها در حوزه سلامت با عزم ملی و مشارکت همگانی موفق خواهد شد. دست به دست هم دهیم و یکی از بزرگترین دستاوردهای نظام و دولت در چند سال اخیر یعنی طرح تحول سلامت را تعمیق و ارتقا بخشیم.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه