رییس مرکز ملی فرش ایران در گفتگو با موج؛
بیمه قالیبافان روی میز نمایندگان مجلس خاک می خورد
رییس مرکز ملی فرش ایران گفت:متاسفانه دولت بودجه کافی برای بیمه کردن قالیبافان ندارد به همین دلیل فقط ۳۲۰ هزر نفر از این قشر بیمه هستند.
رییس مرکز ملی فرش ایران در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج به موضوع بیمه قالیبافان اشاره کرد و افزود:متاسفانه از مجموع قالیبافان کشور تنها ۳۲۰ هزار نفر در حال حاضر بیمه هستند و علت آن هم کمبود نقدینگی و تعیین اعتبار لازم است.
حمید کارگر با بیان اینکه قانون بیمه قالیبافان یک نقیصه دارد افزود: اعتبار بیمه قالی بافان هر ساله از سوی مجلس شورای اسلامی مصوب می شود که متاسفانه در سال های اخیر اعتبار لازم برای بیمه قالیبافان مصوب نشده است.
وی ادامه داد: بیمه قالیبافان تعهد مالی سنگینی را به دولت تحمیل می کند و همه ۲۰ درصد سهم کارفرمایان را باید دولت پرداخت کند به همین دلیل دولت برای بیمه کردن حدود ۵۰۰ هزار نفر قالیباف فقط در سال جاری به بیش از هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
به گفته کارگر تنها حدود ۷۲۰ میلیارد تومان برای بیمه این قشر مصوب شده است و با این شرایط معلوم است که همه قالیبافان بیمه نشوند.
حمایت از استادکاران و شاغلین صنایع دستی به بهانه بیمه
کارگر به طرح حمایت از استادکاران و هنرمندان فرش دست بافت برای جبران از بیمه نشدن قالیبافان اشاره کرد و افزود: مجلس شورای اسلامی طرحی را برای تمامی واجدین شرایط در حوزه صنایع دستی به تصویب رساند که امید داریم با تصویب شورای نگهبان از سال آینده این مشکل حل شود.
به گزارش خبرگزاری موج، نمایندگان در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ به تصویب قانون طرح حمایت از هنرمندان و استادکاران صنایع دستی پرداختند.
در ماده (۲) اصلاح شده طرح مذکور آمده است: دولت مکلف است در اجرای قانون بیمه اجتماعی قالیبافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار (کدُ دار) مصوب هجدهم مرداد ۱۳۸۸ نسبت به ساماندهی و بیمه نمودن کلیه واجدان شرایط اقدام نماید.
تبصره ۱- در اجرای قانون فوق، عدم حضوردر ساعت معین در محل کار نمی تواند در خصوص فرش و قالی مبنای قطع بیمه قرار گیرد و ارزیابی توسط بازرسان سازمان صرفا بر اساس مساحت مذکور در ماده (۲) قانون فوق الذکر انجام می گیرد. این حکم از ابتدای اجرای قانون یاد شده لازم الاجراء است.
تبصره ۲- دارندگان مجوز فعالیت موضوع قانون فوق از کلیه امتیازات و تعرفه های بخش صنعت در مورد حامل های انرژی، آب، برق، گاز و تسهیلات بانکی برخوردار می باشند.
تبصره ۳- حمایت های موضوع این قانون، با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر دستگاهها و تشکلهای ذیربط در مورد قالیبافی و بافندگی فرش اجراء می شود.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر