۴ رقم چغندر قند مقاوم برای تولید در کشور معرفی شد
رئیس مؤسسه تحقیقات چغندرقند گفت: چهار رقم چغندر قند تایید شده از سوی موسسه در برابر شرایط سخت و کم آبی مقاومت بالایی دارند.
به گزارش خبرگزاری موج، سیدباقر محمودی رئیس مؤسسه تحقیقات چغندرقند با معرفی چهار رقم چغندرقند که در سه سال اخیر توسط مؤسسه تحقیقات چغندر قند تولید شده است، اظهار کرد: این ارقام شامل «آریا»، «پایا»، «شکوفا» و «مطهر» است که هریک دارای ویژگی خاص خود هستند.
وی با اشاره به برخی ویژگیهای این ارقام، گفت: تحمل بالای این ارقام به تنش خشکی (با دورآبیاری دو برابر معمول) و ۳۰ تا ۴۰ درصد صرفهجویی در مصرف آب از ویژگیهای این ارقام بوده و برخی از ارقام نیز از مقاومت بالا نسبت به بیماری «ریزومانیا» و تحمل بالا به «نماتد سیستی» چغندرقند برخوردار بودهاند.
محمودی، مقاومت به بیماری پوسیدگی را از دیگر مزایای این ارقام چغندر قندر ذکر کرد و ادامه داد: عملکرد شکر تولید شده از رقم «آریا» چغندر قند به میزان ۲۱ درصد نسبت به رقم شاهد بیشتر بوده است. رقم «آریا» منوژرم هیبرید مقاومت بیشتری نسبت به بیماری ریزومانیا و نماتدسیتی دارد.
وی با تاکید بر اینکه رقم «پایا» اولین رقم متحمل به خشکی در چغندرقند است، یادآور شد: این رقم قادر است در شرایط تنش خشکی ۳۰ درصد عملکرد بیشتری در مقایسه با ارقام معمولی تولید کند. رقم «شکوفا» نیز جدیدترین رقم منوژرم هیبرید مقاوم به بیماری ریزومانیا و نماتد سیستی (مقاومت به دو بیماری) است که توسط مؤسسه معرفی شده و جایگاه خوبی را در یکی دو سال اخیر در زراعت چغندرقند پیدا کرده است.
رییس موسسه تحقیقات چغندرقند با بیان اینکه رقم «مطهر» از رقم مولتیژرم و از ویژگی تحمل به پوسیدگی ریشه و ریزومانیا برخوردار است، اضافه کرد: این رقم به منظور رفع نیاز کشاورزان دارای اراضی کوچک، معرفی شده است و عملکرد این رقم در مقایسه با شاهد خارجی ۹ درصد بیشتر است.
محمودی با اشاره به تولید تجاری هرکدام از این ارقام، گفت: رقم آریا با تولید تجاری ۹۰ هزار یونیت، رقم پایا ۳۵۰۰ یوینت، رقم شکوفا ۴۰ هزار یوینت و رقم مطهر ۸۰ تن بوده است.
وی همچنین به سطح زیر کشت این ارقام با محاسبه ظرفیت نفوذ ارقام و میزان استقبال کشاورزان اشاره کرد و گفت: این ارقام در سال ۱۳۹۵ حدود ۱۵ درصد از سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص دادهاند.
رییس موسسه تحقیقات چغندر قند این ارقام را مناسب کشت بهاره دانست و تصریح کرد: این در حالی است که رقم مناسب کشت پاییزه چغندر قند رقم شریف است که در سال ۱۳۹۰ معرفی شده است و در حال حاضر این رقم در منطقه دزفول کشت و کار میشود و مورد استقبال کشاورزان قرار گرفته است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر