مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم:
با جلوگیری از هدررفت آب در بخش کشاورزی حقابه محیط زیستی قم تأمین می شود
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: اگر فقط هدررفت منابع آبی در بخش کشاورزی تا حدودی کاسته شود، قطعا می توان حقابه محیط زیستی دریاچه نمک و دشت مسیله را تأمین کنیم.
به گزارش خبرگزاری موج از قم، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم در دیدار با آیت الله حسینی بوشهری نائب رئیس جامعه مدرسین و امام جمعه قم که به مناسبت هفته محیط زیست به انجام رسید، گفت: شعار هفته محیط زیست در سال جاری «من با طبیعتم» بود و همه ما خوب می دانیم که عدم همراهی انسان با طبیعت، جوامع بشری را با چه مشکلات و چالش های بزرگی مواجه کرده است.
وی با اشاره به برگزاری همایش ملی «بحران دریاچه نمک و پدیده گرد و غبار در حوضه مرکزی ایران» که با حضور جمعی از مسؤولان ملی و استانی در اردیبهشت ماه در قم برگزار شد، خاطرنشان کرد: امروز متأسفانه دریاچه نمک و دشت مسیله به دلیل خشکسالی های مستمر، قطع حقابه های محیط زیستی و برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی، دچار وضعیت بحرانی شده و به کانون های فعال ایجاد گرد و غبار در مرکز کشور تبدیل شده اند.
سید رحمان دانیالی از تخصیص ۱۵۴ میلیون متر مکعب حقابه محیط زیستی به حوضه آبخیز دریاچه نمک خبر داد و گفت: اگر فقط هدررفت منابع آبی در بخش کشاورزی تا حدودی کاسته شود، قطعا می توان حقابه محیط زیستی دریاچه نمک، دشت مسیله و رودهای قمرود و قره چای را تأمین کرده و از پیشروی آب های شور به سمت شهر قم و بیابانی شدن مراتع و اراضی کشاورزی در مرکز کشور جلوگیری کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کمبود شدید بازیافت زباله در شهر قم، معضل رهاسازی پلاستیک در طبیعت و عدم تجزیه پذیری آن را مورد توجه قرار داد و گفت: در شهر مقدس قم باید تلاش کنیم تا هرچه کمتر از کیسه های پلاستیکی و مواد یکبار مصرف به ویژه در اماکن مذهبی استفاده کرده و مثلا از کیسه های پارچه ای برای نگهداری کفش و ظروف کاغذی و گیاهی در پذیرایی ها استفاده کنیم.
دانیالی با اشاره به وجود آیات و روایات بسیار در حوزه محیط زیست، بر ضرورت بهره مندی از نفوذ کلام علما و مراجع عظام تقلید در راستای حفظ و حراست از محیط زیست تأکید کرد و گفت: علما و روحانیت معظم می توانند به خوبی بایدها و نبایدهای محیط زیستی را با تأکید بر آموزه های دینی برای اقشار مختلف مردم بیان کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم در پایان با اشاره به پدیده گرمایش زمین و گرم شدن حداقل ۳ تا ۵ درجه ای شهر قم در ۲۵ سال گذشته، تصریح کرد: در ۵۰ سال پیش شهر مقدس قم با ۲۵۰۰ هکتار وسعت دارای بیش از ۱۱ هزار هکتار باغ های درون شهری بوده، اما امروز با ۱۳ هزار هکتار وسعت، کمتر از ۵۰۰ هکتار باغ های درون شهری دارد، از این رو به شدت نیازمند توسعه فضاهای سبز محله ای و منطقه ای و کمربند سبز پیرامونی و حفظ اندک لکه های سبز درون شهری هستیم.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر