نایب رئیس انجمن رادیولوژی ایران:
شایعه انتخاباتی تعرفه های پزشکی در هیات دولت تصویب شد
نایب رئیس انجمن رادیولوژی ایران گفت: مسئولان وزارت بهداشت پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اعلام کردند، موضوع کاهش تعرفه ها بداخلاقی سیاسی و شایعه است، اما در هیات دولت تصویب شد.
به گزارش خبرگزاری موج، حسین کرم پور در ارتباط با تصویب تعرفه های پزشکی، اظهار داشت: با شروع طرح تحول سلامت، خدمات سرپایی و بستری زیادی به مردم داده شد اما به دلیل اجرا نشدن یک طرح به صورت پایلوت موجب بروز مشکلاتی برای ارائه دهندگان خدمت و ایجاد بار مالی فزاینده برای دولت گردید.
وی افزود: راهکاری اساسی که می توانست این طرح را به موفقیت برساند و از هدر رفتن منابع پیشگیری کند استفاده از کتاب مرجع آمریکایی بود که به صورت کامل اجرا شود و دولت بر اساس بودجه خود عدد K را مشخص کند اما متأسفانه کتاب مرجع در ایران دستکاری شد یا به قولی بومی سازی شد و تعادل درون رشته ای و بین رشته ای بین خدمات گوناگون پزشکی از بین رفت.
این متخصص رادیولوژی ادامه داد: تنها راه بر طرف کردن این مسئله یکی زنده کردن نظام ارجاع است که در تمام دنیا پذیرفته شده به طور مثال اگر فردی بخواهد از خدمات بیمه بهره مند شود و دولت هزینه های درمان او را بپردازد باید از نظام ارجاع رد شود یعنی اینکه پزشک خانواده شهری و روستایی وجود داشته باشد و پزشک بیمار در صورت لزوم بیمار را به سطح ۲ که شامل متخصص یا فوق تخصص بوده ارجاع دهد.
کرم پور اضافه کرد: متأسفانه در ایران به دلیل عدم وجود نظام ارجاع، بیمار بدون اندیکاسیون مستقیم به متخصص و فوق تخصص مراجعه و خدمات پاراکلینیک دریافت می کند و این امر باعث افزایش هزینه های اقتصاد سلامت شده و از طرفی برای کنترل درخواست ها در زمینه کلینیک و پاراکلینیک باید باید گایدلاین هایی علمی بر کنترل و منطقی کردن آن وجود داشته باشد.
وی عنوان کرد: این مسئله سبب ایجاد شائبه سازمان های بیمه گر شده به گونه ای که شاهد تاخیرهای بعضا یک ساله در پرداخت مطالبات هستیم و از طرفی دستگاه اجرایی به دنبال کاهش تعرفه های پزشکی حرکت کرده می تواند موجب بروز مشکلاتی مانند دریافت های خارج از عرف گردد.
نایب رئیس انجمن رادیولوژی ایران گفت: در این طرح تنها ۱۵ الی ۱۸ درصد از هزینه ها صرف پرداخت پرسنل درمان شامل پزشکان، پرستاران و بقیه عوامل می گردد و ۸۵ درصد باقی مانده صرف خرید خدمات و تجهیزات پزشکی می شود، عاملی که موجب فشار به اقتصاد سلامت و به تبع آن اقتصاد کشور گردیده است.
کرم پور با اشاره به ضرورت هوشمند کردن بیمه ها گفت: با هوشمند شدن بیمه ها و در نظر گرفتن دهک های ضعیف جامعه همچون کارگران و افرادی که تحت پوشش کمیته امداد بوده باید از این حق برخوردار شوند که که خدمات یکسان رایگان به تمام اقشار جامعه و دهک های بالا داده شود.
وی افزود: عدالت به این معنا نیست که خدمات یکسان داده شود بلکه عدالت به معنای توازن است و باید دهک های بالاتر حق بیمه پرداخت کرده یا برای آنها سقف معینی برای پرداخت مشخص شود اما چنین مکانیسمی در طرح تحول وجود ندارد و بر اساس اجرای این طرح خدمات و هزینه های دولت افزایش یافته و تنها پزشکان در این زمینه مظلوم واقع می شوند.
کرم پور تاکید کرد: سخن هایی قبل از انتخابات ریاست جمهوری مبنی بر اینکه قرار است برخی از تعرفه های رشته های پزشکی کاهش یابد، مطرح شد اما ستاد سلامت آقای دکتر روحانی قبل از انتخابات اعلام کرد این مسائل بازی های سیاسی بوده و چنین چیزی حقیقت ندارد همچنین مسئولین وزارت خانه گفتند این مسائل بداخلاقی های سیاسی قبل از انتخابات است.
وی ادامه داد: متأسفانه بعد از انتخابات شاهد بودیم که دقیقا حرف های مطرح شده در هیات دولت تصویب شد و آنچه را که مسئولین دولتی شایعات بی اساس و بازی های انتخاباتی اعلام کرده بودند بعد از انتخابات در هیات دولت مصوب شد.
نایب رئیس انجمن رادیولوژی ایران، گفت: در این پیشنهاد که گویا از طرف خود ارکان وزارت بهداشت داده شده بود تعرفه برخی از رشته ها مثل رادیولوژی و بیهوشی کاهش داده شد.
کرم پور بیان کرد: هرساله باتوجه به اینکه ارز به صورت تک نرخی و آزاد در خدمت بخش های پزشکی برای خرید تجهیزات قرار می گیرد و رشته رادیولوژی نیز وابسته به تجهیزات است و باید آنها را به روز خریداری کند شاهد افزایش تعرفه ها در تجهیزات مورد نیاز رادیولوژی بودیم و از طرفی این امر با کاهش کدهای سونوگرافی همراه بود لذا این مسئله با منطق و عدالت سازگار نیست و متأسفانه در کوتاه مدت ممکن بوده باعث کوتاهی در فرایند خدمت رسانی به مردم شود.
وی گفت: با توجه به اینکه از سال جاری ارز مبادلاتی برای خرید وسایل و تجهیزات پزشکی حذف شده و بایست این تجهیزات با ارز آزاد تهیه کردند،رشته رادیولوژی نیز وابسته به تجهیزات و دستگاه ها است و جهت به روز بودن آنها نیاز به تهیه این وسائل دارد. در حالی که ما شاهد افزایش قیمت این تجهیزات هستیم، از سوی دیگر کاهش تعرفه خدمات مرتبط با سونوگرافی را نمی توان نشانه ای از یک حرکت منطقی و سازگار با عدالت دانست. از مجموع بیش از ۲۴۰ خدمت مربوط به رشته رادیولوژی در ویرایش دوم کتاب ارزش نسبی خدمات تنها ۱۸ عدد از تعرفه ها اصلاح شده بود و به تعرفه خدمات دیگر رشته ها در این کتاب نزدیک گردیده بود که متاسفانه نه تنها حرکتی در جهت اصلاح سایر تعرفه های پایین نگه داشته نشد که سعی در کاهش همین چند قلم شده است. این مسئله می تواند در کوتاه مدت نیز موجب آسیب به مراکز و موسسات رادیولوژی سطح کشور و در نتیجه اختلال در فرآیند خدمت رسانی به مردم شریف کشور گردد.
کرم پور در پایان خاطرنشان کرد: نظرات کارشناسی ۴ ساله با اجرای این طرح مورد بی توجهی قرار گرفت و ادامه آن باعث ایجاد هاله ای از ابهام برای خدمت دهندگان شده و مطمئنا مشکلاتی را برای مردم ایجاد می کند بنابراین بهتر بوده این قضیه با یک دیدگاه کارشناسی به دور از شعارها بررسی شود و به سوال بزرگ اقشار جامعه پزشکی پاسخ داده شود که چرا قبل از انتخابات اعلام شد این مسئله شایعه است اما بعد از انتخابات کاملا اجرایی شد؟
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر